Şimdi Ara

Volkswagen'in emisyon skandalı büyüyor (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.318
Cevap
21
Favori
225.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Golfte ve passatta kamerayı görmek için tek şansınız arabanın çalışır durumda ve geri viteste olmasıdır. Aksi taktirde kamera gizlendiği yerden çıkmaz bunun amacı bagajı açarken kameranın parmaklanmamsı için düşünülmüş akıllı tasarım. Satış temsilcileri hangi markada yetkin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • 2013 VW Golf 1.4 TSI ACT DSG Highline BEYAZ Sunroof, U Led, Led Stoplar, 18" Durban, Adaptif Şasi, ErgoAktive Koltuk, Elektrikli Katlanır Yan Aynalar, Geri Görüş Kamerası, Discover Media, Renkli Yol Bilgisayarı.
    • Yazlık 225/40/18 Potenza S001 Kışlık 205/55/16 WinterContact TS850

• Iphone 8 plus
  • bugün yine bursa doğuş otoya uğradım
    vw de kıl aldırmayan satış temsilcileri şimdi peşimizden ayrılmıyor, liste üzerinden 2 bin lira kadar indirimler yapıldı
    valla ne yalan söyliyim tedirgin oldum :)
    Yukarıda yazdığım gibi yer Tuyap Beylikdüzü fuarı, zaman gecen sene AutoShow butun standları gezdim en son VW standına geldim Golf ve Passatlara baktım dogal olarak geri görus kamerasinin dedigin yerde olması gerektigini bende biliyordum ama VW satış temsilsi yetkili olan bu standda geri gorus kamerasi olan sadece bir Golf var dedi oda özel yapım fiyatı baya yuksekti yani eklentiler standard degil opsiyonel demek istedi arac normal golf gibi degil baya birseyler eklemisler jantlar, iç kısmı, bagaji farklıydı ses sistemi falan eklenmis bende merak edip o aracın yanına gittim icinde birisi vardı dedim ki sadece bu aracta geri gorus kamerasi varmis standda gosterebilir misin oda benzer seyleri söyledi sonradan takılmıs opsiyonel olarak geri vitese takınca çalışıyor dedi ama aracın aküsü olmadıgı icin gösteremem dedi zaten kapalı yerde çalıştıramaz aracı

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamwalker

quote:

Orijinalden alıntı: maverick666

quote:

Orijinalden alıntı: Wolfen1976

Peki madem öyle gecen sene Tüyap Beylikdüzü AutoShow' da VW standını ziyaret ettim tum modellere baktım ve inceledim Passat dahil aradım taradım plaka heryere baktım bulamayınca stand görevlisine danıştım bu araclarin geri görüs kamerası nerede diye sordum abi olması lazım dedi ama oda bulamadı. Sonra ise satıs sorumlusu takım elbiseli yetkiliyi çağırdı ben tekrar sordum son model Golf ve Passat araclarda geri görüş kamerasi var mi diye satis sorumlusunun bana verdigi yanıt şu oldu olmasi lazim aradı taradı ama oda bulamadı sahi neredeydi bu geri görüs kamerasi diger satıs sorumlulularını çağırdı onlardan birisi bu soruyu soran ilk kisi siz oldunuz biz var sanıyorduk ama yokmuş dediler. Standaki 100 binden fazla fiyatları olan Golf ve Passat en üst donanım araçların geri görüş kamerasi yoktu içimden güldüm geçtim diger standlara

konuyu okurken meraktan vw türkiye sitesindeki polo, golf, jetta ve passat donanım tablolarına baktım 2016 model araçların hiçbirinin donanım tablosunda bulamadım araçların Türkiye konfigurasyonlarında yok sanırım bu resimde ya yurtdışı bir araç konfigurasyonu yada araç sahibinin kendisinin yaptığı bir çalışma.

zaten bende onu demek istiyorum geri görüs kamerasi standard olsa sitesinde yazması lazım atlamıs olamazlar bence de ha sonradan standard yaptılar ise bilemem fuardaki satis temsilcilerinin bilmeme ihtimali olamaz bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ercandrsn

bugün yine bursa doğuş otoya uğradım
    vw de kıl aldırmayan satış temsilcileri şimdi peşimizden ayrılmıyor, liste üzerinden 2 bin lira kadar indirimler yapıldı
    valla ne yalan söyliyim tedirgin oldum :)

Başka biyerde de yazmıştım:

Son global gelişmelerle ülkemizde de sıfırlara karşı bir çekince var fakat 2.el TDI VWlerde biraz düşüş olacağı varsayılıyordu ki pek öyle olmadı.

http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631 Doğuş Oto, Türkiyedeki resmi sayılan kasko değerlerini belirliyor, tabi reel piyasada bu fiyatlar çok etkin değil. Ellerinden geleni yapıyorlar bu ara, kendilerine bol bol ödül verdirtip; kur bahanesiyle sıfırlara liste üzerinden zam basıyor. Amaç araçların değerlerini spekülasyonlar karşısında yüksek tutmak, özellikle yüksek sayıda vadeli alım satım yapan filolar için önemli bu.
    Örnek olarak: DSG rezaletine rağmen, Trendline dizel Passatın 110 bin lira civarında liste fiyatı, bayilerin eski fiyat vermesi doğal.

• TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Sanırım donanım haberde de bahsi gecmis 2013 yılında soran birisi cikmis bakın yanıtlar olmadığı yönünde

http://forum.donanimhaber.com/m_70662175/tm.htm

Orijinalden alıntı: likapa_53

quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Caddy almaktan vazmı geçtin? likapa'pepeçurası güzeldir..

Kapora verdim ama birşekilde parayı geri alırım bu şekilde gelirse.
    Pepeçura kara üzümden olur :)

merhaba bende caddy sahibiyim.adınıza gelen aracın hatta geldikden sonra şasi numarasını alıp sorgulata biliyorsunuz.yeni caddy lerde emisyon sıkıntısı yok diye biliyorum.cıkarsada zaten almaktan vaz gectim der verdiginiz kaporoyu geri alabiliyorsunuz.

not:bugun sabah dogus cankaya servis muduru ile gorustum emisyon sıkıntısı icin.adamın soylediği tek şey var.piston indirme motor indirme ,beygir düşürme tork düşürme gibi şeylerin kesinlikle söz konusu olmadıgını öyle şeylerin yapılması aracı baştan sona değiştirmek oldugunu bunun da mümkün olmadığını söyledi.internette orda burda yazan sallıyanları lutfen dikkate almayin dedi.ocak ayından irtibaren sıkıntılı olan araclarda yazılımla düzeltilecegini söyledi.belkide egsozlarınız ucretsiz olarak filitreli yeni model egsozlarla değiştirilecegini soyledi..bukadar.piston veya tork beygir dusurme soz konusu degil arkadaşlar.

• Ülkemizde malum sıfır araç alırken en büyük kriter 2.eldeki potansiyel değeri.
    ABD'de araç başına 5bin$ değer kaybı öngürülüyor.
    http://fortune.com/2015/09/28/volkswagen-emissions-scandal-consumer-costs/

Şu an itibariyle ülkemizde her ne kadar popüler olsa da 2.el değer kaybı korkusu mevcut; Doğuş her ne kadar önlem almaya çalışsa da satışlarının düştüğü bir gerçek.
    ABD tüketici hakları konusunda cidden son derece hassas, 2.el değer kaybını da VW'e ödetmeleri söz konusu...
    http://www.cnbc.com/2015/10/09/vw-may-compensate-owners-of-diesel-cars-for-loss-of-value.html

• quote:

Orijinalden alıntı: C E B R A I L

Ülkemizde malum sıfır araç alırken en büyük kriter 2.eldeki potansiyel değeri.

Şu an itibariyle ülkemizde her ne kadar popüler olsa da 2.el değer kaybı korkusu mevcut; Doğuş her ne kadar önlem almaya çalışsa da satışlarının düştüğü bir gerçek.
    ABD tüketici hakları konusunda cidden son derece hassas, 2.el değer kaybını da VW'e ödetmeleri söz konusu...
    http://www.cnbc.com/2015/10/09/vw-may-compensate-owners-of-diesel-cars-for-loss-of-value.html

yahu hocam vw nin eksozundan siyanür çıksa, emisyon skandalını çözmek için aracın motorunu söküp yerine kartal motoru konsa, yine bu millet, rayizç fiyatın 3- 4 bin altına fiyat versen almak için birbirlerini ezerler, burası 3.dünya ülkesi, adam mercedes biniyorum demek için 300 bin km yi aşmış 20 yaşında aracı alıyor ve ciddi bir piyasası da var lakin almanyada aynı araç hurda kapsamında yalnızca metal ağırlığınca değerlenip (1000-200 eu civarı) hurdalığa çekiliyor...o yüzden ben bu skandalında 2 elin çok etkileneceğini sanmıyorum, 0 km sinden pahalı 2 elini satmayı düşünen tipler oldukça...2. elde duygular şelale....

• quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

quote:

Orijinalden alıntı: C E B R A I L

Ülkemizde malum sıfır araç alırken en büyük kriter 2.eldeki potansiyel değeri.

yahu hocam vw nin eksozundan siyanür çıksa, emisyon skandalını çözmek için aracın motorunu söküp yerine kartal motoru konsa, yine bu millet, rayizç fiyatın 3- 4 bin altına fiyat versen almak için birbirlerini ezerler, burası 3.dünya ülkesi, adam mercedes biniyorum demek için 300 bin km yi aşmış 20 yaşında aracı alıyor ve ciddi bir piyasası da var lakin almanyada aynı araç hurda kapsamında yalnızca metal ağırlığınca değerlenip (1000-200 eu civarı) hurdalığa çekiliyor...o yüzden ben bu skandalında 2 elin çok etkileneceğini sanmıyorum, 0 km sinden pahalı 2 elini satmayı düşünen tipler oldukça...2. elde duygular şelale....

