Şimdi Ara

Matematiği Yapamıyor musunuz ? Gelin içeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
91
Favori
5.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler merhaba, direk kısa kesicem ben 2015 ygs lys ye girmiş ve kendimce iyi bi derece yapmış bi insanım sınavda matematik netlerim sayesinde diğer kişiler arasından sıyrıldım (YGS 37-3 LYS 45-5). 2016 ve sonrasıž üni. sınavlarında matematiğe nasıl çalışılmalı veya nasıl çalışılmamalı onlar hakkında sınav sistemini yeni tanıyan toylara veya aksilik yaşayıp mezuna kalan beylere tavsiye vermek istedim. Umarım 1-2 şey kaparsınız da sınavda iyi yerlere gelirsiniz diyorum, Başarılar.



    <YGS MATEMATİK>


    Arkadaşlar ygs matematik zor değildir (sövmeye başlamayın direk devam edin okumaya), çünkü sizden formülü yukarıya yazıp aşağıya da sayıları geçirdikten sonra 1 ton işlem yaptırmaz bu konular lys kısmında ağırlıklı, size yukarıda işinize yarayacak bir bilgi ve altta da karışık bir şekilde soruyu sorar siz o bilgiyi doğrudan kullanamazsınız her zaman mutlaka bir dönüşüm ya da denklem yazarsınız yani alışılmışın dışında olarak soruyu KENDİ YÖNTEMİNİZ İLE ÇÖZERSİNİZ, yani siz ygs sorularında işlem kabiliyetinizden çok mantığınızı ve analitik düşünme kabiliyetinizi sorgulatırsınız. Yani soruyu yapamayınca o sorunun zorluğundan değil mantığı tam oturtamadığınızdan kaynaklanıyor.

    Bunu kafamıza yerleştirdikten sonra ilk işimiz çalışmaya başlamaktır, arkadaşlar bu basamak çok önemlidir çünkü matematiğe çalışmaya nasıl başlarsanız öyle devam eder gider bu yüzden olabildiğince başlangıcınızı maksimum verim alabilecek şekilde ayarlamalısınız. Masaya oturduğunuzda ne yapacağınızı bilmeniz gerekli yoksa kitapların içinde yok olur gidersiniz.

    Bu basamağı da hallettikten sonra işimiz pratik yapmaya bakar. Tamam pratik yapalım, ama nasıl yapalım ? Nereden başlayalım ? Denemelere mi gömülelim yoksa soru bankalarına mı savaş açalım ? Arkadaşlar pratik yapmanın temel işi soru kalıbı görmektir, bakın soru diyorum yani kullanacağınız kaynaklar çok fark ettirir Kitapçıya gidip rastgele bir ygs mat kaynağı alamazsınız bu yanlış olur, çünkü eski düzen kitaplar eski soru kalıpları barındırır eski soru kalıpları sınavda çıkmaz balon gibi patlarsınız. Eski soru kalıbı dediniz yeni soru kalıbı ne ki ? dediğinizi duyar gibiyim hemen onu da açıklayalım. Efendim yeni soru kalıbı demek alışılmışın dışında grafikli öncüllü salt bir dilde yazılmayıp hikaye gibi sizi içine gömen işlem kalabalığı yerine size farklı bakış açıları denemeye ve bunu denklemlere dökmeye zorlayan soru bankalarında azınlıkta bulunan sınavda 1. dereceden eleyici soru tipleridir. Bu sorulara alışkın değilseniz sınavda kalem bile oynatamazsınız ve ösym sizi yerden yere çarpar bunu da aklınızın bi köşesine kazıyın. Tavsiye edilen-ettiğim kaynakları kullanmaya özen gösterin.

    Denemeler konusunda şöyle bi yanılgı oluştu özellikle ygs konusunda. Soru bankası çözmeyin denemelere gömülün gibisinden. Birader gömülelim tamam da şimdi biz denemeleri çözdük kontrol ettik köklü sayılarda sıkıntı var ee ? Soru bankasından pratik yapmadan tekrar denemelere abanırsak bu açığı nasıl kapatacağız ki ? bu yüzden konuları üstünkörü değil gerçekten bitirince gömülün denemelere. Zaten konular bitince son zamanlarda günde 3-4 tane atacak seviyeye geleceksiniz ki yeter zaten. Çok fazla konu açığı bırakmamaya çalışın daha karlı çıkarsınız.

