Arkadaşlar haakını ne kadar veriyorum belli değil ama internetten okuduğum kadarıyla 400D nin nimetleri daha çok ortaya çıkmaya başladı, Piyasanın en zeki DSLR ı deniyor :P şimdilik çeviri yok ama alıntıları yapıcam yakında :p
bende bunu araştırmıştım, karşıma 60-70 bin perde ömrü var türü bilgiler çıktı, ama bu 60001 de bozulacak demek değil, 100 binide devirebilir tümüyle şans. bozuldukdan sonra ilgili sistem değiştiriliyor ve kullanmaya devam ediyorsun.
Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
Arkadaşlar haakını ne kadar veriyorum belli değil ama internetten okuduğum kadarıyla 400D nin nimetleri daha çok ortaya çıkmaya başladı, Piyasanın en zeki DSLR ı deniyor :P şimdilik çeviri yok ama alıntıları yapıcam yakında :p
Bende merakla bekliyorum, acaba bilmediğimiz bir yönümü var yoksa biz daha kullanmayı beceremiyormuyuz diye. @Rouvax; hocam hiç ipucu veya gelişme yokmu
Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
kasma o kadar dostum, bak basit bir denklem; hergün hiç aksatmadan 100 foto çeksen yılda 36500 foto yapar 2 yıl makinayı sorunsuz kullanabilirsin demektir buda. zaten o kadar foto çektikden sonra o makine seni tatmin etmez artık, ya yeni teknolojik son sistem alırsın yada fullframe a terfi edersin. hergünde çekecek 100 kare biraz zor bulunur yavvv
Ben bu lensi çok sevdim 17-70 den bile bukadar zevk almamıştım, almayı düşünenler için 70-300 ile 2 tane gece çekimi eklemek istedim. 1. foto iso 400 f8 15sn 133mm de
2.foto ise iso 200 25sn. f8 ve 214mm de çekildi
400D için kit lensin alternatiflerini araştırıyorumda 1-2 sorum olacak ustalara
* 18-55 in geniş açı + sigma 28-70mm F2.8 EX DG + 70-300apo mu?maliyet 1300 ytl * 18-55 in geniş açı + sigma 28-70mm F2.8 - 4 DG + 70-300 apo mu? maliyet 700 ytl * 18-55 in geniş açı + sigma 28-300/3,5-6,3 dg macro maliyet 550 ytl
* 18-55 i yedeğe alıp sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO + 70-300 apo mu? maliyet 1200 ytl * 18-55 i yedeğe alıp sigma 18-50mm F2.8 EX DC MACRO + 70-300 apo mu? maliyet 1400 ytl * 18-55 i yedeğe alıp sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC + 70-300 apo mu? maliyet 700 ytl
biliyorum ne kadar bütcen var diyeceksiniz çok yok ama en azından ucuz diye yanlış lens almak istemiyorum veya çok az bir fark için çok para vermek istemiyorum
-ayrıca 50-70 arasını arar mıyım? -28-300 kalitesi çok mu düşük olur? -bu modelleri az cok bilenlerin ve kullananların tavsiyelerini bekliyorum -canon lensler tabiki 400d ile daha çok uyumlu ama çok pahalılar değer mi? -70 yerine 105 lere çıkmamın bir faydası olur mu? mesela 28-105? -çok mu soru sordum?
Bence 18-55 i yedeğe al (ne diye alacaksan işte..) çünkü o objektifle çektiğin foto, keskinlik açısından slr'ın kalitesine yakışmaz.. SLR alma amacının dışına çıkartır. Şunu söylemek isterim, evde yapılan yakın çekimlerde (nerdeyse makro) kaskinlik bence çok yeterli renkleride iyi yansıtıyor ama makineyi elinize alıp dışarı çıkın 1-2 bina insan, ev fln çekin atın bilgisayara , sonra hepsini silin Keskinlik adına birşey olmadığından canınız sıkılıyor, zaten %100 crop' a hiç girmiyorum.
Bence 17-70 al hatta bulabilirsen tokina 16-50 yada tamron 17-50 daha güzel olur. Geniş açıyla işini bitirmiş olursun. Sonrasındada bi tele alırsın oldu-bitti. bende 75-300 canon var, af hızı düşük ama keskinlik tatmin edici. 18-55 ime fark atar diyebilirim
bana sorarsan 28-105 gibi aralığı olan objektifler gereksiz. ne yeteri kadar tele nede wide.. hemde aralığı fazla.
satılık 17-70 sigma var canon için 450 ytl, garantili 2. el çok temiz haberiniz olsun.. 2. el bölümüne ilan açsam kaybnolur gider, burda tam yerinde söyliyim dedim. henuz ilan açmadım satmak için ama konu gecince söyliyim dedim. 17-40 oldugundan geregi yok bana o bakımdan satılıktır.
@graphtec fiyatları nerden aldın bilmiyorum ama bende 17-70 70-300 var 17-70 i 600'e 70-300 ü 2.el 260 a aldım ama sıfırı 250 usd (hayyamda) yani bana fiyatlar biraz pahalı geldi 17-70+70-300 toplam sıfır 670 usd yapar. eğer temiz 2. el 17-70 alırsan sana toplamda 750-800 ytl gibi bir maliyet çıkar. ve tavsiyem budur. Sadece forum muhabbetim var ama @aLper_iLeri nin verdiği fiyat çok iyi bir fiyat bende olmasa 1 dk. tereddüt etmezdim yalnız ne olursa olsun lensi alırken içinde aşırı toz olup olmadığını kontrol etmeniz menfaatinize olur. 17-70 keskinlik açısından çok iyi bir lens onu aldıkdan sonra 1 kere bile 18-55 i makinaya takmadım ama birkaçkez canon 28-90 ı takmıştım. Gerçi herkes 28-90 içinde kötü diyor ama ben bir kötülüğünü görmedim valla