Şimdi Ara

LG BH9530 9.1 vs PAKET Hİ-Fİ SİSTEMLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    forumda bu konu bir çok kez açılmış olmasına ve hemen hepsini okumuş olmama rağmen cevabını net alamadığım bazı noktalar var.
    bir çok konu içinde işin ehli arkadaşlar genellikle 'o parayı ona vereceğine giriş seviyesinde bir hi-fi al, cok daha iyi olur' demişler.

    Şimdi 'o para' çerçevesinde gidersek, ben bu LG BH9530 modelini bazı sitelerde 1700-1800 civarında buldum, ve buna karşılıkta, kendilerinin set haline getirdiği ya da setimsi diyeyim,

    harman kardon http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_HARMAN-KARDON-AVR151-HKTS5-5-1-Kanall%C4%B1-Ev-Sinema-Sistemi-Seti,103452,1443633.html?langId=-14

    pioneer http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_PIONEER-HTP-329-5-1-Kanal-1000-W-Ev-Sinema-Sistemi,103452,1865379.html?langId=-14

    denon http://www.hepsiburada.com/denon-avr-x500-5-1-kanal-ultra-hd-3d-av-receiver-denon-sys-5-1-ev-sinema-hoparlor-sistemi-p-EVDNNAVRX500SYS51
    gibi sistemleri buldum, ya da yine lg ye ait olan ama forumda bir çok eleştiri almış olan

    lg http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_LG-NA9640P-2300W-4-2-Kanal-Ev-Sinema-Sistemi,103452,2023093.html?langId=-14
    bu seti buldum.
    şimdi avantaj ve dezavantaj olarak benim naçizane düşüncem
    lg bh 9530 ses sistemi 9.1 olduğunu iddia ediyor (çok da önemli değil 9 ya da 99 olması) ve salona koyunca modern dizaynı ve görüntüsü açısından çok şık duracağını düşünüyorum. blu-ray oynatıcısı, bir çok formatı desteklemesi, arka hoparlörlerin kablosuz olması, düşük çözünürlüğü 1080'e upscale etmesi, 4k upscale etmesi gibi güzel özellikleri var.
    yine diğerlerine bakarsak harman k. yanında 5.1 hoparlör seti hediye geliyor ama hoparlörler kule değil, küçük görünüyor, ve sadece tahminim, en baz, giriş modeli receiver olsa gerek avr151, ama bilmiyorum.
    PIONEER HTP-329 olanı heralde tahminim en giriş modeli yine, ve yanında 4 kule, 1 merkez, 1 de sub var. Diğer denon da h.k nın aynısı gibi.
    Ben bir audiophile değilim, çok da öyle müzik geçmişim yok, salona koyduğumda tv nin yanında estetik dursun, eh bir de para saydığımıza deysin yani sinema izlerken, müzik dinlerken tatmin etsin.
    şimdi işi iyi bilen arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var beni kırmazlarsa, sizce lg yi alıp mutlu mesut yaşar mıyım? yoksa "bu ve ya bu setlerden birini al, bırak lg yi, bunun şu avantajı var" der misiniz? yani bu setlerde yanlarında gelen o küçük küçük hoparlörler lg den kat kat, bariz, benim bile anlayabileceiğim kadar üstün müdür? neticede hi fi sistemlere şöyle bir baktım, maşallah, sonu, ucu bucağı yok, ne kadar para o kadar köfte.. yine forumda nuri beyin harika ev sinema setini gördüm, malum öyle bir maddi gücüm de yok, yani lg nin en üst modellerinden biri VS diğer lider markaların en dip modellerinden biri.
    teşekkür ediyorum şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuriciftcioglu -- 23 Eylül 2015; 4:19:14 >







  • nuriciftcioglu kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda yazdığım cevabı buraya tekrar yapıştırıyorum. Tatilde olduğundan uzun uzadıya yazamayacağım şimdi :-)


    Sinemada orta hoparlör olmadan olmaz. Çünkü tüm konuşmalar orta hoparlörden gelir. Bu sebeple o Lg'nin 4.2 gibi setlerine bakmayın. Ve de o setlerin ses kalitesi de oldukça kötü. Boğuk boğuk bastan başka bir ses vermiyor. O cihazlarla ancak bahçede falan parti verilir.

    Bu sebeple 1500tl gibi bir bütçe ile ya 2.el ürün kovalayacaksınız yada alttaki Pioneer vsx329 model AVR'li htp-329 seti alacaksanız. Bu fiyata başka da ürün bilmiyorum.

    Ayrıca aynı htp-329 set d&r'da 1400'e satılıyor.
    http://www.dr.com.tr/Elektronik/Pioneer-HTP-329-Ev-Sinema-Sistemi/Ev-Elektronigi/Ev-Sinema-Sistemleri/urunno=0000000640527

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 bey cevabınız için teşekkürler. pionner seti daha uygun fiyata bulmuşsunuz. peki bu lg nin 9.1 olarak geçen sistemi hakkında bir tavsiyeniz var mı? onda merkez var. Yine de pioneerin bu seti karşısında çok mu geridir?
  • nuriciftcioglu kullanıcısına yanıt
    Lg'nin o modelinde orta yani merkez hoparlör yok. Burada bir yanlış anlama söz konusu.