    Kaynaklar konusunda özellikle belirtmem gerek ki şu üstte örnek soru verip altta sadece dizgisi ve sayıları değişik soruları barındıran kaynakları kesinlikle tavsiye etmiyorum çok ezbere kaçıyor ve size faydası yerine zararı dokunur çünkü sınav da o zaman ki gibi yukarı da bir örnek soru göremeyeceksiniz. Bunun yerine kolaydan zora giden ve çözümlü kaynaklara yönelin 3-4-5 ve fem simetri işinizi rahatlıkla görür mesela.

    Arkadaşlar şimdi deneme çözme yöntemlerimi anlatacam size. Öncelikle deneme çözmek kolaydır alır çözersiniz (bölüm denemesi olarak konuşuyorum). Ama bundan sonrası çok önemli, kontrol aşamasında ilk önce doğru ve yanlışlarınızı işaretleyin, ama öyle fosforlu cafcaflı kalemlerle yanlışların üstünü boydan boya çizmeyin doğruların üstüne bi artı atın yanlışların sadece doğru şıklarını çizin ki yanlış sorularla uğraşırken kafanız dağılmasın. Bundan sonra kalem oynatamadığınız sorular ile işlem hatası yaptığınız soruları ayıracaksınız.

    İşlem hatası yaptığınız sorularda çözümü sil baştan yapıp hata yaptığınız yerin mutlaka üstüne olmanız lazım ama çok önemli bu adım çünkü başka bir soruda aynı hatayı yapmamanız için kafanızın içine iyice yerleştirin bunu

    Kalem oynatamadığınız soruları ise birilerine soracaksınız mutlaka ama direk çözdürüp geçmeyin mutlaka anlamalısınız o soruyu birinin yaptığı çözümü anlamadıysanız başka birine başka bir yöntemle çözdürün ve mutlaka çözüm adımlarını iyice kafanıza yerleştirin ki o sorunun bi benzeri çıkınca tak tak tak çözesiniz

    Bu adımlardan sonra ise hız kalıyor ki bunun hakkında çok fazla konuşulacak bir şey yok sadece çok fazla pratik yapmaya bakıyor.

    Süre kontrolü de hızınıza bağlı olarak değişiyor ki bu da benim açıklayabileceğim bir şey değil kendiniz ayarlayacaksınız.

    Ve son olarak sakın hiç bir konuyu sınavda çıkmaz diye çalışmamazlık yapmayın çıkıyor.



    <LYS MATEMATİK>


    Arkadaşlar lys matematik zordur onu baştan söyleyeyim çünkü türev, integral, limit gibi büyük ihtimal 12. sınıfa kadar haberinizin olmadığı sağlam-baba konulardan bol bol soru gelir ve bu konular çalışırken size süre sıkıntısı yaşatacak uzun konulardır.

    Aslında ygs matematik ile lys matematik zorluk ve son senenin konuları dışında çok farklı değildir. YGS'de ne yaptıysanız ona paralel olarak da lys sorularını yapıyorsunuz çünkü ygs siz lys'ye girmeden önce açıklanıyor. Şimdi ben bunu size neden söyledim ? Siz zaten biliyorsunuz bunları, fakat moral sıkıntısı çekeceksiniz. Ygs'ye büyük hedeflerle giriyorsunuz %10'luk kısım başarabiliyor bunu belki daha az. Bu yüzden diyorum ygs'de yaptıklarınız lys'yi doğrudan etkiliyor diye.

    Moral kısmı çok önemli gençler somurtarak ders çalışılmaz, mutlaka bir hayaliniz, bir tane gerçek hedefiniz, ve hani olur mu olur yedekten de düşük bi hedefiniz olmalı ki sınav zamanında moral konusunda sıkıntı çektiğiniz zaman kendinizi deşarj edebilesiniz. Sınav zaten zor, bir de siz üstüne karamsarlık eklerseniz zaten baştan yakıyorsunuz geleceğinizi.

