Şimdi Ara

Daha hızlı daha güçlü : iPhone 6S serisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
0
Favori
6.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha hızlı daha güçlü : iPhone 6S serisi


     

    Yine bir Eylül ayı geldi ve Apple'ın geleneksel iPhone etkinliği gerçekleşti. Genelde hemen herşey önceden sızdığı için etkinliklerde artık büyük sürprizlerle karşılaşmıyoruz. Bu yıl da bizi neyin beklediğini az çok biliyorduk. Dilerseniz iPhone 6S serisine geçelim.




    Apple akıllı telefon modellerinde S takısını kullandığı zaman dış tasarımda fazla değişiklik yapmadığını ancak donanım tarafında önemli yeniliklere imza attığını belirtiyor. iPhone 6S serisi de bunun son örneği. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinde ekran boyutları yine 4.7 inç ve 5.5 inç olarak sıralanıyor. Çözünürlüklerde de bir değişiklik mevcut değil. 




    iPhone 6S serisi geçen yıla göre tasarım anlamında bir değişikliğe uğramıyor. Ancak bükülme sorunlarının önüne geçebilmek için daha dayanıklı 7000 serisi alüminyum alaşım kullanıldığı için kasada 0.2mm kalınlık artışı mevcut. Bu da iPhone 6 kılıflarının uyumsuz olabileceğini gösteriyor. 




    iPhone 6S serisi ile ilgili en önemli gelişme 3D Touch dokunmatik teknolojisi. Force Touch olarak da bildiğimiz ancak biraz daha gelişmiş bir versiyon olan 3D Touch teknolojisi 3 farklı basınç hassasiyetini algılayabiliyor. Bir noktaya 3 hafif-sert-daha sert basınç uygulayarak 3 farklı fonksiyon çalıştırabiliyorsunuz. Bu sayede çeşitli komutlar için uygulama menüleri arasında gezinemeye ihtiyacınız kalmıyor. 




    S-Pen teknolojisinden hatırlayacağımız üzere uygulamaların üzerinde 3D Touch kullanarak seçenek menüsü ekran getirmek veya mail eklentisindeki videoyu çalıştırmak mümkün. Parmağınızı çektiğinizde ilk ekrana geri dönüyorsunuz. Yine oyunlarda 3D Touch ile farklı komutlar çalıştırabiliyorsunuz. Bu özellik çekirdek iOS uygulamalarında mevcutken üçüncü taraf uygulamalar da kısa sürede uyum sağlayacak. 

     

    Daha hızlı daha güçlü : iPhone 6S serisi 




    Diğer bir önemli gelişme yongaseti tarafında. Üçüncü nesil 64-bitlik yongaseti olan Apple A9 beklendiği gibi yeni modelde yerini alıyor. Apple A9 daha çok enerji verimliliğine odaklanıyor. Ayrıca performans konusunda da artış sağlıyor. Verilen bilgilere göre A8 ile karşılaştırıldığında işlemci tarafında yüzde 70, grafik tarafında yüzde 90 artış sözkonusu. Apple artık masaüstü bilgisayar veya konsol seviyesine ulaştığını iddia ediyor. 




    Apple A9 yongasetinde artık M9 yardımcı işlemci entegre olarak gelecek. Daha önce yardımcı işlemciler ayrı bir yonga üzerinde yer alıyordu. M9 yongaseti daha da gelişmiş ve tüm sensörlerin her zaman açık olmasını sağlıyor. Buna Siri de dahil. 




    Etkinlikte bahsedilmese de RAM boyutunun 2GB olduğu tahmin ediliyor. Önceki seride 1GB RAM bazı noktalarda sistemi yorabiliyordu. Artık böyle bir sorunun kalmadığını düşünüyoruz. 

     

    Daha hızlı daha güçlü : iPhone 6S serisi 




    Kamera tarafında da önemli gelişmeler mevcut. Uzun yıllar 8MP çözünürlüğe sadık kalan Apple artık 12MP çözünürlüğe terfi ediyor. Daha gelişmiş bir sensör kullanan iPhone 6S düşük ışıkta daha kaliteli çekimler yapabiliyor ve daha fazla detay yakalıyor. Ayrıca yeni cihaz 4K çözünürlüğünde video kaydı da yapabilecek. Tabi 16GB kapasite ile ne kadar 4K video çekilebilir o da bir soru işareti. 




    Kamera tarafında bir iki önemli nokta daha mevcut. Örneğin Live Photos özelliğinde deklanşöre bastığınız anda sensör fotoğraf yanında video çekimi yapıyor ve ayrıca ses de kaydediyor. Çekilen resme 3D Touch ile dokunduğunuzda sahne hareketleniyor ve ses arka planda çalmaya başlıyor. Biz bunu Samsung cihazlarında hareketli ve sesli resim özelliklerinden hatırlıyoruz. 




    Ön kamera 5MP çözünürlüğe yükseltilmiş. Burada ekran parlayarak size yapay bir flaş efekti oluşturabiliyor. Apple bunun için ayrı bir ekran işlemcisi geliştirmiş. Bu işlemci gerektiği anlarda 3 kata kadar parlaklık sunabiliyor. Bunu da LG G amiral gemi modellerinden hatırlıyoruz dersek bize kızmazsınız herhalde.




