Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: @@ Canon DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: relaxman39, asenyurt
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: @@ Canon DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ Sayfa: <<   < önceki  110 111 [112] 113 114 115 116 117 118 119   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
TuVNeRa

17 Mayıs 2008; 23:52:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

AMa K10D CCD
K20D CMOS sensör kullanıyor

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
>sCoRPion<

Sisteme Gözat

17 Mayıs 2008; 23:59:10 

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Birtek Nikonlara bakmadım biliyor musun.
Nikonların auto focus özellikleri makinede değil lenslerindeymiş. O yüzden lensleri pahalı oluyor dediler bana. Ben de hiç incelemedim.

d40 ve d40x de makinada af motoru yok diğer modellerinde var..

Pentium D 915 (2800Mhz@4000Mhz), Gigabyte P35-DS3R, Ocz Gold Edition Dual Kit 512Mb x 2 + 1Gb x 2 (800Mhz@900Mhz), Winfast 256Mb x7900GS Extreme (@550/1600Mhz), 2 x Samsung 120 Gb (Raid 0)

Fotoğraflarım - trenlegeziyorum.com
TuVNeRa

18 Mayıs 2008; 0:04:37 

Yüksek ISO değerlerinde CMOS sensör CCD den daha iyi. Bu yüzden K20D gibi CMOS olanlara ilgimi yoğunlaştırdım.
Bir de keseme uygun olsalar...

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
Spyda

18 Mayıs 2008; 0:23:04 

K10D bence cok cok guzel bir alet....

olmadi D200 al..... Super bir alet :D

Pentax K10D
SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL II
TuVNeRa

18 Mayıs 2008; 0:24:58 

K10D nin aynısı Samsung GX-10 var ve sadece 1200 YTL.
Alırsam Samsung alırım o klasda.

aTaLaR

18 Mayıs 2008; 0:26:47 

Slm herkese, topiğiniz inanılmaz faydalı çok kısa sürede çok şey öğrendim...

1haftalığına bodruma tatile geldim ...500 kare civarı foto çektim...hepsi kızımın fotoları nerdeyse...yarından sonra da otel ve civarın manzara fotoları çekip ist e döndüğümde foruma ekliycem fotoları...çiçekler inanılmaz güzel açmışş heryerde...
Canon 450d kullanıyorum.. 18-55 kit lens ve 28-135 IS USM canon lensim var ...manzara ve bitki örtüsü resimlerinde hangi lens daha faydalı olur...ve okuduğum kadarıyla yeşillikleri çekerken ( bahçedeki çiçek topluluğuu) f değerini yüksek tutmalıyız ..

Birde çok güneşli ortamda kızımın resmini auto çekince çok parlak çıkıyor...M de ayarlayıp çekmek güzelleştiriyor ,, alışmaya başladım...tv ve p modu dahamı faydalı olur...

Uv filtrem var ancak...birde güneş ışığını kısmak için lensin önüne bir kapak daha takılıyor ismini unuttum , ne almalıyım ışık süzmek için?

TuVNeRa

18 Mayıs 2008; 0:32:05 

Eğer raw formatında çekim yaparsanız, fotoraflarınızı bilgisayarda rahatlıkta(Beyaz dengesi de dahil) düzeltebilirsiniz.

Spyda

18 Mayıs 2008; 0:32:10 

quote:

bende alacaktim o makineyi, ama olmadi :) kampanyayi kacirdim.... 700 YTLdi.... :S

keske o zaman alsaydim diyorum,ama canon'da super alet :)

Pentax K10D
furkanboz

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 0:33:57 

Canoncular bi yardım edin
Makinadaki "değerlendirmeli,merkezi ortalama ağırlıklı ve spotlama" olarak tabir edilen ayarlar tam olarak ne işe yarıyor,kullanma klavuzundan pek bişey anlamadım. Örnekle cevap verirsenizi sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanboz -- 18 Mayıs 2008; 0:33:04 >

ırısh setter

18 Mayıs 2008; 0:40:18 

Fotokritik forumda HDR tekniği üzerine yorumlar vardı...Fazla abartıldığından falan bahseden.Sizlerde aynı fikirde misiniz...?Mesela şu fotoğrafı 3 farklı raw kareden hdr tekniğiyle oluşturdum...Sizce olmasa daha mı iyi olur,ne dersiniz...