    Bundan sonra Ygs'den çıktığınız ve sonucu öğrendiğiniz zaman çok önemli. Sonuç iyi gelsin gelmesin fark etmez mutlaka sıralamanızı ileriye çekme şansınız mevcut aynen benim yaptığım gibi. Çünkü bu bir sıralama sınavı ve herkes aynı değil, yani çok çalışmaktan ziyade sürekliliği sağlayan kazanıyor. Sen istersen ygs'de 1k'da ol lys'yi boş verirsen o sıralama çook gerilere gidecektir ama sürekliliği sağlayan ve 15k'da olan biri sıralamasını ilk 2k'ya çekebilir. Burada sıralaması yüksek olan değil sürekliliği sağlayan adam karlı çıkar. Bunu da mutlaka kafanıza yazın.

    Bunları ayarladıktan sonra sıra geliyor çalışma stilimizi ayarlamaya. Zaten ygs'ye çalışıyor olduğunuzdan alıştınız uzun saatlerinizi vermeye o yüzden böyle şeylere nutuk atmaya gerek yok.

    Beyler bu sınavın ygs'den çok fark ettiren yanlarından biri de artık mantıktan ziyade konuyu ne kadar bildiğinizi ölçmesidir. Bu yüzden konularda ki formülleri iyice öğrenmeniz gerek ve mantığını oturtmanız gerek. Mantık derken de hani bu formül neden böyle burada kullanılıyor gibi soruları sorup kendinizce cevaplandırmanız gerek Hem kağıt üzerinde hem de gerçek anlamda kafanızda yer etmeli ki sınavda dahi oradan gelebilecek her çeşitten soruya o formülleri yerleştirebilmelisiniz.

    Böyle zırzavatları hallettikten sonra da konu yetiştirme sıkıntısı olacak mutlaka. O yüzden ygs'den sonra mutlaka çalışmaya başlayın sakın ara vermeyin 1 hafta çok şey değiştirir. Zorlansanız da iyice kafanız kazan gibi olsa da 1-2 bilgiyi mutlaka öğrenmeniz hep sizin karınıza olacaktır o yüzden 1 gün kendinize ara verin ve ondan sonra tam verimli olmayabilir ama mutlaka çalışmalısınız ki rakiplerinizden üstünlüğünüz olsun sıralamanızı ya sabit tutun ya da ileriye çekin.

    Arkadaşlar OBP Kısmı var yani ortaöğretim başarı puanı diye bi zımbırtı. Çok yüksekse sıralamanızı ileriye atar (+90) ortalama ise ya tam yerinde durdurur ya da 100 kişi falan geriye atar (+85) bunun altı ise sıralamanızı geriye atacağından hedeflerinizi belirlerken obp'yi de işin içine alarak hesaplama yapın ki evdeki hesap çarşıya uysun.

    Sorular hakkında yorum yapayım biraz da. Arkadaşlar bu sene özellikle 30 küsür soru işaretlemeyi hedefleyenler için sınav kolaydı fakat +40 - +45 hedefleyenler için sınav zordu çünkü limit türev integral soruları biraz ortalamanın üstünde yani zor geldi. Soruları anlamak uzun sürdü ve işlem kalabalığı oldu bu yüzden sınava girenlerin geneli süre sıkıntısı çekti.

    Arkadaşlar bu süre yetirememe olayı genelde denemeleri tam verimle çözmemekten veya üstünkörü konu geçmekten ayrıca adam akıllı kaynaklardan deneme veya soru çözmemekten kaynaklanır. Bu yüzden yavaş ta olsa konuları adam akıllı bitirin ki sınavda bitirdiğiniz konudan soru kaçırmayın içiniz rahat olsun, ve adam akıllı kaynaklar kullanın apotemi denemelerini çözmeden sınava girmeyin mesela zor olabilir fakat sınavda da kolay sorular da çıkmıyor yani.

