Şimdi Ara

Windows 10 IoT sürümü kendi seti ile birlikte geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Windows 10 IoT sürümü kendi seti ile birlikte geliyor


     

    Microsoft'un Windows 10 ile birlikte ağırlık verdiği alanlardan birisi de Nesnelerin İnterneti sektörü. Cihazların birbiri ile etkileşime girmesini ifade eden Nesnelerin İnterneti sektörü büyük bir potansiyele sahip ve Microsoft da Windows 10 IoT sürümü ile bu treni kaçırmak istemedi.




    Raspberry Pi 2 ve MinnowBoard Max gibi geliştirici kartlarını hedefleyen Windows 10 IoT, hali hazırda Insider programı üzerinden de kendisini geliştirmeye devam ediyor. Bununla birlikte bir referans kart hazırlamak isteyen Microsoft, Adafruit ile işbirliğine gitti. 




    Windows IoT Core Starter Key adındaki set, Windows 10 IoT ile hızlıca çalışmaya başlamak isteyen geliştiricilere hitap ediyor. Bir geliştirici kartının yanında çeşitli elektronik parçalar, kablolar ve sensörler içeren set pek çok farklı projeye ev sahipliği yapacak kapasitede. 




    Setteki en önemli parça microSD kart zira Windows 10 IoT sürümü bu karta önyüklü olarak geliyor ve kullanıcılar hızlı bir şekilde proje geliştirmeye başlayabiliyor. Kartta ayrıca örnek projeler için kodlar ve bir rehber de yer alıyor. Microsoft yeni setinin potansiyelini çeşitli geliştirici fuarlarına katılarak sergilemeyi ve böylece daha fazla ilgi çekebilmeyi planlıyor. Windows IoT Core Starter Key seti 115$ fiyat etiketine sahip olacak.  

     

     








  • Çok iyi düşünmüşler fakat böyle parça parça görünce insanın gözünü kurkutmuyorda değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden birleştirip yollamamışlar?toplama pc satıyorlar gibi geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    neden birleştirip yollamamışlar?toplama pc satıyorlar gibi geldi

    "Do it yourself" geliştirici kartı kitlerinin amacı zaten kendin yapıp birleştirmen. Ortada bir cihaz yok sana kartı ve kiti satıyor, geri kalanında
    sen yaratıcılığını konuşturuyorsun. Kartın kendisi hazır birleştirilmiş ve lehimli durumda, fotoda görülenler direnç led buton gibi basit,
    harici kullanılacak komponentler. Bu kartlar ile örneğin arduino kartını ekleyip servolar ekleyip bir robot yapabilir, internete bağlı ev ışık kontrol sistemi yapabilir,
    3w tüketen 7/24 download cihazı yapabilir, otonom drone vs. hayaline getirebildiğin ve kart üzerindeki SoC'in gücünün elverdiği istediğin proje için kullanabilirsin.
    Tabi ki projeye göre ek elektronik malzeme gerekebilir, kit ileri seviye projeler için yeterli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 27 Eylül 2015; 21:42:51 >




  • İyi düşünülmüş guzel işler çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    neden birleştirip yollamamışlar?toplama pc satıyorlar gibi geldi

    Sen çok yanlış gelmişsin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Çok iyi düşünmüşler fakat böyle parça parça görünce insanın gözünü kurkutmuyorda değil


    Birleştirip satsalar eğlencesi olmazdı zaten, alıp fişe takardın.
  • Ayrıca bir projeniz olmadan buna para vermeyin derim. Öğrenmek istiyorsanız gidin clone arduino alın.
  • Öncelikle yıllardır Raspberry Pi kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim, Raspberry linux ile birleşince harikalar yaratan bir cihaz. Envai çeşit proje, kaynak kod ve örnek var ve bunların hepsi linux için. Yaklaşık 1 senedir Windows IOT var ve bende bunu denemek için cihazıma kurdum fakat bu kadar rezil bir işletim sistemi olamaz. Hiç bir şey yapamadığınız, sadece cihazı mini bir server haline getiren bir işletim sistemi.Ek olarak, Windows IOT hakkında da adam akıllı bir proje bile yok.
  • Gömülü sistemlerde Linux rakipsizdir. Geliştirici kartı sahipleri, Desktop kullanıcılarına benzemez. geliştirici kartı sahipleri özgürlük ister.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.