Uzun zamandır görünmüyorum ama takipteydim forumu. Bir bilseniz nelerle uğraştım.
İkinci vizeler ile finaller arasında iki hafta süre vardı. ne hayallerle girmiştim o döneme. Ama herşey bir arkadaşımın bir ricası sonrasında tuzla buz oldu. Günü tam hatırlamıyorum 10 gün önce falandı sanırım. Geldi arkadaş "bizim topluluğun bir derslik açılışı var Volkan ya ben de arkadaşlara fotoğrafla ilgilenen bir arkadaş var, o gelebilir dedim" dedi. Ben her ne kadar "bana sormadan niye gelebilir dedin" dediysem de arkadaş arkadaşlarına mahcup olmasın diye eyvallah dedim hatrın için kırmıyım seni.. Gün boyu ayakta, aç, sürekli fotoğraf çektim. Milletvekilleri, proflar, rektör daha kimler kimler.. Akşam oldu, o vakte kadar yorgunluk dışında bir sorun yoktu. En son orada hemen dizüstü bilgisayarı olan bir arkadaş vardı. Fotoğrafları aktarmak için USB kablo aradıysak da bulamadık, sonra biri benim bilgisayarda kart okuyucu var dedi. "Laptopun dahili okuyucuları uyumlu olmaz bu CF kart" dedim ama ne çare. "olur olur" dedi. İyi dedim "al oldur bakalım." Gitti "olmadı" diye geldi. "iyi" dedim aldım kartı taktım makineye geri. bir daha tövbe açılmıyor makine. Kimseyi de kırmak istemedim orada. Heralde dedim geçici bir sorundur ama kalıcıymış hem de ne kalıcı... bekledim, bekledim olmadı. Makine bozulmuş, bunun üzerine arkadaşın akşam gelip pişkin pişkin fotoğrafları istemesi tuzla biber oldu. çok sinirlendim, birkaç küfürle odadan kovdum. ertesi gün Tripod fotoya götürdüm, başka bir kart ve pil ile denedim olmadı yine. Sıçtık dedim donanımsal bir sorun heralde ya anakart yandı ya da kart veya pil yuvasında bir sorun.. Makine malum Amerikadan geldi. Yetkili servis de Erkayalar garantisiz mal bulunca soyup soğana çevirirler diye düşünürek bu tamir işlerinden iyi anlayan bir teknik servis araştırdım. Bora Tekniği önerdiler. orada makine bir gün kadar kaldı sorun tespiti için. Ertesi gün telefon geldi. "Makinede donanımsal bir sorun yok, Erkayalara götürmenizi tavsiye ederiz" diye. "İyi de donanımsal olmayınca siz bakamıyor musunuz" dedim. Dediysem de tatminkar bir cevap alamadım. "Erkayalar dediler" ille de. Yani bir tamir yeri neden yetkili servise yönlendirir ki ! Sonradan öğreniyorum, Bora Teknik'in sahibi eski Erkayalar çalışanıymış, oradaki tanıdık arkadaşlarına selamını iletmemi isteyince anladm.. Bir müşteri ortaklaşması yani. Herneyse, 3-5 gün sonra götürdüm Erkyalara, baktılar ettiler, "bir gün sonra sorun raparunu telefonunuza mesaj olarak iletiriz" dediler. iyi dedim. ertesi gün mesaj geldi. 