    Kaynak konusunda bu dediğim baba konular için mutlaka fasikül alıp kullanın gençler ama zottirik olanlardan değil, mesela apotemi yüzdeyüz ve palme fasikülleri gayet güzel olmuş ve konuyu kavrattırıyor. Diğer kaynak işlerini ise ygs tavsiyemde ayrıntılı bi şekilde yazdım orayı mutlaka okuyun.

    Saçma ve "Yuh buradan da soru sorulur mu !?" gibi tepkiler vermek istemiyorsanız çok soru çözüceksiniz gençler ygs'ye benzemez bu sınav. Adamlar ta ebesinin örekesinden bir soru hazırlar uçar gidersiniz bu yüzden bol bol pratik yapacaksınız, işlem yapma hızınızı artıracaksınız, soru bankalarına denemelere gömüleceksiniz ki ösym sizi yamultacağına siz ösym'yi yamultun.










    YGS KAYNAK TAVSİYELERİM


    3-4-5 YGS Matematik: Arkadaşlar bu kitap zor onu baştan belirteyim klasik değil orjinal soru tipleri bolca mevcut içinde bana göre piyasada ki en iyi ygs kaynağıdır

     Matematiği Yapamıyor musunuz ? Gelin içeri.



    Karekök YGS Matematik: Bu kitap da ortalama zorluğa sahip fakat orjinal sorular bunda da bolcana mevcut ve üzerinde uğraşılmış bi kitap, hazırlayan adamlar özenmiş yaparken bu da bitirilmese bile mutlaka bazı bölümleri bitirilmeden sınava girilmeyecek kitaplardan birisidir

     Matematiği Yapamıyor musunuz ? Gelin içeri.



    FEM Simetri YGS: Arkadaşlar bu kitap her seviyeden öğrencilere hitap eden bi kitap yani size çok fazla bir şey katmaz fakat üstüne olup bitirirseniz muhakeme ve işlem kabiliyetiniz artacaktır sadece simetriyi bitirip sınava girmeyin ama mutlaka zor bi kaynak ta bulundurun kenarda

     Matematiği Yapamıyor musunuz ? Gelin içeri.



    Fdd YGS Matematik: Arkadaşlar bu kitap biraz işlem kabiliyeti ister soruları çok zor değildir ve orjinal soru sayısı o kadar fazla değildir ama illa çok kaynak tarayacam diyorsanız bakabilirsiniz

     Matematiği Yapamıyor musunuz ? Gelin içeri.



    Arıkan Problemler: Arkadaşlar ygs problemler için ayrıca bi fasikül bulundurmak lazım oluyor o yüzden ben de araştırdım sınavda problemlerden soru kaçırmamış biri olarak diyorum ki piyasada ki en iyi problemler kaynağı alın kullanın görün etkiyi

     Matematiği Yapamıyor musunuz ? Gelin içeri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D9C9E5FC3 -- 15 Eylül 2015; 8:33:39 >







  • Tavsiye reyisss ,birazda fen ve türkçeden taktik versen, taktikten kasıt bu tip konu gibi, on numara olur .
  • hocam güzel anlatmışsın eyvallah da hangi kaynakları alacağımızı anlamadım. '3-4-5 ve fem simetri işinizi rahatlıkla görür mesela'=>?
  • amaç 345 ve simetri çözmek
  • Efendim ygs matematik , lys matematik çok hojtır ama benena benena.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • death5454 D kullanıcısına yanıt
    ya orada örnek verdim işte mesela fem başlangıç için 345 te devamı için yeterli olur gibisinden

    kaynak tavsiyesi istiyorsanız onu da ayrıca yazarım tabii
  • Mümkünse kaynak tavsiyesi alalım hocam
  • Vur de vuralım
    Öl de ölelim reis

    Detaylı kaynak tavsiyesi lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam reyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneme konusunda %100 haklisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu.bölüm denemeleri ve genel denemeleri de yazar mısın. Tabiki lys için de devamını yazarsan çok güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTurquality

    ya orada örnek verdim işte mesela fem başlangıç için 345 te devamı için yeterli olur gibisinden

    kaynak tavsiyesi istiyorsanız onu da ayrıca yazarım tabii

    geometri sıfır olan birisi için ne önerirsin. 3 ayda bunu halletmek istiyorum .

    videolu anlatım , kitap vs önerin nedir ? cevaplarsan sevinirim
  • Fem konu özetlideyim ben şu an. Bitirdikten sonra karekök çözsem bundan sonra deneme çözmeye hazır hale gelir miyim?