Doğru, insanımızın tüketim bilinçsizliği meşhurdur. Ama müşteriler bireylerden ibaret değil Allahtan. Büyük şirketler de VW'i filo için tercih ediyor (Tuborg mesela) nedeni 2. el değer kaybının düşük olmasıydı. Yavaş yavaş Ford'a geri kaymalar başlıyor diye duyuyorum.

ABD'de durum farklı, fabrikası ve bol reklamı olmasına rağmen VW/Audi'nin başarı oranı hali hazırda düşüktü - daha da düştü.
    http://www.ibtimes.com/volkswagen-diesel-scandal-heres-how-bad-volkswagen-sales-were-company-was-caught-2114603

Tahmin edilen: ödeyeceği tazminatlar, araçları servise çağırma maliyeti, marka değer kaybı ve sonunda pazar kaybı domino etkisi gösterip, çöküşe neden olacak. Birkaç markayı satmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kimbilir belki 2030da bugünkü Passat'ın kasasına kamuflaj yapıştırılıp işte yerli arabamız denebilir.

• C E B R A I L kullanıcısına yanıt
    Amerika'da birde Honda satislarina bakın tam tersi ama

Orijinalden alıntı: Recepkh

Beter olsunlar 😄

Cevap: VW stoklari açmış.

quote:

Orijinalden alıntı: Recepkh

Fiyatlar ucuzlasada bizde alabilsek
  • Ben tepkimi göstererek (tsi motor) gelen siparişimi iptal etmiştim geçen ay. Skandal büyür mü küçülür mü bilemem ama piyasada taşların yerinden oynayacağı kesin. Bu sahtekarlığın neticeleri kısa zamanda belli olmaz. vw ve doğuş'un skandal karşısındaki davranışı önemli olacaktır. Tahminim satışlar düşmüştür. Doğuş Fiyatları habire pompalayarak, fanları ve araç sahipleri ölümüne savunarak sanki sorun yokmuş gibi davranmaları hoş değil. Fanlarını geçiyorum zaten ama vw almayı aklından geçirenler tam bir hayal kırıklığı yaşıyor şu anda..
  • Araç satın alırken marka tercihi hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. İnsanlar x,y, veya z markası alabilir saygı duymak lazım. Ama kriterler gözden geçirildiğinde, hangi marka müşteriyi enayi, yolunacak kaz, saftirik vs. yerine koyuyorsa o tercih edilmeyecek. Diğer bir ifadeyle markaya sadakatin ölçüsü "beni enayi yerine koyma kardeşim" olacaktır.

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Orijinalden alıntı: likapa_53

quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Caddy almaktan vazmı geçtin? likapa'pepeçurası güzeldir..

Kapora verdim ama birşekilde parayı geri alırım bu şekilde gelirse.
    Pepeçura kara üzümden olur :)

merhaba bende caddy sahibiyim.adınıza gelen aracın hatta geldikden sonra şasi numarasını alıp sorgulata biliyorsunuz.yeni caddy lerde emisyon sıkıntısı yok diye biliyorum.cıkarsada zaten almaktan vaz gectim der verdiginiz kaporoyu geri alabiliyorsunuz.

not:bugun sabah dogus cankaya servis muduru ile gorustum emisyon sıkıntısı icin.adamın soylediği tek şey var.piston indirme motor indirme ,beygir düşürme tork düşürme gibi şeylerin kesinlikle söz konusu olmadıgını öyle şeylerin yapılması aracı baştan sona değiştirmek oldugunu bunun da mümkün olmadığını söyledi.internette orda burda yazan sallıyanları lutfen dikkate almayin dedi.ocak ayından irtibaren sıkıntılı olan araclarda yazılımla düzeltilecegini söyledi.belkide egsozlarınız ucretsiz olarak filitreli yeni model egsozlarla değiştirilecegini soyledi..bukadar.piston veya tork beygir dusurme soz konusu degil arkadaşlar.

Madem performansa yakita ona buna etkisi yoksa vw neden boyle bir seyi tercih edip hileli yazilim kullanmis olabilir?

Cok bilmis dogus oto da Turkiye yi baglayan bir durum yok demisti. Ancak bakan 300 kusur bin aracin geri cagiralacagini, eger cagirilmasaydi cezai islemlerin baslayacagini soyledi.

Servis muduru de tutup vw yi atacak hali yok. Ekmek paralari sonucta. İzleyip gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 19 Ekim 2015; 18:39:32 >

• Bence dogus cok buyuk bir uckagit yapiyor . Bir bol ariza yapan dsg icin dunya nin farkini aliyolar. O parayla sahin alinir. Ben gecen ay BMW 550xd aldim . borusan herseyi dusunuyo cok yardimci oluyo gecen ay sattigim vw cc icin ayni seyi soyleleyemem

Orijinalden alıntı: 1.BMW

Bence dogus cok buyuk bir uckagit yapiyor . Bir bol ariza yapan dsg icin dunya nin farkini aliyolar. O parayla sahin alinir. Ben gecen ay BMW 550xd aldim . borusan herseyi dusunuyo cok yardimci oluyo gecen ay sattigim vw cc icin ayni seyi soyleleyemem

Sirf BMW 550xd aldigini soylemek icin uye olmaya usenmedin mi?

• 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.