Şimdi Ara

HDD Dolu Gözüküyor Fakat Açıca İçindeki Dosyalar Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
4
Favori
102.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDD Dolu Gözüküyor Fakat Açıca İçindeki Dosyalar Gözükmüyor.Hdd 80 Gb.Özelliklerine bakınca 49 Gb lik alan kullanılan 30 GB lik alan boş gözüküyor.Hdd açınca içinde sadece 2 gb lik bir dosya gözüküyor.Diğer önemli yedeklerime ulaşamıyorum.cmd yazıp dos ortamında dir dedim yine sadece 2 gb lik dosyanın adı çıkıyor.Bu durumda ne yapmalıyım.Acil yardım.S.O.S

• GÖRÜNMEYEN DOSYALARI KURTARMAK İSTİYORSANIZ : KLASÖR SEÇENEKLERİNDEN (KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ KLASÖRLERİ SECENEĞİNİ) DEVRE DIŞI BIRAKIN BU ARADA GİZLİ DOSYALARI GÖSTER SEÇENEĞİDE AKTİF OLSUN. TÜM GÖRÜNMEYEN DOSYALAR ORTAYA ÇIKAR, ÖNEMLİ DOSYALARINIZI KURTARTIKTAN SONRA BİÇİMLENDİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
    arkadaşlar google da aratınca bu sayfa çıkıyor bu yüzden buraya yazmak istiyorum
    bugün başıma geldi pc ye trojen girdi ve ekran simsiyah oldu programlar görünmedi,güvenli kipte sistem geri dönüşüm yaptım düzeldi ama klasör içindeki dosyalar görünmedi,format attım yinede klasör içindeki dosyalar görünmedi

trojen ve virüs programları ile tarattım olmadı bir kaç yerde adı geçen

c:attrip -h -r -s ...denedim olmadı çünkü doğru düzgün komutlar yazılmamış
    1 sayfa deneme yanılma yaptım ve komutu buldum,işe yarıyor herşey görünür hale geliyor

işte asıl komut bu çekildedir

komut işlemi sayfası çıkınca,
    cd..

yaparak en başa gelin
    orda C: yazar
    isterseniz
    C:D: yapıp
    D: ye geçebilirsiniz benim bilgiler d dedir
    D:attrib boşluk -h boşluk -r boşluk -s boşluk /s boşluk /d boşluk *.* olucak (noktadır)

D:attrib -h -r -s /s /d *.* şeklindedir ama dediğim yerlerde 1 boşluk kalmalıdır

hemen komutun altında imleç çıkıp az bekletiyor ve herşey geri geliyor
  • Dosyaları gizlemiş olmayasınız...
  • Virüs taraması yaptınız mı?
    404 Not Found
    http://www.desiurl.com/59905
    bu prg indir ve hangi dosya/klasor'un ne kadar yer kullandigini kontrol et
  • Hocam çok önemli yedeklerim var.Olmazsa zaten formatı deneyecektim.Akşam Easy Recovery Prof programını deneyeyim dedim bilgisayar kilitlendi.

Orjinalden alıntı: xyzm2269

HDD Dolu Gözüküyor Fakat Açıca İçindeki Dosyalar Gözükmüyor.Hdd 80 Gb.Özelliklerine bakınca 49 Gb lik alan kullanılan 30 GB lik alan boş gözüküyor.Hdd açınca içinde sadece 2 gb lik bir dosya gözüküyor.Diğer önemli yedeklerime ulaşamıyorum.cmd yazıp dos ortamında dir dedim yine sadece 2 gb lik dosyanın adı çıkıyor.Bu durumda ne yapmalıyım.Acil yardım.S.O.S

aynı olay benım bır arkadasımda da var.. format atmadan bu durum nasıl düzelir arkadaslar.. içinceki bilgiler cok öenmli.. farklı bir harddisk takıp o doslaraı oraya da attım ama nafıle.. normal bildiğiniz sarı klasörler dosya olmuş.. ve içindekilere ulaşılmıyor arkadaslar..

bu tip durumlarda bazen windowsun göremediğini linuxdan görebiliyorsunuz
    eğer chkdsk ile düzelmezse lherhangi bir live linux ile cd den booot edip dosyalara erişebilirsinz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatta -- 15 Eylül 2009; 3:45:13 >
  • GÖRÜNMEYEN DOSYALARI KURTARMAK İSTİYORSANIZ : KLASÖR SEÇENEKLERİNDEN (KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ KLASÖRLERİ SECENEĞİNİ) DEVRE DIŞI BIRAKIN BU ARADA GİZLİ DOSYALARI GÖSTER SEÇENEĞİDE AKTİF OLSUN. TÜM GÖRÜNMEYEN DOSYALAR ORTAYA ÇIKAR, ÖNEMLİ DOSYALARINIZI KURTARTIKTAN SONRA BİÇİMLENDİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
  • active boot disk gibi programları kullanarak boot edilmiş cd ler ile işletim sistemi açılmadan önce cd deki küçük active boot disk işletim sistemiyle bilgisayarı bi aç, sonra o küçük işletim sisteminden explorerı bul aç ordan dosyalarına bakabilirsin ordanda göremiyorsan veri kurtarma programlarıyla bir dene derim

