Şimdi Ara

Sennheiser MX 170'in Bas-Tiz Dengesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta Sennheiser MX 170 aldım ama bas-tiz dengesinin bas tarafında daha yoğun gibi geliyor. Belki alışkın olmadığım için bana öyle geliyor ama rock ve metal müzik dinleyen birisi olarak herhangi bir metal müzik dinlediğimde bas sesi çok yoğun olduğu için diğer tiz sesleri bastırıyor ve net ses gelmiyor. Tiz sesler yeterince kuvvetli çıkmıyor. Bunun yerine MX 270'i alırsam daha iyi bir tercih olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 9 Eylül 2015; 4:32:17 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Geçen hafta Sennheiser MX 170 aldım ama bas-tiz dengesinin bas tarafında daha yoğun gibi geliyor. Belki alışkın olmadığım için bana öyle geliyor ama rock ve metal müzik dinleyen birisi olarak herhangi bir metal müzik dinlediğimde bas sesi çok yoğun olduğu için diğer tiz sesleri bastırıyor ve net ses gelmiyor. Tiz sesler yeterince kuvvetli çıkmıyor. Bunun yerine MX 270'i alırsam daha iyi bir tercih olur mu ?

    dostum lütfen yanlış anlama ama sadece ben değil bunu okuyan azıcık piyasayı bilen herkes "sen ne anlatıyon ya" demiştir içinden :D bir kere bunlar earbud yani kulağa tam girmeyen ürünler, en büyük özellikleri bas zayıfı olmalarıdır ki sennheiser mx serisi alt modelleri zaten bas devresi içermiyor, tamamen kapalıdır yani. senin bas dediğin en fazla üst bas, midbas diye tabir ettikleri 125-250-500hz vs. davul gibi sert sesleri içeren frekanslar olabilir.

    metal müzikte bu frekansların yüksek seste rahatsızlık yaratması normaldir çünkü kullanılan enstrümanlardan dolayı kayıtta bunlar fazla çıkar ancak bu, bas bozulması, tuhaf distorsiyonlar şeklinde kendini gösterir ve çözümü çok basittir, equalizer ayarından bu frekansları eksi değerlere indireceksin. lakin senin tanımladığın sorun daha da farklı, tizler gidiyor diyorsun. gerçekten anlamak oldukça zor. basların tizleri bastırması ancak çok dar akustikli ve bastan başka birşey içermeyen ürünlerde olabilir ki bahsettiğin modelin basları kapalı zaten.

    sen genel olarak kulaklığın kalitesinden memnun değilsin bence ki çok doğal. yıl olmuş 2015, kanal tipi kulaklıklar binlerce modeliyle seni bekliyor ve sennheiser'a veda etmeye hazırlansan iyi olur çünkü kendileri beş para etmez uyduruk ürünlerini markaya sarmalayıp satan firmalardan biri olur. tanıştığınıza memnun oldum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 9 Eylül 2015; 7:53:14 >




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Ailemin seyyar satıcılardan aldığı kalitesiz kulaklıklardan sonra araştırıp güzel bir kulaklık alayım dedim ama o kulaklıklar bundan daha net ses veriyordu. Ses özelliklerinden anlamadığım için duyduğumu anlatmaya çalıştım. Mesela sürekli bas gitar sesine benzer bir ses var. Metallica'nın bas gitarın olmamasıyla bilinen bir albümünün şarkılarında bile elektro gitar çalınırken sanki bas gitar yoğun kullanılıyormuş gibi tok ses çıkarıyor. Oysa o gitarın sesini çok daha çiğ duyulması gerekir. Biraz dinlediğimde bas yoğunluğundan dolayı başım ağrımaya başlıyor. Pop türü müzikler dinlediğimde ise daha makul oluyor ama bu kulaklığı alırken flac şeklinde bulunan şarkılarımı tüm detaylarını net şekilde duyabileceğimi umarak almıştım. Sennheiser markası birçok kişi tarafından övülüyor ve ciddi bir olumsuz yorum görmedim. Yorumlarda bu kulaklığın bas kısmının ağır bastığını ve tiz seslerin bas sesinin içinde kısık kaldığını okudum. Aslında MX 270 modelini almayı düşünüyordum ama bunu uygun fiyata bulunca çabucak aldım.

