Make - Canon Model - Canon EOS 350D DIGITAL ISOSpeedRatings - 400 ShutterSpeedValue - 1/100 seconds ApertureValue - F 7.10 ExposureBiasValue - 0.33 FocalLength - 55 mm White Balance - Shade SceneCaptureType - Standard
40d ve 18-55mm IS objektif ile çektiğim fotoğraflar.Bu objektif pek yok forumda umarım arkadaşlara fikir verir.Iso 500
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mab2003 -- 21 Mayıs 2008; 9:07:20 >
Ben ki Cihan Sultanı, Al-i Osmaniyye Hükümdarı, Kanuni Sultan Süleyman Han. Duyarım ki hududumuza yakın müstemlekelerinizde bir nevi eğlence icad edile gelmiştir. Korkarım ki bu illet benim memleketime de duhul ede. Bu sebep ile sizden isteğim odur ki bu eğlence şekli devletinizde tiz yasaklana… Şayet isteğim yapılmaz ise şunu iyi bilesiniz ki; ben Kanuni Sultan Süleyman, Orduy-u Hümayunumla gelip o illeti kökünden kazımaya muktedirim. (Kanuni Sultan Süleyman han tarafından Fransa kralına gönderilen fermandır.)
Son sürüm DPP'nin Help kısmında bahsi geçen EOS 1000D ile ilgili bazı bilgiler çıkmış. Doğru mudur bilemiyorum ama aşağıya aktarayım:
10.1 MP CMOS Digic III 7 nokta AF 3 FPS 2,5" LCD LiveView 450D tarzı ama daha basit menüler 450D ile aynı batt.grip kullanımı Aynı anda RAW+JPEG çekimi Otomatik gölge aydınlatması özelliği 540 gram Düşük fiyat
450D eski Rebel'lerin sahip olduğu giriş seviyesi kalıbını kırıp xxD serisine oldukça yakın bir hal aldıktan sonra bu tür bir cihaz gerekliydi zaten.
Kuş için en az 300mm lazım. Aslında bu bile az ama yine başlangıç sayılır. Söylediğin fiyatın daha düşüğüne Sigma 70-300 alırsın ama uçan kuşları çekmek için fokuslama hızı biraz yavaş kalır. Kuşu vizörde kaybedersen yandın Ayrıca Canon'un 70-300 IS USM modeli var ama onun fiyatı belirlediğin bütçeyi aşıyor.
Kısıtlı bütçe için en iyi alternatiflerden biri, ilk linkteki Sigma. Ama dediğim gibi, bu lenste fokus için klasik elektrik motoru kullanıldığından yavaş kaldığını hissetmek olası. Tabi çıkardığı ses te kuşları ürkütecektir. Ayrıca bu lens 200mm.den sonra (yani bu iş için en çok kullanılacağı aralıkta) bir miktar yumuşama gösteriyor. Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerim. Deneyip size uygun olup olmadığını görmek en iyisi.
Amacım çoğunlukla kuş çekmek olsa şahsen Canon'un USM ring motorlu ve IS'li modellerine yönelirdim. Ama tabi maddiyat giriyor işin içine. Örneklemek gerekirse, kuş işini ciddi olarak eğilenler 100-400mm L IS USM tercih ediyorlar, kaliteyi, hızı ve esnek bir fokal aralığı en uygun fiyata verdiği için. Ya da 400mm f/5.6 USM. Bunlar bile oldukça pahalı olduğu halde, daha ötesinin fiyatları uçuyor resmen.
Yine örneklemek gerekirse, doğadaki bir kuşu kaçırmadan vizörü yeterince dolduracak kadar çekmek için uzaktan ve bunun sonucu olarak uzun bir lensle çekmek lazım. Yoksa bu kuşlar çok akıllı ve o kocaman lensi (üzerinde bir de parasoley olunca) onlara doğrulttuğunuz anda ya yönlerini değiştiriyorlar ya da kondukları yerden kaçıp gidiyorlar. Objektifi kendilerini vuracak bir tüfek ya da tehlikeli birşey olarak algılıyorlar. 300mm ile başıma çok geldi.
Pentax için olan fokal aralık olarak makul duruyor ama o lensi teknik açıdan bilmediğim için daha fazla yorum yapamam maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 21 Mayıs 2008; 21:47:19 >