200 lira tamir ücreti istiyorlar, tabi garantisiz makine, soy soyabildiğin kadar.. Aradım "ne var bu kadar masraflık dedim". "Anakart üzerindeki entegrelerin bir kısmında sorun olmuş dediler". uzatmak istediysem de adamlar üste çıkmayı başardılar. baktım ki kazanacak pek bişey yok, zamandan kazanayım bari dedim. ellerini çabuk tutsunlar diye "cumartesi şehir dışına çıkıyorum, o zamana kadar halledebilir misiniz" dedim. zor da olsa tamam dedirttim. Cuma gününe yetiştirmişler. makineyi almaya gittim, en son kendi pilim ve hafıza kartım ile denemek istedim. Çok ilginç, bu sefer makine tekrar açılmadı.. Sorun belli ki hafıza kartındaydı ve öğrenci halimle haybeye 200 ytl masraf üzerine bir de kart masrafı çıktı. "makineyi tekrar tamir etmek için ve hafıza kartınızı test etmek için tekrar almamız gerekiyor" dediler. Yapcak birşey yok verdim makineyi ve kartı. ama anlaşılmıştı kartaydı sorun. 4 gb lık kart gitti, üzerine dün akşam nette kart araştırırken, tripoddan bir de 4gb sandisk etreme III 200x kart sipariş ettim. Bu sabah da tripoddan kartı aldım, erkayalara gittim ardından. benim kart erkayalardaki bilgisayar sistemini çökertmiş, kart okuyucularını bozmuş ve denemek için taktıkları başka bir makineyi de çalışmaz duruma getirmiş :P üzüldüm desem yalan söylemiş olurum hehe. :D şimdi yeni kart ile sorunsuz çalışıyor ve yeni lensim canon 24-105 L IS USM ile ilk çekimlerimi yaptım, oldukça performanslı..
Peki ne öğrendim bu tecrübeden,
arkadaş hatırı ne kadar önemli de olsa, bu derece değer verdiğin ve senin için önemli olan bir elektronik cihazın hiçbir parçasını emanet etme.. her zaman bir miktar birikmiş bir para olsun. (masrafları karşılamak için sigma apo 70-300'ü satmak zorunda kaldım) ve arkadaşlarını iyi seç..
tekrar hoşgeldin bana
Canon EOS 30D | Canon A-1 | Canon 24-105 L IS USM | EF 50mm f/1.8 | Canon 18-55mm | FD 50mm f/1.8 Cowon iAudio 6 | Iriver T10 | Apple Ipod 80gb | V-moda Vibe | Sennheiser Pmx60 | Pocket Amp 2 v2 volkankocaman.com
Onların dil sorunu yoktu, dünyayı yaratan ellerinden tanırlardı birbirlerini ! NO PASSARAN !
not: bir tane daha kazanımım var bu gelişmelerden,
sensörüm berbat tozlanmıştı. öyle ki 11 diyaframda bile anlaşılıyordu. sensör temizliğini ayrı olarak yapmak için 40 euro isteyen erkayalar tamir ettikten sonra sensörü de temizlemişler. sevindim
Canon EOS 30D | Canon A-1 | Canon 24-105 L IS USM | EF 50mm f/1.8 | Canon 18-55mm | FD 50mm f/1.8 Cowon iAudio 6 | Iriver T10 | Apple Ipod 80gb | V-moda Vibe | Sennheiser Pmx60 | Pocket Amp 2 v2 volkankocaman.com
Onların dil sorunu yoktu, dünyayı yaratan ellerinden tanırlardı birbirlerini ! NO PASSARAN !
Uzun zamandır görünmüyorum ama takipteydim forumu. Bir bilseniz nelerle uğraştım.