Orijinalden alıntı: AnTiKaN

GÖRÜNMEYEN DOSYALARI KURTARMAK İSTİYORSANIZ : KLASÖR SEÇENEKLERİNDEN (KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ KLASÖRLERİ SECENEĞİNİ) DEVRE DIŞI BIRAKIN BU ARADA GİZLİ DOSYALARI GÖSTER SEÇENEĞİDE AKTİF OLSUN. TÜM GÖRÜNMEYEN DOSYALAR ORTAYA ÇIKAR, ÖNEMLİ DOSYALARINIZI KURTARTIKTAN SONRA BİÇİMLENDİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

benım resimler klasörü gözükmüyodu bunu yaptıktan sonra hepsi açıldı nedense resimler klasörü korunmaya alınmış
  • olayı bir kaç deneme yanılma yöntemiyle çözebilirsiniz.hdd yi taşınabilir pozisyonuna getirip degişik medya ortamlarinda deneyerek bozulup bozulmadığını anlayablrsiniz.2.si komple hdd tune ile disk sağlığını kontrol edebilirsiniz.son çare olarak komple biçimlendirip arkasından recuva ile taratıp çıkan dosyaları kurtarmak.disk bozuk olsa dahi 3formata kadar recuvanın cidden işe yaraması yüzde 50 oranında dosyalarınızın kurtulmasını sağlayacaktır.bizzat denenmiştir
  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Film HDD sindeki klasörler kayıp ve HDD dolu gözüküyor.Şunu unutmayın bu durumda diskiniz bozuldu anlamına gelip biçimlendirme yapmayın.Çünkü dosyalarınız aynı klasör içinde ve yerinde duruyor.Siz sadece araç çubuğuna yolu yazmanı gerekiyor.Bahsettiğim HDD demde film izleme programı vardı ve onun sayesinde içindeki filmlerin konumlarını görerek kısayol oluşturdum.
    Örnek:
    S:/FİLMLER/AVATAR/AVATAR.AVI konumunda filminiz var.
    Ama HDD de bu FİLMLER klasörü gözükmüyor.
    Siz araç çubuğuna S:/FİLMLER/ yazarsanız filmler klasörünüz açılacaktır ve yine S:/FİLMLER/AVATAR/ yazarsanı o klasör gözükecektir.

Şu anda benim bulduğum çözüm bu şekilde klasörlerin yolunu bulup Kısayol oluşturmak.

Ama unutmayın bu durumu yaşayanlar dosyalarınızda hiçbir bozukluk olmuyor,biçimlendirerek kaybetmeyin.

• başlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

örnek D de bu sorunu yaşıyorsan

komut satırına D: yazıp enter a bas

sonra şu komutu kopyala yapıştır yap , attrib /d /s -h -r -s

sonra yazı çıkıncaya kadar bekle
    dosyaların geri geldi. hdd virüslü sağlam bir anti virüs ile tarama yapman lazım...
    bugün başıma geldi pc ye trojen girdi ve ekran simsiyah oldu programlar görünmedi,güvenli kipte sistem geri dönüşüm yaptım düzeldi ama klasör içindeki dosyalar görünmedi,format attım yinede klasör içindeki dosyalar görünmedi

trojen ve virüs programları ile tarattım olmadı bir kaç yerde adı geçen

c:attrip -h -r -s ...denedim olmadı çünkü doğru düzgün komutlar yazılmamış
    1 sayfa deneme yanılma yaptım ve komutu buldum,işe yarıyor herşey görünür hale geliyor

işte asıl komut bu çekildedir

komut işlemi sayfası çıkınca,
    cd..

yaparak en başa gelin
    orda C: yazar
    isterseniz
    C:D: yapıp
    D: ye geçebilirsiniz benim bilgiler d dedir
    D:attrib boşluk -h boşluk -r boşluk -s boşluk /s boşluk /d boşluk *.* olucak (noktadır)

D:attrib -h -r -s /s /d *.* şeklindedir ama dediğim yerlerde 1 boşluk kalmalıdır

hemen komutun altında imleç çıkıp az bekletiyor ve herşey geri geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AnTiKaN

GÖRÜNMEYEN DOSYALARI KURTARMAK İSTİYORSANIZ : KLASÖR SEÇENEKLERİNDEN (KORUNAN İŞLETİM SİSTEMİ KLASÖRLERİ SECENEĞİNİ) DEVRE DIŞI BIRAKIN BU ARADA GİZLİ DOSYALARI GÖSTER SEÇENEĞİDE AKTİF OLSUN. TÜM GÖRÜNMEYEN DOSYALAR ORTAYA ÇIKAR, ÖNEMLİ DOSYALARINIZI KURTARTIKTAN SONRA BİÇİMLENDİRMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

Benimde başıma geldi ve bu yöntem işe yaradı, çok sağol dostum..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.