Şimdi Ara

İstediğim Taktiği Bir Türlü Yapamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar belki benim gibi taktik yapma takıntısı olanlar vardir.Cidden başkalarının taktiklerini alıp oynamak istemiyorum.Pazarspor'u aldım bugün ve yeni bir başlangıç yaptım.Amacım takımı 2.lig kırmızı grupta tutmak.Kadro kalitesi pek iyi sayılmaz.Daha yeni gelmiş zaten 2. lige.Büyük ihtimalle 17.sırada bitirebilir diyor oyun.Bense bu takımı orta sıralarda tutmak istiyorum.Taktiği yaptım ayarladım ilk maç Kayseri Erciyes'den 8 gol , Sivas'dan 7 gol yedim.Bu kadar mı beceriksizim ben dedim adeta.Taktiğimi altta ayrıntılarıyla yazdım.

    -

    - - - -
    -
    - - - - (4-1-4-1)

    Standart - Dengeli olsun dedim.Ayrıca ben oyuncuların pozisyon rollerini de ayarladım.Beklerim değişken stoperlerim savunma , defansif orta saham destek , kanatlar hücüm , orta sahaların biri destek biri savunma.Yani bu rolleri de ben sonradan ayarladım.

    Talimatlarım ise Topa Sahip ol , kısa pas , Rakip ceza alanın paslaşarak gir , Defanstan kısa pasla çık , havadan orta yap.
    Kanatları kullan , bekleri ileri çıkart
    Dar alanda oyna , mevkiyi terk etme , presi azalt , ayakta savun.Tempoya karışmadım.


    Yani bu kadar kötü ne yaptım da 8 gol yedik.Bu oyunda bir kere Yeni Malatyaspor'la taktik tutturdum o da üst lige çıkınca işe yaramamaya başladı.Nasıl doğru taktiği bulabilirim ne yapmam lazım lütfen yardım edin







  • defanstan kısa pasla çık diyip bekleri geride tutarsan olmaz. Oynatmak istediğin sistemi anladım.

    Bekleri ofansif bek hücum olarak ayarla
    defansın önüne 2 tane merkez dmc orta saha savunma ağırlıklı . 1 tanesi oyun kurucu destek olsun
    Tempo çok yavaş olmalı
    beklere asla orta yapmayın seçeneğini seç yani gidecekler topu kanat oyuncusuna yada daha müsait oyuncuya verecekler böylece top sürekli sende kalacak sabırla açacaksın defansı.
    stoperlerin 2side tanesi pas dağıtan olmalı
    diğer stoper arkaya atılan isabetsiz topları toplamalı bireysel ayarlardan seçiyordun galiba sigorta olması lazım emin değilim.

    ayrıca bütün defans oyuncularına sert savunma yap diyip presi hiç yaptırma.
    diğer 4lünün önünde oynayan herkese sert savunma ve tam saha pres yaptır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 23 Eylül 2015; 14:18:32 >
  • Peki hocam siz bu taktiği neye göre yaptınız yani.Bana bunu anlatırmısınız.Ben balık tutmayı öğrenmek istiyorum biraz daha.Yani net olarak kadroyu , rolleri neye göre belirliyorsunuz.Çünkü ben başka takıma gittiğimde daha farklı bir oyun oynatmak isteyebilirim.Nasıl yapacağım bunu ?

  • Takımına gore sistem kurursun veya kuracağın sistemine uyacak oyuncu alırsın.. Bir başka takımda gittiğinde oyunculara bakıp taktik kurman gerekir ... bu konuda rehberler var onlarını okumanı tavsiye ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oyuncular oynadıkları yerde gerçekten iyi derece de oynuyorlar.Rolleri de tam oyunculara göre oluyor.Ancak yine de taktik olmuyor.Ben oyuncu almaya hazırım.Ancak talimat , rol , sistem uyumunu yapamıyorum.Yani oyuncu değil sorun asıl sorunum taktik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.