    Limit, türev, integral için iyi öğreten bir fasiküle ihtiyacım var ne önerirsin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal abi kaynak tavsiyeside isteriz yaaa

    ayrıca

    fem kosb+karekök ikilisi nasıl
  • bende ayni durumdayim, tesekkurler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözebilecek seviyeye gelirsin denemeleri ama problemler için tamamen ayrı bi fasikül ya da kitap alman gerek

    fasikül tavsiyesi yazıcam o zaman bakarsın
  • geometri sıfır ise karekök 0 geometriden başlarsın sonra ya karekökün normal geometri kitabını ya da birey gelişim b veya c kitabını kullanırsın +25 falan rahat görürsün o zamana kadar zaten

    videolu anlatım kullanmadım ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheTurquality

    beyler merhaba, direk kısa kesicem ben 2015 ygs lys ye girmiş ve kendimce iyi bi derece yapmış bi insanım sınavda matematik netlerim sayesinde diğer kişiler arasından sıyrıldım (YGS 37-3 LYS 45-5). 2016 ve sonrasıž üni. sınavlarında matematiğe nasıl çalışılmalı veya nasıl çalışılmamalı onlar hakkında sınav sistemini yeni tanıyan toylara veya aksilik yaşayıp mezuna kalan beylere tavsiye vermek istedim. Umarım 1-2 şey kaparsınız da sınavda iyi yerlere gelirsiniz diyorum, Başarılar.



    <YGS MATEMATİK>


    Arkadaşlar ygs matematik zor değildir (sövmeye başlamayın direk devam edin okumaya), çünkü sizden formülü yukarıya yazıp aşağıya da sayıları geçirdikten sonra 1 ton işlem yaptırmaz bu konular lys kısmında ağırlıklı, size yukarıda işinize yarayacak bir bilgi ve altta da karışık bir şekilde soruyu sorar siz o bilgiyi doğrudan kullanamazsınız her zaman mutlaka bir dönüşüm ya da denklem yazarsınız yani alışılmışın dışında olarak soruyu KENDİ YÖNTEMİNİZ İLE ÇÖZERSİNİZ, yani siz ygs sorularında işlem kabiliyetinizden çok mantığınızı ve analitik düşünme kabiliyetinizi sorgulatırsınız. Yani soruyu yapamayınca o sorunun zorluğundan değil mantığı tam oturtamadığınızdan kaynaklanıyor.

    Bunu kafamıza yerleştirdikten sonra ilk işimiz çalışmaya başlamaktır, arkadaşlar bu basamak çok önemlidir çünkü matematiğe çalışmaya nasıl başlarsanız öyle devam eder gider bu yüzden olabildiğince başlangıcınızı maksimum verim alabilecek şekilde ayarlamalısınız. Masaya oturduğunuzda ne yapacağınızı bilmeniz gerekli yoksa kitapların içinde yok olur gidersiniz.

    Bu basamağı da hallettikten sonra işimiz pratik yapmaya bakar. Tamam pratik yapalım, ama nasıl yapalım ? Nereden başlayalım ? Denemelere mi gömülelim yoksa soru bankalarına mı savaş açalım ? Arkadaşlar pratik yapmanın temel işi soru kalıbı görmektir, bakın soru diyorum yani kullanacağınız kaynaklar çok fark ettirir Kitapçıya gidip rastgele bir ygs mat kaynağı alamazsınız bu yanlış olur, çünkü eski düzen kitaplar eski soru kalıpları barındırır eski soru kalıpları sınavda çıkmaz balon gibi patlarsınız. Eski soru kalıbı dediniz yeni soru kalıbı ne ki ? dediğinizi duyar gibiyim hemen onu da açıklayalım. Efendim yeni soru kalıbı demek alışılmışın dışında grafikli öncüllü salt bir dilde yazılmayıp hikaye gibi sizi içine gömen işlem kalabalığı yerine size farklı bakış açıları denemeye ve bunu denklemlere dökmeye zorlayan soru bankalarında azınlıkta bulunan sınavda 1. dereceden eleyici soru tipleridir. Bu sorulara alışkın değilseniz sınavda kalem bile oynatamazsınız ve ösym sizi yerden yere çarpar bunu da aklınızın bi köşesine kazıyın. Tavsiye edilen-ettiğim kaynakları kullanmaya özen gösterin.

