Şimdi Ara

Çakmaklığı dikiz aynasına bağlayacağım. Acil yardım lütfen. (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'den araç kamerası (G1W-C) aldım. Kablo karmaşasından hoşlanmadığım için elektriği dikiz aynasından alayım diyorum. Aynadaki elektrik kabloları biri mavi (12V), diğeri siyah-beyaz(sanırım eksi). Şimdi çakmaklık adaptörünün ucundaki kısım maviye mi yoksa siyah olan yere mi bağlanacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 15 Eylül 2015; 16:30:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bu araç kamerası çılgınlığı birisi şase yaptırıp arabayı yakacak o zaman bitecek diye düşünüyorum. tavan lambasından alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    bu araç kamerası çılgınlığı birisi şase yaptırıp arabayı yakacak o zaman bitecek diye düşünüyorum. tavan lambasından alın.

    Nasihat alacak yaşı geçtim.(yaş 40).Yardımcı olacaksanız olun,olmayacaksanız kirlilik yapmayın.Tavan lambasından olmuyor bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6v lik 2 tane isildak akusu alin. Seri baglayin 12 v elektrik elde edin. Bu pilleri kaputun altinda bos bir yere sabitleyin.. Sarj gozlerini on camin onune koyun. Isikta sarj ederek karanlikta da sarji kullanarak kamera kontak kapatildiktan sonra bile kayit yapmaya akuyu bitirmeden devam edecektir. Arabayi yakma sansiniz da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 14 Eylül 2015; 18:36:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    6v lik 2 tane isildak akusu alin. Seri baglayin 12 v elektrik elde edin. Bu pilleri kaputun altinda bos bir yere sabitleyin.. Sarj gozlerini on camin onune koyun. Isikta sarj ederek karanlikta da sarji kullanarak kamera kontak kapatildiktan sonra bile kayit yapmaya akuyu bitirmeden devam edecektir. Arabayi yakma sansiniz da yok.



    Aynı model arabada, aynı kamerayı, dikiz aynasına bağlı halde gördüm. Yani benimkinede olur mutlaka. Adam dikiz aynasının arkasına çakmaklığı yapıştırmış,kabloyu da çakmaklığın ucuna bağlayıp bantlamış. Gayette güzel olmuş. Dikkatli bakmayınca hiçbir şey belli olmuyor.Böyle bir çözüm varken aküyle falan uğraşamam. Hem kamera sadece araç çalıştığında çalışacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 14 Eylül 2015; 19:07:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikiz aynasından kastınız dış dikiz aynası ise kabloyu nasıl taşıyacaksınız bilemiyorum-anlayamadım. Kaygerya arkadaşın dediği gibi tavan lambası daha mantıklı (araç ne bilmiyorum ama yeni nesil araçlarda sistem elektrigi bir süre sonra kesiliyor). Sorunuza gelirsek çakmaklığın ortasındaki uç +, yanlardaki yaylar ise- uçtur. Ankara'da olsaydınız yardımcı oludum. Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adıdı

    Dikiz aynasından kastınız dış dikiz aynası ise kabloyu nasıl taşıyacaksınız bilemiyorum-anlayamadım. Kaygerya arkadaşın dediği gibi tavan lambası daha mantıklı (araç ne bilmiyorum ama yeni nesil araçlarda sistem elektrigi bir süre sonra kesiliyor). Sorunuza gelirsek çakmaklığın ortasındaki uç +, yanlardaki yaylar ise- uçtur. Ankara'da olsaydınız yardımcı oludum. Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.

    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=68127.msg925747#msg925747

    Linkteki arkadaş cihazın içini pil yatağına koyup yapmış. Ben çakmaklığı direk aynaya yapıştıracağım. Araba ve kamera aynı. :) Daha önce aynı kamerayı tavan lambasına takmaya çalışan oto elektrikçi(!) kameramı yaktı. Tavan lambası ile ilgili başka sıkıntılar da var.(arıza lambası yaktırma vs.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 14 Eylül 2015; 23:01:29 >




  • Kamerayı bağladım. Kamera da, aynadaki otomatik kararma da düzgün çalışıyor çok şükür. UYARI: Kameranın aynadan elektrik alarak çalıştırılması, başka araçlarda veya kameralarda gerçekleşmeyebilir;Hatta büyük problemler çıkarabilir. Ancak avesiste sorun olmuyor.
     Çakmaklığı dikiz aynasına bağlayacağım. Acil yardım lütfen. (ÇÖZÜLDÜ) Çakmaklığı dikiz aynasına bağlayacağım. Acil yardım lütfen. (ÇÖZÜLDÜ) Çakmaklığı dikiz aynasına bağlayacağım. Acil yardım lütfen. (ÇÖZÜLDÜ) Çakmaklığı dikiz aynasına bağlayacağım. Acil yardım lütfen. (ÇÖZÜLDÜ)




  • o kadar uğraşmanıza gerek yoktu. aşağıdaki sayfayı incelerseniz daha kolay yapılabildiğini görebilirsiniz. ayrıca enerjiyi çakmaklıktan alsaydınız daha iyi olurdu (hem estetik hemde teknik açıdan)

    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/mpage_272/tm.htm
  • adıdı kullanıcısına yanıt
    Yukarıda belirttim çakmaklık kablo karmaşasına sebep oluyor. Sağda solda kablo görmek istemiyorum.

    Kabloyu gizleyerek çakmaklığa götürmek de bir seçenek. Ama olmadık yerleri söküp döşemelerin altına gizlemek beni daha fazla uğraştıracaktı. Hatta bu iş için muhtemelen elektrikçiye gidip arabanın sağını solunu kurcalatmak zorunda kalacaktım. Bir de başka işlerde kullandığım çakmaklığı kullanamayacaktım veya çoklayıcı zımbırtılarıyla uğraşmak zorunda kalacaktım.

    Montaj fazla uğraştırmadı zaten, tek vida ile aynayı söküp açıktaki kabloya bağlantı yaptım. 15-20 dakikada halloldu.

    Kamera sadece 1 amper güç çekiyor. Sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

    Sizin montaj da gayet güzel olmuş. Kamerayı görmek istediğim için bu yolu tercih etmedim . kamerayı taktığım aparat gizlemeyi mümkün kılıyor aslında.

    Neyse öyle veya böyle hallettik çok şükür, ilginiz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 16 Eylül 2015; 18:25:05 >




  • homebird kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İnşallah o kamerayı kaza seyretmek için değil güzel yerleri,manzaraları ve ilginç anları seyretmek için kullanırsınız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.