gren büyüksün hocam. 4 aydır araştırıyorum notebook olayını, aslında mart başı alacaktım ama maddi sorunlar nedeni ile alamadım. ay başı umaım alacağım ama seni okumaya devam edeceğim. Süper araştırmacılık örneği. Artık uğur dündar yerine seni aday gösteriyorum ben
arkadaşlar yaz aylarında 2000 dolar civarlarında bir notebook almayı düşünüyorum. nisan 22 sonrası intel'in işlemcilerinde ve nvidia ekran kartlarında indirim olacaktı. o iş ne oldu? yaza damgasını vuracak teknoloji harikası aletler çıkacak mı? duyumu olanlar varsa,lütfen yazsınlar...
@gren öncelikle seni tebrik ediyorum eline emeğine sağlık.dostum şu bilgisayar hakkında yorum yapabilirmisin? benim şahsi fikrim şu an piyasadaki fiyatına göre en iyi laptop. gönül isterdik ekran kartıda paylşımsız olsun ama bu fiyata biraz imkansız.yazdıklarının bir kısmını okuyabildim msi 'ın seni şaşırttığını söylemişsin. bildiğin şeyler varsa ve paylaşırsan çok sevinirim.
1600 ytl kdv dahil fiyatı.
MSI m662 CPU Teknolojisi Intel Core 2 Duo T5600 CPU Hızı 1.83 GHz CPU Bus Hızı 667 Mhz CPU Ön Bellek 2MB RAM Kapasitesi 1024MB RAM Tipi DDR2 Maximum Ram Kapasitesi Max 2048 Mb HD Kapasite 80 Gb HD Dönüş Hızı 5400 Rpm VGA RAM 224 MB VGA Chipset Markası INTEL ( Paylaşımlı ) VGA Chipset Modeli 945 GM Ekran Boyu (inch) 15.4 " COLOR BRIGHT Monitör Tipi WXGA Maksimum Çözünürlük 1280*800 Optik Sürücü DVD±RW Double Layer Mobil Özellikler Wireless Mobil Özellikler Kart Okuyucu İşletim Sistemi Windows XP HOME Ed. TR Ağırlık (Kg) 2.5 KG Diğer 4 USB - VGA - TV OUT
msı beni şu şekilde şaşırttı çevremde msı kullanan kişiler yok,ama toshiba-lg-acer-dell-hp kullanan var genelde.fakat forumdaki yorumlara bakınca msının ısınma dışında önemli bir sorunu yok.o yüzden şaşırmıştım. güzel fiyat tabi oyunda yetersiz sayılır tabi ki
Arkadaşlar selamlar... 2500 YTL Nakitim var ve laptop alıcam. Asus F3jp bana uygun gibi geldi. Ramleri 667 mhz hızında kullanmışlar bu benim için artı yönü ve ekran kartını beğendim. bunun dışında pek başka bir marka bulamadım... sizce bu paraya (dandik markalar hariç) bu özelliklerde ya da bunlara yakın bir laptop var mı? görüşleriniz değerlidir fikir değiştirmemde yardımcı olacak... şimdiden teşekkürler...
gren kardes verdiğin bilgiler için saol öncelikle . kardes msı 420-2 alma istegim var bir önce ki yazında kısada olsa yorumunu dikkate aldım. suan vatanda 900$+kdv ama ben m.köyde ki bi bil.firmasında yine sıfır olarak 770$+kdv ye anlastım. sana sorum msı 662 de c2 duo da 1.83 ghz, 420-2 ise 1.66 ghz özellikte arasında cok fark varmı. birde ram 420-2 de 512 .bir 512 daha takmak istiyorum alırsam .ram eklememin bi zararı olurmu . k.i.b . simdiden tskkrr. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27403
ramların 667 kullanmada çok büyük fark yok . o yüzden bu pek önemli değil. ayrıca sayfanın en üstünde sorunların fazla olduğunu düşünüyorum. o yüzden toshiba a100-599 daha iyi bir seçim olacaktır,webcam önemli değilse toshiba a100-599 çok iyi bir seçim olur kanaatindeyim
quote:
Orjinalden alıntı: Denizciks
Arkadaşlar selamlar... 2500 YTL Nakitim var ve laptop alıcam. Asus F3jp bana uygun gibi geldi. Ramleri 667 mhz hızında kullanmışlar bu benim için artı yönü ve ekran kartını beğendim. bunun dışında pek başka bir marka bulamadım... sizce bu paraya (dandik markalar hariç) bu özelliklerde ya da bunlara yakın bir laptop var mı? görüşleriniz değerlidir fikir değiştirmemde yardımcı olacak... şimdiden teşekkürler...
