Şimdi Ara

Samsung mali tabloları yılın üçüncü çeyreği için de düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung mali tabloları yılın üçüncü çeyreği için de düşüşte


     

    Geçen yılın ortalarından itibaren akıllı telefon pazarında yavaşlamaya başlayan Samsung, gittikçe artan rekabete yeterince cevap veremeyince karlarında azalma yaşamaya başladı. Bu yıl Galaxy S6 serisini ve Galaxy Note 5 modelini piyasaya sürse de firma beklediği ilgiyi bir türlü yakalayamıyor. 




    Analiz uzmanlarının yılın üçüncü çeyreği için yaptığı öngörüye göre Samsung'un elde edeceği faaliyet karı 5.68 milyar dolar olacak. Bu rakam geçen ay yapılan kar tahminlerinden yüzde 6.4 daha düşük. Firmanın tahmini geliri 44 milyar dolar civarında iken net karı da 4.5 milyar dolar dolayında gerçekleşecek. 




    Samsung yılın ikinci çeyreğine göre daha fazla satış yapıyor ve daha fazla gelir elde ediyor ancak net kar da düşüş sürüyor. Firmanın mobil bölümünün 1.8 milyar dolar civarında faaliyet karı elde edeceği düşünülürken, yine geçen ay ki beklentiler yüzde 12 civarında aşağı çekilmiş oldu. Ayrıca bölümün ilk çeyrekteki 2.34 milyar dolar, ikinci çeyrekteki 2.36 milyar dolar faaliyet karına göre büyük bir düşüş söz konusu.




    Analiz uzmanları Samsung'un kar marjının yüksek olduğu üst seviye ürünlerine olan talebin azaldığını belirtiyor. Samsung orta seviye segmentte daha fazla talep görse de kar marjının düşük olması faaliyet karını çok fazla yukarı çekemiyor.  

     

     







  • Note5 cikmasada olurdu diyecegimiz bir model oldu. S6+ edge zaten anlamsiz bir urun. Ayrica tab s2 modelide iyice sacmalik durumunda. Yani uretim bandi aksamasin diye boyle salakca hamleler yapilmamali. Piyasada note4 varken kim note5 ya da baska bir urun alsinki? Degisen ne var? Ben hicbirsey goremiyorum.

  • yahu orta segmentte olsa hakettiği fiyatı 600-700 tl olan telefonları 900-1000 tl'ye satıyor.demekki üst segmentte o kadar kar elde ediyorlar ki bu bile yetmiyor

  • s6 edge mükemmel bir telefon oldu. 3000 liradan çıktı şuanda 2600 dolaylarına sert bir düşüş gösterdi. samsung yeteri kadar yazılama önem vermemenin cezasını çekiyor. Ne kadar üstün bir cihaz olsada insanlar cihazın kendinden ziyade kullanımda kolaylığa bakıyor. Umarım toparlarlar bian önce.

  • Android özgürlük dedik sen amiral gemilerinden çıkarılabilir batarya ile microsdyi kaldırdın, özgürlüğü kısıtladın, hakettin
  • Samsung da bir Apple takıntısı var. O ne yaparsa benzeri yapmaya çalışıyor birde fiyat olarak piyasaya iphone fiyatlarına yakın çıkıyor. Note 5 mükemmel ürün ancak pahalı. 2200 bandında çık daha çok satabilir. Bence diğer bir nokta ise Samsung un herşeyi üretiyim iştahı. Yazıcıdan, fotoğraf makinası çek değişik ürünleri var ve bunlar rekabetçi değil. Ancak onları geliştirmek için oldukca mesai harcağı ortada. Örnek olarak Tizen işletim sistemi. Bu zamana kadar ne kadar para harcadıklarını merak ediyorum. Ancak ortada hala iyi bir ürün çıkmadı. Çıkmasıda zor. Bu gidişle daha çok ürün satar ancak daha az kar eder. Cep telefonu sektöründe Nokia dan sonra ikinci batık Samsung olacak gibi. Sebebi ise Cinli üreticilerin ürünleri hem ucuz hemde daha yenilikci. Örnek One Plus 2. Bu ürün note 5'e göre daha üstün ama yarı fiyatına. Aynı işletim sistemi kullanan, aynı kalitedeki ürüne kimse Samsung olduğu için 1000 tl fazla para vermez.





