Merhaba, arkadaşlar
yıllardır İstanbulda taksicilik yaptım. 1987-2004 yılları arasında. Özellikle yazları arabanın içinde pışıyorduk.
Klıma hayaldı. Motor kendini ancak taşıyordu. Klimayı düşünmek dahı imkansızdı.
Günde iki defa duş alıp rahatlamaya çalışırdım. O zamanlar tarfık yoktu bol km.yapardık. Şimdi
trafık var. Çok daha az km.yapılıyor. Meslekteki güven azladıkça soğudum. Memleketime dönüp
strasten uzak başka işle uğraşıyorum. ama plakam hal devam ediyor ve akrabam benim adıma çalıştırıyor.
Ben burda farklı bir yoldan konuya gireceğim.
Biliyorsunuz devletimiz arçlardan çok yüksek oranlarda vergi alıyor.
Bu aldığı vergileri ticari taksilerden almasa ve taksıler daha kalıteli araçlar olsa ne olur?
Kıbrısta taksiler hep niye mercedes, hemde bizim kuş serileri fıyatına yakın. Benim ülkemin insnaları neden
kuşlara, küçük arabalar binsin. Daha rahat ve geniş en önemlisi güvenli Mercedeslere binmeye hakkı yokmu?.
Biz kıbrısın ekonomisine heryıl milyonlarca dolar katkıda bulunalım. Onlar bizden daha iyi yaşasın.Taksılerin en kötüsü c270 mercedes. sadece 5 yıl satılamz o kadar. Bu ne mantık ya
Valıler, valı yardımcıları, belediye başkanları ve alt memurlarının bindiği arabalara bakın. Nasıllar.
Ben anlamıyorum ya Hizmet Veren Hizmet Alandan Daha Lüx Araç Biniyor. Bakın avrupalıya o ülkenin üretilen arabası neyse polısıde, valsıde, bakanıda, başbakanıda o arabayı biniyor. Sadece aralarında aynı serinin bıraz daha düşüğü veya yuksek serisini biniyor.
Bizde ise olmaz en büyük ve en kocoman motorlusu olacak. Fazla yakacak. Eeee nede olsa yakıt vergisini kim veriyor halk.
O zaman sorun yok binmeye devam. Bu ülkede kanunu koyanlar ilk önce kanunlara kendileri uymuyor. Hanı anayasada kanunlar önünde herkez eşittir.
Hız limiti var ülkede neden bu kadar hızlı gidebilecek araçlara biniyorlar.
Neden hakım ve savcılara radar uygulamasında ceza kesilemiyor. Ha onlar hızlı gitmez. Bu ülkede imamlar, öğretmenler, bakanlar (bazıları tabii) neler yapıyor. Ama hakım savcılar yapmaz. Onlar hiç suç işlemez. Sadece suç işleyenleri cezalandırır.Bu ülke bu meslekleri yapan ve yeri geldiğinde canını verecek olanlara lafım yok. Haddime de değil zaten. Lafım onlara olamaz zaten.
Araçlarına hertürlü güvenlik tedbirleri olsun. Ona lafım yok ama aracın kendisi neden bu kadar lüx ve pahalı.
Kımın parasıyla alınıyor onlar. Bakan havadan gideceği yere uçakla gider aracı alttan gidip onu gezeceği şehirde bekler.
Eeee kırmızı plakalı aracından ayrılamazlar. Çünkü ayrılırsalara görev yapamazlar. Ya kardeşim gittiğin yerin valısının aracıda hemen hemen bakan arabası gibi mubarek. Onu kullansan ne olur. Olmaz. İlla kırmızı olacak.
Aynı uçakta ucuyoruz ama inince onlar VIP denen yere gidecekler neden. Onların nesi fazla. OLmaz illa bir farkımız olacak kardeşim.
Peki Ya halkın elinden neden bazı şeyleri alıyorsunuz?
En azından taksıye binince kalıtelısıne bınsın. İlla kuş serisi bindireceksen bu millete o zaman vergisini az al. Taksi fiyatları
daha ucuz olsun. Bu daha böyle devam eder gidersabah sabah moralım bozuldu. Değmez aslında ya.
Şimdi farklı bir konuya daha bakalım
İstanbulda 20.000 ne yakın resmi taksi var. Korsan ve sahteler harı.
Bağlı bulunduğu Şöförler derneği heryıl bu taksılerden yıllık alır hemde söke söke.
Ne veriyor taksıcılere bunun karşılığında koca bir .... (buraya ne koyarsan yakışır, ben koydum zaten).
Ya oranın başına oturan birkaç beleşci sömürüp gidiyor. Hemde yıllarca.
Ordan onları sokmek için ne yaparsan yap başaramazsın. Onları ancak ordan ölüm ayırıyor.
Başbakan uğraştı ama sökemedi. Bunlar derinlere uzanır arkadaş. Şimdi bir tanesi milletvekili olmuş. Dokunulmazlık zırhına bürünmüş.
Ancak uzaklaşmış ordan.
Eee ne olacak resmi maaşları bile 50.000 ytl. Kım bırakır bunu.
Ya toplanan aidatları harcayacak delik arıyorlar. Çarpın bakalım 20.000 ini yıllık aidatla bakın ne yapıyor.
Yıllık aidat bildiğim kadarıyla yüzün bayağı üzerinde. Belediyede alır taksıcılerin sırtından. Ohhh al da al.
Tabiii taksı pahalı olur. Bunlar olmasın taksi hemö ucuz hemde kalıteli yolculuklar olur.
Paralarını almak için bu dernekler de öyle yollar deniyorlarkı anlatsam ağlarsınız
Ya bunu anlatmak sayfalara sığmaz.
Bunun örnekleri anlatmakla bitmez. Siz gençler akıllı olup ülkenize sahıp çıkın.