    Ayrıca Lg'nin o modeli 9.1 değil. Olsa olsa 4.0 denilebilir. 5.1 yada 7.1 gibi isimler hoparlör üzerindeki sürücüye göre (her bir tekil yuvarlak hoparlör ) verilmez. Pozisyon olarak ne şekilde yerleştirildiğine göre verilir.

    Ayrıca Lg setin ön hoparlörleri oldukça büyük ve bana göre kaba. Tabii kabalık yada şıklık kişisel beğeniye gireceği için birşey demek düşmez ama benim tercihim htp-329'dan yana olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok yok kastettiğim şu model http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-BH9530TW bunda merkez var, bir de kulelerin üzerinde tavana doğru hoparlörler var, işte artık tavana çarpan ses 3d ses oluyor falan diyor. dinleme şansım olmadı. zaten bir çok sitede de bulamadım, stok bitmiş hep. ya lg ye maliyetli geldi ve üretmiyor artık, ya satılmadı da üretmiyor, ya da soundbar a döndüler hiç birini üretmiyorlar.
    bu arkadaş kendisinin 1460w olduğunu iddia ediyor, inanmıyorum. önemli de değil zaten. apartmanda kullanacağım için zaten yüksek ses şansım çok yok ama ısrarla pionner diyorsun yani.
    hocam ayrıca sizin avr ye internetten baktım 3700-5200 lira arası falan, diğeri 3000 civarı yine diğerleri de şöyle böyle desek 15000 civarı mı, yanılmıyorsam. gerçekten değiyor mu verilen paralara? yani seninkinin yanında bu tavsiye ettiklerin oyuncak mı kalır?




  • nuriciftcioglu kullanıcısına yanıt
    Bu tarz Lg gibi setlerin dezavantajı herhangi bir parçası bozulduğu zaman yerine yenisini koyamamaktır. Misal hoparlörleri besleyen amfi kısmı yani DVD player kısmı bozulduğunda sadece o kısmı alamıyorsunuz. Bu sefer sistemi komple değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Yada hoparlörlerden birisi bozulduğunda onun yerine başka bir ürün takamıyorsunuz. Çünkü bu setlerin parçaları kendi içinde uyumlu olacak şekilde tasarlanıyor. Ama AVR'li setlerde istediğiniz parçayı istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

    Yada bu işlere bulaşan birçok insan gibi ileride sistemi geliştirmek istediğinizde parça parça değişiklik yapabilirsiniz. Lg tarzı hazır setlerde maalesef böyle bir şansınız yok.

    Bunun dışında AVR'li setler birçok bağlantı şansı sunuyor. Özellikle elinizde birden fazla kaynak cihaz varsa. Örnek olarak ps4, Pc, DVD player, Teledünya yada digitürk receiverları gibi. Bütün cihazları AVR'ye bağlayıp hepsinin sesini sistemden alabilirsiniz.

    Benim sisteme gelince bana maliyeti 7 bin tl civarı olmuştur. Internetteki fiyatlar genelde aşırı yüksek oluyor ve onlar üzerinden %30 civarı bir indirim oluyor. Bir de ben AVR ve stereo amfiyi yurtdışından aldım. Oralarda bu tarz ürünlerin fiyatı yarı yarıya oluyor. Eğer yurtdışından getirme şansınız varsa Avr'yi yurtdışından alarak aynı paraya 2 üst model bir AVR alabiliyorsunuz. Yoksa 15bin harcamış olsam hanım beni keserdi :-)

    Bu arada elbette Lg gibi hazır setlere göre fark oluyor. Sahne derinliği, netlik, kullanım kolaylığı yada uzun ömürlülük birçok örnek yazılabilir. Ama burada önemli olan kişinin beklentileri ve bütçesidir. Bu sebeple o paraya değer mi kısmına net bir cevap vermek güç. O yüzden bu konularda kesin bir üst fiyat sınırı belirleyip öyle devam etmek lazım yoksa bu işin sınırı yok. Ama benzer fiyattaki AVR ve hazır sistem karşılaştırılıyorsa kesinlikle AVR'li sistem tercih edilmelidir. Hele ki evde bir bilgisayar varsa o DVD player'ın hiçbir manası kalmıyor. Bluray player ise 150-200 tl'ye alınabilen bir cihaz. Bu sebeple kesinlikle AVR'li sistemi tercih etmelisiniz.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    Bu arada iyi bayramlar :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam çok güzel açıkladın ve yardımcı oldun. Çok teşekkür ediyorum. O zaman ben de lg yi eleyip, ikinci el bir avr alıp sıfır hoparlör sistemi, ya da şu tavsiye ettiğin gibi giriş seviye bir sistem almaya karar verdim. 2 el avr sonuçta çok da zarar verilecek ya da hoyrat kullanılacak bir alet olduğunu düşünmediğimden güvenerek alabilirim. Ama Hoparlörler yeni olmalı diye düşünüyorum, gerek kullanımı ve evdeki konumunu bilmediğimden gerek adamın nasıl zorladığını kestiremedimden. Tekrar teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.