    Denemeler konusunda şöyle bi yanılgı oluştu özellikle ygs konusunda. Soru bankası çözmeyin denemelere gömülün gibisinden. Birader gömülelim tamam da şimdi biz denemeleri çözdük kontrol ettik köklü sayılarda sıkıntı var ee ? Soru bankasından pratik yapmadan tekrar denemelere abanırsak bu açığı nasıl kapatacağız ki ? bu yüzden konuları üstünkörü değil gerçekten bitirince gömülün denemelere. Zaten konular bitince son zamanlarda günde 3-4 tane atacak seviyeye geleceksiniz ki yeter zaten. Çok fazla konu açığı bırakmamaya çalışın daha karlı çıkarsınız.

    Kaynaklar konusunda özellikle belirtmem gerek ki şu üstte örnek soru verip altta sadece dizgisi ve sayıları değişik soruları barındıran kaynakları kesinlikle tavsiye etmiyorum çok ezbere kaçıyor ve size faydası yerine zararı dokunur çünkü sınav da o zaman ki gibi yukarı da bir örnek soru göremeyeceksiniz. Bunun yerine kolaydan zora giden ve çözümlü kaynaklara yönelin 3-4-5 ve fem simetri işinizi rahatlıkla görür mesela.

    Arkadaşlar şimdi deneme çözme yöntemlerimi anlatacam size. Öncelikle deneme çözmek kolaydır alır çözersiniz (bölüm denemesi olarak konuşuyorum). Ama bundan sonrası çok önemli, kontrol aşamasında ilk önce doğru ve yanlışlarınızı işaretleyin, ama öyle fosforlu cafcaflı kalemlerle yanlışların üstünü boydan boya çizmeyin doğruların üstüne bi artı atın yanlışların sadece doğru şıklarını çizin ki yanlış sorularla uğraşırken kafanız dağılmasın. Bundan sonra kalem oynatamadığınız sorular ile işlem hatası yaptığınız soruları ayıracaksınız.

    İşlem hatası yaptığınız sorularda çözümü sil baştan yapıp hata yaptığınız yerin mutlaka üstüne olmanız lazım ama çok önemli bu adım çünkü başka bir soruda aynı hatayı yapmamanız için kafanızın içine iyice yerleştirin bunu

    Kalem oynatamadığınız soruları ise birilerine soracaksınız mutlaka ama direk çözdürüp geçmeyin mutlaka anlamalısınız o soruyu birinin yaptığı çözümü anlamadıysanız başka birine başka bir yöntemle çözdürün ve mutlaka çözüm adımlarını iyice kafanıza yerleştirin ki o sorunun bi benzeri çıkınca tak tak tak çözesiniz

    Bu adımlardan sonra ise hız kalıyor ki bunun hakkında çok fazla konuşulacak bir şey yok sadece çok fazla pratik yapmaya bakıyor.

    Süre kontrolü de hızınıza bağlı olarak değişiyor ki bu da benim açıklayabileceğim bir şey değil kendiniz ayarlayacaksınız.

    Ve son olarak sakın hiç bir konuyu sınavda çıkmaz diye çalışmamazlık yapmayın çıkıyor.



    İstek gelirse Lys için olanını ve kaynak-fasikül tavsiyesi de yazabilirim. Kolay gelsin hepinize






    karekök mps çözüyorum ben onlar bittikten sonra ne önerirsiniz ?




  • Hocam lys yide bakliyoruz
  • yazdıkların çok hojdur ama bunlardan bena ne
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.