Şimdi Ara

Sony Xperia Z5 Premium her zaman 4K değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony Xperia Z5 Premium her zaman 4K değil


     

    Yılın başından bu yana akıllı telefon pazarında sessiz kalan Sony, IFA 2015 fuarında deyim yerindeyse bombayı patlattlı ve 4K ekranlı Xperia Z5 Premium amiral gemi modelini duyurdu. 5.5 inçlik ekranında 2160x3840 piksel çözünürlük sunan model her zaman 4K çözünürlükte kalmıyor. 




    Benchmark testlerinde yapılan incelemelere göre fotoğraf ve video görüntülerken cihazın ekranı 4K çözünürlükte kalıyor. Bunun haricinde ise örneğin video oyunları oynarken çözünürlük Full HD seviyesine geri dönüyor. Bunun bir örneğini 2K ekranla piyasaya çıkan LG G3 amiral gemi modelinde de görmüştük. 




    3D Graphics testlerinde de yeni seride performans tam tersi bir sıralama içerisinde. Xperia Z5 Compact modeli Manhattan testinde 37.8 fps, Xperia Z5 modeli 18.8 fps, Xperia Z5 Premium ise 18.7 fps değerlerine ulaşıyor. 




    Anlaşılan Sony gerek olmadığı durumlarda cihazı fazla yormayarak çözünürlüğü Full HD seviyesine çekiyor. Ancak 4K bir ekranda Full HD çözünürlük değerine inmek enerji tüketimi açısından çok da farklı olmuyor zira ekran hep aynı şekilde aydınlatılıyor. 




    Bunun diğer bir anlamı da 4K ile uyumlu uygulamalar ve oyunlar geliştirildiğinde ekranın artık tam randımanlı olarak çalışmaya başlayacağı. Bu durumda sistem de yoğun yük altına girecektir. Snapragon 810 ve 3GB RAM ile birlikte Xperia Z5 Premium'un bu yoğunluğun altından nasıl kalkacağını piyasaya çıktığında anlayabileceğiz. 

     

     








  • Güç tüketimi için de çözüm bulsalar imiş geçrekten yaptıkları şey çok mantıklı LG'ile Sony'nin ;)

  • gayet mantıklı olan da bu zaten.

  • oyunu neden 4k da kassın ki zaten? native 4k oyun desteğinin android e gelmesi saçma olur. en kötü full hd yi upscale etsinler.

  • Mantıklı olan bu zaten. Şimdi gelir derler hahaha nerede kaldı 4k ekran teknolojisi kullanamadıktan sonra. Böyleleri de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K ekran yapınca "Bombayı patlattı" ifadesi çok saçma. Telefonlarda, küçük ekranlarda bu yoğunlukta çözünürlük firmaların ..... yarışından başka birşey değil. Sony çerçeve tasarımını değiştirmedikçe cazip gelmiyor. Diğer özelliklerin çoğu rakiplerinde de var.

  • Sony ios akıcılığında Android kullandıran harika bir cihaz,hakettiği yerde olmamasını anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala daha telefonlarda full hd üstüne karşı birisiyim. Sebebi ise hem full hdden sonra bir fark görememek hemde oyun vb gibi uygulamalarda cihazların daha zorlanması ve işlemcilerin daha iyiye gitmesine rağmen grafik olaylarında çözününürlük artmasıyla detay seviyesinin artamamasından dolayı karşıyım...

    Fakat teknoloji bu şekilde olacaksa güzel olur ekran 4k olsun ama oyunlarda 1080p ye geri dönsün daha kaliteli daha düzgün yapımların önü açılsın grafik konusunda. Gerçi telefonda oyun oynamak ne derece mümkün yada eğlenceli oluyor bişi diyemeyeceğim...

    Velhasıl ben bu işe genede karşıyım, 1080p candır arkadaş işin enerji verimliliğini de düşünmek gerek. Hepimiz batarya sürelerinden yakınıyoruz öyle değil mi?

  • kafanıza gore sallamıssınız yine haberi yaparken ekran aynı sekilde aydınlatılsada ekranda gordugunuz hersey,animasyonlar cizim fonksiyonlariyla ciziliyor, kuskusuz ki 4k birsey cizmek fhd birsey cizmekten daha fazla hesaplama gerektirecektir buda bu islemi yapan donanım birimlerinin daha fazla calismasi ve enerji harcamasi demek ayrıca 4k bir cizim daha buyuk boyutlarda olacagindan ramde daha cok yer kaplayacaktır yine buda ekstar guc tuketimi demek , g3 filan demissiniz ama g3 bu yukarda ki testi quad hd'de yapiyor mesala, oyunlarda g3'un calismasının nedeni ciktigi zaman muhetemelen oyunların daha yuksek cozunurluk desteklememesiydi.

    Sony dogru bir hamle yapmis , 4k'nın telefonun akicilik deneyimine zarar vermesini engellemis ve batarya performanısınada daha çok etki edecektir sizin soylediginizin aksine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 9 Eylül 2015; 11:24:27 >
  • 820 le gelseydi 4 k ekran daha iyi olurdu

  • Güzel hareket , ben zaten 1080p ekran sonrasına karşıyım. Ufacık ekranda 2k veya 4k ekrana ihtiyaç yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim evde kimya 4k değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar ekran her zaman 4k olmasada o ekran genel olarak 4k oldugu için o pili yiyecektir...

  • Zamanında 40' altı 1080p gereksiz diyorduk televizyonlarda,şimdi minicik ekranda 2k,4k arıyoruz.Full hd standartta kalıp pil gelişimine yönelmek en mantıklısı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de söylemiştim Snapdragon 810 Full HD, Snapdragon 820 2K Snapdragon 8.. vs. 4K ekranda gerçek stabilite ve performansı anca yakalar diye ama üreticiler tüketiciyi dinlemez oldu tabi...

  • arkadaş haklı 820 üstü anca 4kda keyif verir
  • Samsung efektif piksel olarak %33 kayıp ile ( pentile ekranları ile ) 2K ya varan ekran çözünürlüklerini balon gibi şişirilmiş gibi sunarken Sony in bu adımı akıllıca hem ekranları da pentile değil .

  • zekıce yapmıslar gerek yoksa 1080p ye dusmesı olumlu bır hamle

  • Oyun 4k değilse telefonun yağacağı birşey yok

  • 4k gereksiz neyseki z5 te full hd ekran var .. adamlar herkesi düşünmüş ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.