Şimdi Ara

200-250 bin km çok mu . ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    14-15 bine kadar kangoo modelinde araba bakıyorum internetten. Ancak araçlar hep 200 bin 250 bin 190 bin civarlarında. Mesela 2005 model ticari renault kangoo model ve tüm bakımları yapılmış motoru temiz denilen bir araba 250 bin de, sizce güvenilir mi ? Yani her ne kadar motor bakımları yapılmış olsada 200-250 bin bir ticari kangoo için ideal mi. ?

    Teşekkür ederim.



  • O kilometre DCI motor için yüksek. Arkadaşım sıfır aldığı Kangoo'yu 190.000 km boyunca kullandı. 190.000'de uzun yolda giderken araç bakımlı olmasına rağmen hararet yapıyor ve 3000 lira masrafla sıfır motor yaptırıyorlar. Yaptırdıktan bir süre sonra sattı zaten. DCI motor yüksek kilometreye gelmez.
  • Bu kadar yüksek km li araçlar her zaman risktir . Bakımları zamanında aksatılmadan yapılmış mazot güvenilir yerlerden alınmışsa düşünülebilir .
  • Reno ve ticari için çok
  • arkadaşım ben tabi kesin alınır yada çok diyemiycem ama araba bu sonuçda gezicek km yapıcak evin önünde yatırmak için alınmıyor bu arabalar yani güvenilir ve temizse km ye ne gerek var sonuçda araba gezicek gezilmesi için alındı
  • Merhaba.
    240.000 km de 1.4 D-4D motorlu araç aldım, sorunsuz.
    Dizel veya benzinli farketmez düzenli bakım yapılmışsa 1.000.000 km rahat götürür.
    Tek fark; dizelin km arttıkça bakım maliyeti artar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişini bilmediğiniz dci motor tavsiye etmem. Multijet yada tdci motor falan deseniz sorun olmaz derdim fakat, dci diğer dizellere göre biraz narin yapcak bişey yok.
  • Peki 14-15 bin bandında önerebileceğiniz araç var mı. ? Şöyle söyleyeyim aracı alsak yılda yapacağımız max km 7-8 bin olur. Fazla gezme seyahatinde kullanmayacağımız bir araç olacak. Ufak bir iş yerimiz var malzeme tedariğinde falan kullanmak istiyoruz. Ama ihtiyac halinde şehir dışına da çıkılacak tabi ki. ?
  • Benzinlide arac diriyse problem olmaz.

    Benim aracim 280bin kmde. Yillik yaklasik 25bin km yapiyorum. %80 i uzun yol tabi.

    Aracim her an uzun yola hazir. Kontagi cevirip cikiyorum.

    Ama dizellerde bakim cok onemli. Ayrica yuksek kmdeki dizel araci satmak ta problem olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımları düzenli yapıldıysa çok değil 2005 model husisi araçların çoğu artık 150-250 bin km aralığında normal yani yaşına göre kmsi. Alırken ağır bakımlarının da yapılıp yapılmadığına bakın ( baskı balata değişimi,fren diskleri,triger vs) eğer bunlar değişmedi ise size kalmış demektir. Bakımları yapılmış bir motor günümüz araçlarında 750 bin km civarını bulur zaten o zaman kadar da araç hurdaya ayrılacak zamana gelir.

    Bu kmlerde oldukları için zaten 14-15 bin TL, eskime payı fiyattan düşülüyor. O paralara alabileceğiniz araçların hemen hemen hepsi bu yaş ve km de olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 19 Eylül 2015; 21:18:03 >
  • dCi sorunlu bir motor değildir. Eğer düzgün bakıldıysa ve bakımları zamanında yapıldıysa sorun yok. CLio symbol bile 270 bine kadar sorunsuz gitmişti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.