Şimdi Ara

OmniVision özçekim tutkunları için 8MP çözünürlüğünde sensör geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OmniVision özçekim tutkunları için 8MP çözünürlüğünde sensör geliştirdi


     

    Son yıllarda selfie olarak da bildiğimiz özçekim trendi hızlı br yükseliş içerisinde ve tüm akıllı telefon üreticileri ürünlerinde mutlaka özçekim tutkunları sevindirecek özelliklere imza atıyor. Bunun yanında sensör üreticileri de önemli çalışmalar yapıyor. 




    Bunlardan birisi olan OmniVision, daha kaliteli özçekimler yapabilecek 8MP çözünürlüğünde OV8856 ön kamera sensörünü duyurdu. 1/4 inç boyutundaki sensör 1.12 mikron büyüklüğünde pikseller sahip ve bu sayede benzerlerinden daha kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. 




    PureCel teknolojisi sayesinde tam çözünürlükte resimler çekebilirken, 30fps hızında Full HD video kaydı da yapabiliyor. Ayrıca 4 hatlı MIPI arayüzü ile video ve resimler sıkıştırmadan işlenebiliyor.




    6.5mmx6.5mm ölçülerindeki sensör önceki nesle göre yüzde 15 daha az yer kaplıyor ve üreticiler böylece ön kısımda daha fazla alan kullanabiliyor. Sensörün OV8855 versiyonu ise faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip. Sensörler yıl sonunda hacimli üretime başlayacak.  

     

     







  • kullanılan telefonlarda performansı belli olur şöyle kendimiz netleyebilecegimiz bir ön kamera olsa süper oldu discovery elitede vardı da o telefon sıkıntılı...

  • Ov'nin sensorleri dehşet oluyor. En iyi örneği discovery elite.

  • F kaç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Discovery Elite'in arka kamera omnivisiondı sanırım. Çok iyi iş çıkarıyor. Gerçi ön kamerası da otomatik odaklı ve 8 mp bir sony sensördü. O da müthiş iş çıkartıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.