Şimdi Ara

Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
11.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Pek çoğunuzun bildiği gibi HDD Low Level Format Tool ile harddiskinize low level format atabilirsiniz ama onun için harddiskinizin 2'ye bölünmüş olması gerekir (tek harddiskiniz varsa) ya da Windows kurulum diskiyle atarsınız ama o da başka bir tür high level formattır. Bu anlatacağım farklı bir yöntem. O programı format atmak istediğiniz diskin üzerinde çalıştıramazsınız çünkü program kendi çalıştığı diske format atamaz başka bir deyişle kendi dalını kesmiş olur ama bunun da bir çözüm yolu var. Bu konuda inceleyeceğiz.

    Gereken Araçlar / Programlar

    En Az 1 GB USB Bellek
    HDD Low Level Format Tool :::> http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/HDDLLF.4.40.exe
    Live XP :::> https://www.dropbox.com/s/eur9jzmzgmcoyhk/live%20xp.rar?dl=1

    Şimdi programlardan anlayacağınız gibi usb ile live çalışan bir işletim sistemine (programı çalıştırmak için) ve HDD Low Level Format Tool programına ihtiyacımız var.

    İlk önce indirdiğiniz Live XP'yi usb belleğinize Win Setup From USB (program rar dosyasının içindedir) programı ile yazdırın. Ayarlar aşağıdaki gibi olacak.

     Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]

    Evet, şimdi yazdırdıktan sonra HDD Low Level Format Tool Programını Masaüstünüze kopyalayın. Program portable olduğu kuruluma gerek kalmaz.

    Son olarak format işlemi sırasında tüm dosyalarınız silineceğinden kaybetmek istemediğiniz dosyaların / programların yedeğini başka bir usb belleğe ya da başka bir bilgisayara alın.

    Low Level Format aslında bir bakımdan da riskli bir işlem olarak söyleniyor. Ben yaptım bir şey olmadı ama yine de siz dikkat edin. İnternette oldukça riskli bir işlem olduğu söyleniyor.

    Not: Bilgisayarı yeniden başlatırken bios ayarlarında usb'den başlatmanız gerekir.
    Açılan pencerede "KXPE from partition 0" seçeneğinin üzerine gelip enter ile tuşlayın.
    Evet ve şimdi usb belleğinizden windows xp açılmış olacak. Evet indrdiğiniz HDD Low Level Format Tool programını açmak için yerel disk c: den masaüstünün bulunduğu konuma gidin ve programı açın. Şimdi açılan pencerede low level format yapacağınız yerel diski seçin. Bir üstteki bölümde

     Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]


    Low-Level Format bölümüne gidin ve "format this device" butonuna tıklamadan önce bir üstteki kalın yazıları tekrar okuyun. Ondan sonra o butona tıklayabilirsiniz.
    harddiskinizin boyutuna bağlı olarak süre değişebilir. 1 tb harddiskin formatlanması 2-3 saat sürebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 3 Ekim 2015; 12:23:47 >







  • Güzel paylaşım ancak eğer güvenli önyükleme mevcutsa USB den çalışan Windows XP (KXPE) açmak için UEFI moddan Legacy'e geçmemiz lazım bunun sonucunda Windows XP ile yerel diskimizi göremiyoruz. Muhtemelen Windows'tan kaynaklı çünkü Linux'larda sorunsuz olarak yerel disk görünüyor.

    Yakın zamanda resim eklemeye çalışcağım, sorun sadece bende olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyBeRAli

    Güzel paylaşım ancak eğer güvenli önyükleme mevcutsa USB den çalışan Windows XP (KXPE) açmak için UEFI moddan Legacy'e geçmemiz lazım bunun sonucunda Windows XP ile yerel diskimizi göremiyoruz. Muhtemelen Windows'tan kaynaklı çünkü Linux'larda sorunsuz olarak yerel disk görünüyor.

    Yakın zamanda resim eklemeye çalışcağım, sorun sadece bende olabilir.

    Merhaba hocam, benim bilgisayarımın biosu biraz farklı ancak seurceboot (güvenli önyükleme) özelliğini kapatıp bir de o şekilde denediniz mi?
  • Hocam zaten secure boot açıkken boot etmeme izin vermiyor ki (sadece sabit diske izin veriyor) :) Yine de başka kullanıcıların denemesi iyi olurdu, sorun bende de olabilir.
  • Kendi bilgisayarımdan denemiştim bir sorun olmadı, başka bilgisayarlardan da deneyip en kısa sürede size haber veririm hocam.

    Edit: Resim
     Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 14 Eylül 2015; 17:59:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyBeRAli

    Hocam zaten secure boot açıkken boot etmeme izin vermiyor ki (sadece sabit diske izin veriyor) :) Yine de başka kullanıcıların denemesi iyi olurdu, sorun bende de olabilir.