    Touch ID parmak izi sensörü de ikinci nesle terfi etmiş ve iki kat hızlanmış. Hali hazırda başarılı bir grafik çizen Touch ID artık çok daha hızlı tarama ve analiz yapabilecek. iPhone 6S serisindeki pek çok önemli özelliğin iOS 9 ile birlikte sunulacağını hatırlatalım. 




    iPhone 6S serisi yine 16GB-64GB-128GB depolama seçenekleri ile sunulacak. Bu kez kırmızı altın renk seçeneği de dahil edilmiş. 25 Eylül'de piyasaya çıkacak olan cihazın Ekim ayında ülkemize gelmesi bekleniyor. Kontratsız fiyatlar açıklanmadı ancak dolar bazında geçen yıl ile farklı olmayacaktır. iPhone 6S için 650$-750$-850$ sözkonusu iken iPhone 6S Plus için 750$-850$-950$ muhtemel seviyeler. Tabii ülkemiz için dolardaki patlama sonrasında 3000TL başlangıç fiyatlarını görebiliriz.  

     

    Tam emin olmamakla birlikte iPhone 6S serisinde LTE Cat. 6 modem olduğunu düşünüyoruz. Bu da modelleri 4.5G uyumlu hale getiriyor. Ülkemizde de bu modellerle 300Mbps hızlarına kadar indirme hızı imkanımız olacaktır. Tabi 1 Nisan 2016 itibariyle. 

     

     

     

     



  • Ram 1 gb sanirim gsmarena 1 yazmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3D Touch iyiymiş gerisi zaten etrafta olan özellikler bu fiyata da kesinlikle alınmaz.

  • Güzel olmuş

    SDN de 2 gb lpddr4 ram ve 1810 mah batarya yazıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 9 Eylül 2015; 22:57:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatlara gel

  • Batarya aynı mı?

  • Samsungun note serisinfe kalemle yaptiklarini Apple ekrana entegre etmis. Kalem,daha havali duruyor.

    Bu yeni ekrani bayagi merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultra sacma bir yenilik daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli açık Siri de oldukça hoş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram 2gb gelirse alacağım. Mesele 3d touch değil ram mevzusu.. Birde ipad Pro çok hoşuma gitti. Büyük ihtimalle pc yerine mobilite açısından ona yonelebilirim. Şahsen ram 2 gb olmuş ise sunum beni oldukça tatmin etti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha yavaş ve daha güçsüzünü görmedim.
  • resimler gözükmüyor
  • sürekli açık siri sürekli dinleniyorsun demek oluyor herhalde.bu bataryası çıkmayan her telefon için geçerli .
  • çöp vestel venüs 3 bile daha iyi yok 3d touch yok force touch pazarlama hileleri hepsi.vestel venüs 3 full hd ekranla geliyor bu saçma sapan 1356 mıdır kaç pikselse alan adam 1080 p film yada video bile izleyemiyecek ondan sonra 1 gb ram var vestel venüs 3 te 2 gb ram var tamam apple da multi tasking gelişmemişp arkadaki uygulamaları kill ediyo ama bu kadar da olmaz(safari de 4. sekmeyi açtığınızda 1. sekme yok olucak) vestel venüs 3 te çıkarılabilir batarya ve hafıza kartı girişi var bunda yok kimse kusura bakmasın ama bu telefonu s6 z5 gibi telefonlarla kıyaslamak o telefonlara hakaret olurdu vestel venüs 3 ile kıyasladım bunun için.bide vestel venüs 3 1500 liranın altında gelecek bu 3 bin lira bandında gelecek.aradaki 2 kat fark nerden geliyor.birde vestel venüs 3 sd 615 ilew gelecek istediğiniz romu kurabilirsiniz vestel güncelleme vermese bil snapdragonlu cihazın güncellemesi telefon yeni romu kaldıramıyıncaya kadar gitmez.

    edit:bunun bataryası 1810 mah venüs 3 ün 2480 mahtı yanlış hatırlamıyorsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 9 Eylül 2015; 23:18:16 >
  • 4K videoyu ilk kez phoneda kayıt etme fırsatı, gif teknolojisi evet size 12 megapiksellik fotoğrafları hareketli oyanatabiliyoruz diyorlar. Güzel özellikler bunların hepsi ilk kez iphone da... Dünyada gözü iphonedan başka elektronik alet görmeyenler için güzel teknolojiler. Yani iphone kullanıcısı olmasam kendimi adroidci zannedecem ki hiç android kullanmadım, symbian sonra iosa geçtim, iphone 3gs den sonra 4 hariç elle tutulur hiç bir devrimsel şey yapamadı bu apple. Allahtan süper kısıtlı iosları var, varda stabilite vs. arayanlar için ideal, hasbelkader onuda biraz esnetirlerse stabilitede kalmayacak işletim sisteminde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 9 Eylül 2015; 23:35:20 >
  • Ram artmış olmalı bence.3d touch gelişmiş arkaplan uygulama desteği getiriyor.seneye bu özelliklerin tamamını yeni tasarım ile almak daha hoş olacaktır.ben 6plus ile devam edicem.

  • Ilk biz yaptik mantigi hala devam ediyor.
    Ayrica:
    4K nedir bilirmisiniz siz hee :)
    Hatta telefonu biz kesfettik.

  • 4k ve 16 gb hafıza..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3bin Türk Lirası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k 16 gb hafıza desek Apple der ki siz Video çekmeyi bilmiyonuz :D

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.