  • pazar doydu artık yeterince telefon var artık piyasada alan çogu kişi 2 yıl kullanıyor bundan da kaynaklı....
  • pazar doydu artık yeterince telefon var artık piyasada alan çogu kişi 2 yıl kullanıyor bundan da kaynaklı....
  • pazar doydu artık yeterince telefon var artık piyasada alan çogu kişi 2 yıl kullanıyor bundan da kaynaklı....

  • Zamzunkçuyuk Zamzunkçu hüloooooooğğğğ...Sen misin iPhone fiyatına cihaz satan?

  • Ooo gelmiş yine Samsung batırıcıları :)

  • samsung un kaç model telefonu var?? işte sorun burda.. adamlar telefon değil çöp poşeti üretiyor sanki.. birde modeller arasında ciddi farklar olsa neyse.. o yuvarlak tasarım yok mu?? insanlara nostalji yaşatıyor.. telefon şekli çok kötü, yazılım kötü, malzeme kalitesi vasat altı.. eeeeeee niye samsung alayım.. ekranı çatlak olmayan bir samsungu zor bulursunuz.. bu durumda ilginç.. yıllar önce siemens aynı hatayı yaptı.. nokia aynı hatayı yaptı ufak rütuş alsana model..
    model furyası başlatan markalar şimdi neredeler bakın.. samsungun gidişide aynı yönde... hala aynı şeyi yapıp duruyor..

  • Her hafta telefon çıkarırsan olacağı bu. 1 GB RAM'li S3'e RAM yetmiyor diye güncelleme vermeyip 1 GB çıkardığın yeni cihazı son sürümle verirsen insanlar da senin cihazlarına bir daha para vermezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberdeki rakamlara göre samsung telefonlara yorum yapmak abes ile iştigal.Samsung gemiden inşaata neredeyse her türlü pazarda üretim yapan bir firma.Haberdeki rakamlar sadece mobil pazara mı ait yoksa samsung un toplam değerleri mi,bu bilgi olmadan yorum yapmak doğru olmaz.

  • Kessin biz Türk kullanıcıların beddualariyla böyle oldu. :D

  • Yazılıma önem vericeksin, s5'e android 6.0 gelmeyecek mesela, bu da demektir ki şimdi 2500 lira vericem s6 alıcam, android 6.0 ı alıcak 7.0 ı almicak mı ? samsung'un bu düşüşü durmaz. sırf samsungun yazılımı yüzünden apple'e geçen insanda çok. sırf güncellemeden de satmıyor telefonlar satsa android one tutardı. hem donanımı iyi olucak hem güncellemesi sonuna kadar kesilmeyecek ki satsın. bunu yapan (yapabilen değil çünkü işlerine gelmiyor) bir tek apple. normaldir. yazılım jenerasyonuyla karşılaştırırsan, samsungun 2 jenerasyon desteği var, android 4 le gelen 5 i alıyo 5 le gelen 6 yı alıyor gerisini almıyor, apple bu konuda 4ü geçmiş durumda. 4s 2011 de çıktı, hala destek alıyor, galaxy s5 2014 te çıktı desteği bitti. bu şekilde şaşırmamak gerek bu duruma.

  • Beter ol.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pranis

    Yazılıma önem vericeksin, s5e android 6.0 gelmeyecek mesela, bu da demektir ki şimdi 2500 lira vericem s6 alıcam, android 6.0 ı alıcak 7.0 ı almicak mı ? samsungun bu düşüşü durmaz. sırf samsungun yazılımı yüzünden applee geçen insanda çok. sırf güncellemeden de satmıyor telefonlar satsa android one tutardı. hem donanımı iyi olucak hem güncellemesi sonuna kadar kesilmeyecek ki satsın. bunu yapan (yapabilen değil çünkü işlerine gelmiyor) bir tek apple. normaldir. yazılım jenerasyonuyla karşılaştırırsan, samsungun 2 jenerasyon desteği var, android 4 le gelen 5 i alıyo 5 le gelen 6 yı alıyor gerisini almıyor, apple bu konuda 4ü geçmiş durumda. 4s 2011 de çıktı, hala destek alıyor, galaxy s5 2014 te çıktı desteği bitti. bu şekilde şaşırmamak gerek bu duruma.

    s5 android 6.0 almayacak mı cidden. daha geçen hafta kardeşime almıştık. 5.0.1'de şu an telefon. yazık olmuş





  • 2 kıcıkırık telefona batarya cıkmıyor diye batsın demek komık olur bence

  • piyasayı şişirdin şişirdin ondan sonra booommm..!! al sana kâr :D

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.