msıda beni düşündüren ekran kartları olmalı öncelikle çünkü oyun için ekran kartları pek yeterli değil. öte yandan 1,6ghz ile 1.83 arasında tercihim her zaman 1,83dür. o yüzden msı yerine acer modeli daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. öte yandan acera karşı tüm forumlarda önyargı olduğunu farkettim. o yüzden acera tereddütle bakıyorsan onu bilemem benim tercihim acer 5584 olurdu 1900ytlye
http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5584VXXH ACER 5584 Anakart/İşlemci Özellikleri Sınıfı Intel® Core 2 Duo T5600 Chipset Intel® 945PM Express Hızı 1.83GHz FSB 667MHz L2 Cache 2MB L2 Ekran Özellikleri Ebadı 14.1" Türü WXGA TFT LCD Çözünürlüğü 1280 x 800 Grafik Kartı Özellikleri Türü Harici Marka Model No GDRR2 NVidia® GeForceTM Go 7300 Grafik belleği 256MB Bellek Özellikleri Mevcut Kapasite 1024MB Türü DDR2 Hızı 533MHz Toplam yuva 2 Boş yuva Yok En fazla desteklenen 4GB Sabit Disk Özellikleri Kapasitesi 120GB Hızı 5400rpm Arayüz Ultra ATA 100 Bütünleşik Parçalar Hoparlör Bütünleşik Stereo Hoparlör Mikrofon Var Kamera 1.3M Piksel Ses Sistemi MS Sound uyumlu ses sistemi Optik Sürücü DVD Super Multi Double Layer Kart Okuyucu 5'li (MMC,SD, xD-Picture,MS ve Memory Stick Pro İletişim Arabirimleri Modem Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem LAN Entegre 10/100 Mbps fast ethernet Wireless LAN Entegre Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g WLAN Bluetooth 1adet WPAN 2.0 PCMCIA 1 adet Type II RJ-45 1 adet RJ-11 1 adet USB 2.0 3 IEEE1394 Yok Kızılötesi Yok VGA out 1 adet S-Video TV-out 1 adet DVI Port Yok Line-In 1 adet Line-Out 1 adet Pil Özellikleri Türü 6 cell 44.6W Li-Ion Ömrü 2.5 saat Şarj Süresi 2 saat hızlı şarj ve 2.5 saat çalışırken Ebat / Ağırlık Genişlik 341mm Yükselik 28/35mm Derinlik 251mm Ağırlık 2.4Kg Yazılım Özellikleri İşletim Sistemi Windows XP Home TR Sistem Uyumluluğu Giriş Arabirimleri Klavye 85 tuşlu Türkçe Q klavye Mouse Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
quote:
Orjinalden alıntı: cosmos1982
gren kardes verdiğin bilgiler için saol öncelikle . kardes msı 420-2 alma istegim var bir önce ki yazında kısada olsa yorumunu dikkate aldım. suan vatanda 900$+kdv ama ben m.köyde ki bi bil.firmasında yine sıfır olarak 770$+kdv ye anlastım. sana sorum msı 662 de c2 duo da 1.83 ghz, 420-2 ise 1.66 ghz özellikte arasında cok fark varmı. birde ram 420-2 de 512 .bir 512 daha takmak istiyorum alırsam .ram eklememin bi zararı olurmu . k.i.b . simdiden tskkrr. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=27403
bu başlığa ilk defa bugün girdiğime inanamıyorum... neden acaba? belki başlığı mı pek çekici değildi.. gren sen bir gurusun.. büyüksün. ulusun..
ben de birçok arkadaşın başına geldiği üzere A100-599, F3JP ve 6296 arasında kaldım... Asusu şikayetler midemi bulandırdığı için eledim.. diğerlerinde de çeşitli şikayetler var ama şikayet olmayanını bulmak herhalde imkansız...
ne alsam , ya da bu kadar bekledim biraz daha mı sabretsem? toshiba ve hp notebook yeni modeller ne zaman çıkar bir fikri olan var mı?
Arkadaslar lep top almaya karar verdim alıcağım bilgisayar su PACKARD BELL MV-86 fakat marka yeni olduğu icin ve bazı kisiler markayı kötülediği icin kafamda bolca soru isaretleri var bu lep topu bana önerebilirmisiniz eksileri ve artılarını bilen varmı? Yardım olacağınızdan süphem yok. Simdiden hepinize cokca tesekkür ediyorum.