Birtek Nikonlara bakmadım biliyor musun. Nikonların auto focus özellikleri makinede değil lenslerindeymiş. O yüzden lensleri pahalı oluyor dediler bana. Ben de hiç incelemedim.
d40 ve d40x de makinada af motoru yok diğer modellerinde var..
1haftalığına bodruma tatile geldim ...500 kare civarı foto çektim...hepsi kızımın fotoları nerdeyse...yarından sonra da otel ve civarın manzara fotoları çekip ist e döndüğümde foruma ekliycem fotoları...çiçekler inanılmaz güzel açmışş heryerde... Canon 450d kullanıyorum.. 18-55 kit lens ve 28-135 IS USM canon lensim var ...manzara ve bitki örtüsü resimlerinde hangi lens daha faydalı olur...ve okuduğum kadarıyla yeşillikleri çekerken ( bahçedeki çiçek topluluğuu) f değerini yüksek tutmalıyız ..
Birde çok güneşli ortamda kızımın resmini auto çekince çok parlak çıkıyor...M de ayarlayıp çekmek güzelleştiriyor ,, alışmaya başladım...tv ve p modu dahamı faydalı olur...
Uv filtrem var ancak...birde güneş ışığını kısmak için lensin önüne bir kapak daha takılıyor ismini unuttum , ne almalıyım ışık süzmek için?
Canoncular bi yardım edin Makinadaki "değerlendirmeli,merkezi ortalama ağırlıklı ve spotlama" olarak tabir edilen ayarlar tam olarak ne işe yarıyor,kullanma klavuzundan pek bişey anlamadım. Örnekle cevap verirsenizi sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanboz -- 18 Mayıs 2008; 0:33:04 >
Fotokritik forumda HDR tekniği üzerine yorumlar vardı...Fazla abartıldığından falan bahseden.Sizlerde aynı fikirde misiniz...?Mesela şu fotoğrafı 3 farklı raw kareden hdr tekniğiyle oluşturdum...Sizce olmasa daha mı iyi olur,ne dersiniz...
/LG42PC1R(BU DA SESLİ)\SONY AV RECİEVER STR-DE597/WHARFEDALE DIAMOND 9.6/SONY SA-VE356T\SONY DVP-NS530 DVD PLAYER/SANSUI SPV7000\PS2/HP compaq nc6000\Canon EOS 400D/Canon EF 50 mm. 1.8 II---Canon EF-S 17-85 MM 4-5.6 IS USM---Sigma 70-300 mm. 4-5.6 APO DG MACRO
Slm herkese, topiğiniz inanılmaz faydalı çok kısa sürede çok şey öğrendim...
1haftalığına bodruma tatile geldim ...500 kare civarı foto çektim...hepsi kızımın fotoları nerdeyse...yarından sonra da otel ve civarın manzara fotoları çekip ist e döndüğümde foruma ekliycem fotoları...çiçekler inanılmaz güzel açmışş heryerde... Canon 450d kullanıyorum.. 18-55 kit lens ve 28-135 IS USM canon lensim var ...manzara ve bitki örtüsü resimlerinde hangi lens daha faydalı olur...ve okuduğum kadarıyla yeşillikleri çekerken ( bahçedeki çiçek topluluğuu) f değerini yüksek tutmalıyız ..
Birde çok güneşli ortamda kızımın resmini auto çekince çok parlak çıkıyor...M de ayarlayıp çekmek güzelleştiriyor ,, alışmaya başladım...tv ve p modu dahamı faydalı olur...
Uv filtrem var ancak...birde güneş ışığını kısmak için lensin önüne bir kapak daha takılıyor ismini unuttum , ne almalıyım ışık süzmek için?
AV (Diyafram Öncelikli) modda çekmenizi öneririm. Çekmek istediğiniz konuya göre diyaframı ayarlayıp çekin, fotoğraflar istediğiniz gibi çıkacaktır. Güneş ışınlarını engellemek için parasoley alabilirsiniz