kartlarda en önemli şey yazma hızıdır.fotoğraf makinesinin hızını etkileyende yazma hızıdır. sanırım yazma hızı 6MB/s biraz düşük gibi geldi bana eğer 16mB/s sorun yok.söyle düşünülebilir.jpeg olarak düşünürsek 10.1mp lik bir makinen var buda jpeg boyutunda yaklaşık 3mblık fotoğraflar demek oluyor.bu kar saniyede 2 foto çekmene izin verir.yani senin makinenin saniyede 3 foto çekmesi gerekirken bu kart ancak 2 ye izin verir eğer bana 2 yeter öyle uçanla kaçanla işim yok dersen al yok bana hızda lazım diyosan ve maddi imkanın çok yoksa 2 gb daha hızlı bir kart al.
quote:
Orjinalden alıntı: fearlessboy
arkadaşlar merhaba ay sonunda bir geziye gideceğim kingston 1gb cf kart kullanıyorum kapasiteyetmiyeceğinden yanına yeni bir kart almayı planlıyorum kredikartımdaki birikmiş puanlarımlan alabileceğim bir şeyler baktım sadece hepsiburada.com'da aşağıdaki ürünü gördüm sizce nasıldır ? bunun yerine birazdaha verip farklı bir markayamı yönelmeliyim?
Yüksek Kapasite ve Hız Bir Arada! Okuma Hızı: 17 MB/sn Yazma iHızı: gi6 MB/sn
Kapasite: 512MB 1GB 2GB 4GB 8GB ve 16GB. Standart SD kart uygulamalıürünlere uyum sağlamak. Flash Kart spesifikasyon standartlarını karşılar. PC Kart ve ATA spesifikasyonları ile tam uyumludur. 8-bit veya 16-bit tutulan data transferlerini destekler. PIO mod 4’ü destekler. Hataları tespit ve düzletmek için hata düzletme kodu fonksiyonunu (ECC) destekler. Yazılımı yüklemek için Sistem içi programlama (ISP) fonksiyonunu destekler. ‘Batarya Zayıf’ komutlarını ve Uyku Modunu destekler. Bilgi sürekliliğini maksimumda tutmak için kullanım desteği sağlar. Güç kayıplarında bilgi kaybı olmaz. Pil gerektirmez. +5 Volt veya +3.3 Volt operasyon. Sessiz çalışır. MTBF > 1.000.000 saat. Dayanıklıdır. Minimum 10,000 takma/çıkartma tekrarı. Ağırlık:40g (±0,5). -ü Yüksek hızlı, yüksek kapasiteli compact flash kart üst düzey fotoğraf makinaları, kişisel dijital müzik çalarlar ve PDA'lerde uyum içinde kullanılabilir.
vallaha eğer jpeg çekersen yeter bence aşağı yukarı 900-1000 kare yapar az buz değil. tabi kullanmanada bağlı.ama dedğim gibi hız çok önemli değilse ki seri ekim yapmıyosanız gerekli değildir 4 gb tı alın derim sonuçta yaklaşık 2000 foto çekmekte var.
4gb olanı alıcam hepsiburqada.com bir kısmını puan bir kısmınıda karttan normal şekilde çekmiyor ya hepsi karttan yada puandan olcak şekilde seri çekim gibi bir huyum yok ileride olursada deiştiririm kartı :)
Arkadaşlar hafta sonu istanbuldaydım sonunda aldım lensimi hayyamı bulmam zor olamadı zemin katta KLAS foto market var bende oradan aldım nasip onlaraymış aldıklarım Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG APO +Cokin 58 mm UV Filtre-0 (ECO) bunları 360 ytl 9 taksitle aldım gayette ilgilendiler sağolsunlar artık bir eksiğim kalmadı şimdilik bütçeyi zorlamaya başladı artık..
Tüm dijital slr'larla uyumludur (1D ve 5D FF'leri bilemicem ama...) IS farkı yanında optiğini de yenilediklerini duymuştum tabii ne kadar doğrudur yanlış bilgi vermek istemem
hayırlı olsun mucitix. hayyamda en son spot 70-300 apolar 250 ytl civarıydı peşin olarak. taksitle olunca baya bi fiyat farkı binmiş. pişman olmazsın, f/p oranı çok yüksek bir lens.
Canon EOS 30D | Canon A-1 | Canon 24-105 L IS USM | EF 50mm f/1.8 | Canon 18-55mm | FD 50mm f/1.8 Cowon iAudio 6 | Iriver T10 | Apple Ipod 80gb | V-moda Vibe | Sennheiser Pmx60 | Pocket Amp 2 v2 volkankocaman.com
Onların dil sorunu yoktu, dünyayı yaratan ellerinden tanırlardı birbirlerini ! NO PASSARAN !