    Hocam iki farklı bilgisayarda denedim iki bilgisayarda da sorunsuz açıldı. Fakat bu bilgisayarlarda biosta seurce boot özelliği yoktu.
    Benim merak ettiğim şey şu: Seurce boot özelliği biostan açılıp kapanmıyor mu? Daha önce forumlarda öyle okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agentwho kullanıcısına yanıt
    Evet hocam secure boot aç/kapa olayı biostan. En iyisi ben bir resim alayım (alınca güncellerim).
  •  Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]

    Ekleme-->

    Yerel Disk (:F) diye görünen bölüm, temel işletim sistemi bölümü oluyor; açmaya çalışınca biçimlendirmemi istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayıcı -- 15 Eylül 2015; 10:24:50 >
  • Kusuruma bakmayın hocam, bu konuda bilgim çok az.
    Fakat benim demek istediğim şu şekilde: Siz bilgisayar açılınca hemen bios tuşuna basıp, biosa girip oradan seurce boot özelliğini kapatsanız olmuyor mu?
  • Estağfurullah hocam ne kusuru ben de az çok biliyorum. Secure boot kapalı durumda zaten(biostan geçici olarak kapattım), açınca sadece geçerli işletim sistemine izin veriyor (Windows). Ancak Linux dağıtımlarının Live sürümleri sorunsuz yerel diski gösteriyor (ESET Rescue dahil).
  • Belki o zaman sorun Windows'tan kaynaklanabilir. Peki uefi modda nasıl oluyor yani açılıyor mu?

    Eğer low level format atmanız gerekiyorsa "Minitool Partition Wizard" adında bir program var. Aslında AOMEI de olabilirdi fakat AOMEI Windows üzerinde çalıştığından yine sorun olabilir. Minitool Partition Wizard linux dağıtımı üzerinde çalışır.
    Önyüklenebilir iso indirme linki :http://www.partitionwizard.com/partition-wizard-bootable-cd.html
    İso dosyasını cd'ye ya da WinSetupFromUSB programı ile usb belleğe yazabilirsiniz. Bootable programı açtıktan sonra da low level format atmak için istediğiniz diskin üzerine gidip (yerel disk dahil) sağ tıklayıp "wipe disk" seçeneğine tıklamanız yeterli olur.




  • Eyvallah hocam, trolledik konuyu resmen
  • Estağfurullah hocam iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam, geçen gün başka bir bilgisayarda denedim. Legacy moda geçip live xp'yi açtım fakat aynı sizin yaşadığınız sorun gibi bilgisayarın yerel diski açılmadı ve biçimlendirmemi istedi. Ondan sonra bilgisayara format atmaya çalışırken yerel diskin 5 parça olduğunu gördüm. Demek ki bazı bölümler gizlenmiş. Bir kaç bölüm Windows kurtarma dosyaları için ayrılmıştı sanırım. Ondan önce bilgisayara hiç format atılmamıştı zaten. Tüm bölümleri silip o şekilde format attım ve şimdi o bilgisayarda live xp sorunsuz çalışıyor.
    Acaba sizin yerel diskiniz Windows kurulum ekranında tek parça mı gözüküyor ?

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 26 Eylül 2015; 15:16:21 >
  • Merhaba

    Legacy moda geçtiğinize göre üzerine format attığınız sistem Windows 8 ( ya da üstü) sanırım. Muhtemel Windows 8 (ya da üstü) makineye kurulurken yerel disk birkaç parçaya ayrıldı, bu yüzden (ya da benzeri sebepten) Windows yüklü bölüme erişemedik. Yeniden kurduğunuz sistem de sanırım diski herhangi sayıda parçaya bölmedi, sonuç olarak yerel disk tek parça olarak erişilebilir hale geldi. Sorunuza gelirsek bendeki disk de birkaç parçaya bölünmüş durumda (Windows 8.1 olan). Ama benim de şöyle bir sorum var, eğer diske erişmek için format atacaksak içindekilere nasıl ulaşacağız? Kafam karıştı gibi.
  • Evet hocam, o bilgisayar'a Windows 8 yüklüydü ben de Windows 10 kurmuştum. Yani şu şekilde : Live XP ile yerel diske erişmek için silinmesini istemediğim dosyaları yedekleyip sadece bir kez yerel diskin bütün bölümlerini silip (high level) format attım ve yedeklediğim dosyaları yerel diske geri yükledim.
    sonra o sistemde live xp'yi açınca yerel diskimin bir kaç parça halinde olduğunu gördüm hepsine de erişebildim.
    Ancak Windows 8 için denemedim.

    Resim :

     Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]
     Yerel Diske USB ile Low Level Format Nasıl Atılır? [resimli]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 26 Eylül 2015; 16:51:14 >




  • Windows 10 yüklü Ahci diskli makinaya Hddguru'nun bu aracını live olarak bootable olarak açtırabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.