/LG42PC1R(BU DA SESLİ)\SONY AV RECİEVER STR-DE597/WHARFEDALE DIAMOND 9.6/SONY SA-VE356T\SONY DVP-NS530 DVD PLAYER/SANSUI SPV7000\PS2/HP compaq nc6000\Canon EOS 400D/
TuVNeRa

18 Mayıs 2008; 0:42:40 

quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

quote:

bende alacaktim o makineyi, ama olmadi :) kampanyayi kacirdim.... 700 YTLdi.... :S

Kampanya ne zaman ve nerdeydi?
Sadece gövde mi o fiyata yoksa kit lens de varmıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 18 Mayıs 2008; 0:43:09 >

photographer86

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

18 Mayıs 2008; 0:45:23 

quote:

Orjinalden alıntı: aTaLaR

Slm herkese, topiğiniz inanılmaz faydalı çok kısa sürede çok şey öğrendim...

1haftalığına bodruma tatile geldim ...500 kare civarı foto çektim...hepsi kızımın fotoları nerdeyse...yarından sonra da otel ve civarın manzara fotoları çekip ist e döndüğümde foruma ekliycem fotoları...çiçekler inanılmaz güzel açmışş heryerde...
Canon 450d kullanıyorum.. 18-55 kit lens ve 28-135 IS USM canon lensim var ...manzara ve bitki örtüsü resimlerinde hangi lens daha faydalı olur...ve okuduğum kadarıyla yeşillikleri çekerken ( bahçedeki çiçek topluluğuu) f değerini yüksek tutmalıyız ..

Birde çok güneşli ortamda kızımın resmini auto çekince çok parlak çıkıyor...M de ayarlayıp çekmek güzelleştiriyor ,, alışmaya başladım...tv ve p modu dahamı faydalı olur...

Uv filtrem var ancak...birde güneş ışığını kısmak için lensin önüne bir kapak daha takılıyor ismini unuttum , ne almalıyım ışık süzmek için?

AV (Diyafram Öncelikli) modda çekmenizi öneririm. Çekmek istediğiniz konuya göre diyaframı ayarlayıp çekin, fotoğraflar istediğiniz gibi çıkacaktır. Güneş ışınlarını engellemek için parasoley alabilirsiniz

| Canon EOS 400D | Sigma 70-300mm F/4-5.6 APO | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Canon BG-E3 Battery Grip |
|Toshiba 2gb Compact Flash Card | Hama-Star 56 Tripod |

>>My Photographs<<

>>APPLE 8 gb iPod Touch & İpod Shuffle User <<
bolzano79

18 Mayıs 2008; 1:06:22 

Arkadaşlar, çok temiz durumda, kullanılmış bir canon eos 30d (çekim sayısını bilmiyorum ama 1,5 yıl daha garantisi var) sizce kaç para eder?? lütfen net cevaplar!!! şimdiden teşekkürler...
Spyda

18 Mayıs 2008; 1:13:12 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

quote:

Kampanya ne zaman ve nerdeydi?
Sadece gövde mi o fiyata yoksa kit lens de varmıydı?

KIT : MediaMarkt :) Nisanin 1. haftasi :(

Pentax K10D
Spyda

18 Mayıs 2008; 1:22:53 

Beyler 1 kare sizlerle paylasiyorum....

Yorumlari altta verdigim FK'ya ekler misiniz ????

http://www.fotokritik.com/1136619

Simdiden tesekkurler....

Pentax K10D
TuVNeRa

18 Mayıs 2008; 1:23:33 

Aras Foto' nun verdiği bilgiye göre Samsung GX-10 dan beklenen satışı gerçekleştiremediği için GX-20 modelini Türkiye' ye getirmeyecekmiş.

yrmz_melis

18 Mayıs 2008; 2:09:01 

bu forumu yeni buldum sorularıma karşılık yeni ol.için topiği baştan oku felan yazmayın forum çok karışık bulamadım bile gözüm yoruldu okumaktan. nikon/canon topiklerinin hararetli geçmesi,çekişmesi de hoşuma gitti neyse 400d kullanıcısı daha çok. ayrılması gerekir sanırım şimdi ona uğraşıyorlarmış.
neyse 40D kullanıcılarına birkaç soru :

1.40D Türkçe kullanım klavuzu varsa link verebilirmisiniz.
2.17-50Tamron un yeni model mi eski modem mi olup olmadığını nasıl anlarız back fokus/front fokus problemi varmış yenilerde.
3.standart/portre/manzara picture style custom ayarlarınız neler...(nikonun ccd sine karşılık ii bi ayar çekemedim. )
sharpnes
contrast
saturasyon
color tone vs...
4.Tamron 17-50 lensim var yanına 70-300 sigma apo alıp kısmı makro ve telede kul. istiyorum ama onu alma para biriktir canon un is li L modellerine mi yönel dersiniz.(sigmanın gerçekten çok methi var ama 40d nin yanına almam hata mı olur yoksa 40 d ile başarılı sonuçlar elde edermiyim bi süreliğine.)
5.birde çok oldun demezseniz firmware ver.1.0.5 yazıyor makinede bunun yenisi çıktı mı?