İkinci vizeler ile finaller arasında iki hafta süre vardı. ne hayallerle girmiştim o döneme. Ama herşey bir arkadaşımın bir ricası sonrasında tuzla buz oldu. Günü tam hatırlamıyorum 10 gün önce falandı sanırım. Geldi arkadaş "bizim topluluğun bir derslik açılışı var Volkan ya ben de arkadaşlara fotoğrafla ilgilenen bir arkadaş var, o gelebilir dedim" dedi. Ben her ne kadar "bana sormadan niye gelebilir dedin" dediysem de arkadaş arkadaşlarına mahcup olmasın diye eyvallah dedim hatrın için kırmıyım seni.. Gün boyu ayakta, aç, sürekli fotoğraf çektim. Milletvekilleri, proflar, rektör daha kimler kimler.. Akşam oldu, o vakte kadar yorgunluk dışında bir sorun yoktu. En son orada hemen dizüstü bilgisayarı olan bir arkadaş vardı. Fotoğrafları aktarmak için USB kablo aradıysak da bulamadık, sonra biri benim bilgisayarda kart okuyucu var dedi. "Laptopun dahili okuyucuları uyumlu olmaz bu CF kart" dedim ama ne çare. "olur olur" dedi. İyi dedim "al oldur bakalım." Gitti "olmadı" diye geldi. "iyi" dedim aldım kartı taktım makineye geri. bir daha tövbe açılmıyor makine. Kimseyi de kırmak istemedim orada. Heralde dedim geçici bir sorundur ama kalıcıymış hem de ne kalıcı... bekledim, bekledim olmadı. Makine bozulmuş, bunun üzerine arkadaşın akşam gelip pişkin pişkin fotoğrafları istemesi tuzla biber oldu. çok sinirlendim, birkaç küfürle odadan kovdum. ertesi gün Tripod fotoya götürdüm, başka bir kart ve pil ile denedim olmadı yine. Sıçtık dedim donanımsal bir sorun heralde ya anakart yandı ya da kart veya pil yuvasında bir sorun.. Makine malum Amerikadan geldi. Yetkili servis de Erkayalar garantisiz mal bulunca soyup soğana çevirirler diye düşünürek bu tamir işlerinden iyi anlayan bir teknik servis araştırdım. Bora Tekniği önerdiler. orada makine bir gün kadar kaldı sorun tespiti için. Ertesi gün telefon geldi. "Makinede donanımsal bir sorun yok, Erkayalara götürmenizi tavsiye ederiz" diye. "İyi de donanımsal olmayınca siz bakamıyor musunuz" dedim. Dediysem de tatminkar bir cevap alamadım. "Erkayalar dediler" ille de. Yani bir tamir yeri neden yetkili servise yönlendirir ki ! Sonradan öğreniyorum, Bora Teknik'in sahibi eski Erkayalar çalışanıymış, oradaki tanıdık arkadaşlarına selamını iletmemi isteyince anladm.. Bir müşteri ortaklaşması yani. Herneyse, 3-5 gün sonra götürdüm Erkyalara, baktılar ettiler, "bir gün sonra sorun raparunu telefonunuza mesaj olarak iletiriz" dediler. iyi dedim. ertesi gün mesaj geldi. 200 lira tamir ücreti istiyorlar, tabi garantisiz makine, soy soyabildiğin kadar.. Aradım "ne var bu kadar masraflık dedim". "Anakart üzerindeki entegrelerin bir kısmında sorun olmuş dediler". uzatmak istediysem de adamlar üste çıkmayı başardılar. baktım ki kazanacak pek bişey yok, zamandan kazanayım bari dedim. ellerini çabuk tutsunlar diye "cumartesi şehir dışına çıkıyorum, o zamana kadar halledebilir misiniz" dedim. zor da olsa tamam dedirttim. Cuma gününe yetiştirmişler. makineyi almaya gittim, en son kendi pilim ve hafıza kartım ile denemek istedim. Çok ilginç, bu sefer makine tekrar açılmadı.. Sorun belli ki hafıza kartındaydı ve öğrenci halimle haybeye 200 ytl masraf üzerine bir de kart masrafı çıktı. "makineyi tekrar tamir etmek için ve hafıza kartınızı test etmek için tekrar almamız gerekiyor" dediler. Yapcak birşey yok verdim makineyi ve kartı. ama anlaşılmıştı kartaydı sorun. 4 gb lık kart gitti, üzerine dün akşam nette kart araştırırken, tripoddan bir de 4gb sandisk etreme III 200x kart sipariş ettim. Bu sabah da tripoddan kartı aldım, erkayalara gittim ardından. benim kart erkayalardaki bilgisayar sistemini çökertmiş, kart okuyucularını bozmuş ve denemek için taktıkları başka bir makineyi de çalışmaz duruma getirmiş :P üzüldüm desem yalan sö