    Kanal tipi dedikleriniz kulak içine girenler mi ? Tiz, mid ve bas sesleri birbirine karışmadan net olarak duyabileceğim uygun fiyatlı bir kulaklık önerebilir misiniz ?




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    evet kulak içine girenler. meme ucunun büyüğü gibi toplu başı olan, dibine kadar sokan cihazlar. aslında bakarsan earbud'lar da kulak içine giriyor zaten :D kanal tipleri kanalbaşına giriyor aslında... dereağzı tesisleri derler ya onun gibi birşey. kanalağzı cihazları diyelim istersen. genelde kulakiçine yani kanalağzına tam girmeyen kulaklıklara benim dediğim gibi earbud denir. birçok firma da buna uyar. lakin koss uymuyor mesela, koss bütün kulaklıklarına earbud diyor. koss subbas falan da demez mesela deep bass der. herkes kafasına göre takılıyor işte, piyasa bu...

    ne diyorduk ? tiz, mid ve bas seslerinin birbirine karışması demek o kulaklıkta frekans ayrımı yok demek. frekans ayrımı arttıkça sesler birbirinden uzaklaşır. peki frekans ayrımı nasıl artar ? frekansların uzaklaşması için toplam ses alanının yani akustiğin büyümesi lazım. akustik geniş olacak ki sesler birbirinden uzaklaşıp daha çok akustik detay içericek ve daha gerçek olacak. koss kulaklıkları böyledir, brainwavz beta(audio-technica cks77) böyledir, moxpad x3-x6 böyledir. bunların hepsi uygun fiyatlı ama yurtdışı kaynaklı ürünler, kargo beklersin ve uygun fiyattan kastın 45 lira altıysa artık bunlar menzil dışı malum kurun durumu falan...

    öte yandan bak tonlamalardan falan şikayet ediyorsun başta söylediğim buharlaşmasın. equalizer candır. şu equalizer'larınıza dokunun artık. bazı kulaklıklarda 2khz bindirmesi var bunun düşürülmesi tonlamaya büyük etki yapıyor. bas konularında da dediğim gibi ayrı ayrı 125, 250 ve 500hz'yi kontrol eden equalizer ayarınızın olması lazım bunları şarkıya göre düşürerek yolunuzu bulmaya çalışın.








  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Boşver kardeşim mx serisi o kdar da kötü değil. Beni bu yola koyan seridir kendisi. Ve seni gönülden tebrik ediyorum. Sana verebileceğim tvsiye bu mx serileri içinde bass istiyorsan mx375 bass az olsun diyosan mx 475 orta bas dengeli diyorsan mx 271 al. mx 270 de 170 e benzer boşa para harcama hatta imzamdaki linke tıkla orada sitemizin forumu var yardımcı olurum olurlar. Yada mx 365 yazısı var onun altına yorum yaz.
  • CapoNx C kullanıcısına yanıt
    Ben de diğer kişinin dediği kadar kalitesiz olmadığını düşünüyorum. MX 271 rock ve metal müzik için uygun mudur ? Her sesin net olarak dengeli bir şekilde duyulmasını istiyorum.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    271 veya 375 tercih edin derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapoNx

    271 veya 375 tercih edin derim.

    270 ile 271 arasındaki fark nedir ?
  • cx 300-II'nin tizleri üst düzey, basları idare eder, midleri bitiktir. cx 200 kullanmadım, cx 270 kullandım. eğer benziyorlarsa, cx 300'deki tiz avantajı yoktur, gerisi aynıdır. cx 100'ler ve cx 200'lerin benzer olduğu söylenir. sen benim konuda yazdıklarımı okuduğuna emin misin ? okuduysan ve hala aynı soruyu soruyorsan bence sen konudaki diğer earbudcı arkadaşları takip etmelisin :D
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Kardeş earud cı falan ne ayaksın sen. Millete laf sokup duracağına insanların isteklerine göre öneri ver. İşin gücün zıtlık fitnelik. Adam earbud istemiş o tavsiyeyi veriyoruz. Bizde biliriz custom kulaklık harmony pro serisi lear veya in ear stage tavsiyeleri vermeyi. Verdiklerini de senide gömerim yere. Adam ol düzgün konuş earbudcı falan laflarla gelme buralara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapoNx

    Kardeş earud cı falan ne ayaksın sen. Millete laf sokup duracağına insanların isteklerine göre öneri ver. İşin gücün zıtlık fitnelik. Adam earbud istemiş o tavsiyeyi veriyoruz. Bizde biliriz custom kulaklık harmony pro serisi lear veya in ear stage tavsiyeleri vermeyi. Verdiklerini de senide gömerim yere. Adam ol düzgün konuş earbudcı falan laflarla gelme buralara.

    internette 1997 yılından beri varım. forum kavgalarını bıraktım. günümüz insanını artık yeteri kadar tanıdım. o yüzden çekmeye çalıştığın yere gelmem :D bence sen "daha smooth yapıda" falan diye kulaklık tanımlamalarına devam et benim yazdıklarıma fazla kafa yorma :D
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarına kafa yorulmasını istemiyorsan millete laf sokmaya çalışmayacan. Gülücüklerinde güzelmiş kardeş :D
  • bu kulaklığa çok bass veriyor diyenlere hayret ediyorum. bassları çöp. sadece bass olduğunu belli ediyor ama bass vermiyor kesinlikle. özellikle sesi biraz açınca bass'ın belli olduğu yerlerde titriyor kulaklık. daha bir de tiz ve midleri kapatıyor demişsiniz. tizleri böylesine yüksek ve net veren bir kulaklıkta bassların tizleri kapatması imkansız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: `Raikonen`

    bu kulaklığa çok bass veriyor diyenlere hayret ediyorum. bassları çöp. sadece bass olduğunu belli ediyor ama bass vermiyor kesinlikle. özellikle sesi biraz açınca bass'ın belli olduğu yerlerde titriyor kulaklık. daha bir de tiz ve midleri kapatıyor demişsiniz. tizleri böylesine yüksek ve net veren bir kulaklıkta bassların tizleri kapatması imkansız.

    dikkatli baktığımız zaman aslında sadece kulaklık konusunda mı hayret ediyoruz ? seçim sonuçlarına yada savaşlara hayret etmiyor muyuz ? insanlar arasındaki meseleleri nesnelere havale etmekle yanlış yapıyoruz. yani iki aile birbirini kestiyse sebebi neydi diye soruyoruz hemen. efendim sebebi su kuyusuymuş yada kız meselesiymiş. kızın ne meselesi olabilir ya, mesele insanın kendisi bu kadar basit.

    adam çıkıyor mx 170'e baslı diyor, bir tane çıkıyor ckm500 kral diyor, bir tane çıkıyor piston 2 havadar diyor, bitmiyorlar ki kardeşim oluk oluk akıyor adamlar. ne yapıcaz ? arkana yaslanıcan, eline kumandayı alıcan, biraz da göbeği kaşıdın mı hayat çok güzel birşey. fazla uğraşmamak lazım...




  • Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve şuan aynı düşüncede değilim. İlk yazdığımda belirttiğim gibi önceki cihazımın tiz ağırlıklı olmasından dolayı olması gereken bas düzeyi bana fazla gelmişti. Şuan kulaklıktan şikayetçi değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    quote:

    Orijinalden alıntı: `Raikonen`

    bu kulaklığa çok bass veriyor diyenlere hayret ediyorum. bassları çöp. sadece bass olduğunu belli ediyor ama bass vermiyor kesinlikle. özellikle sesi biraz açınca bass'ın belli olduğu yerlerde titriyor kulaklık. daha bir de tiz ve midleri kapatıyor demişsiniz. tizleri böylesine yüksek ve net veren bir kulaklıkta bassların tizleri kapatması imkansız.

    dikkatli baktığımız zaman aslında sadece kulaklık konusunda mı hayret ediyoruz ? seçim sonuçlarına yada savaşlara hayret etmiyor muyuz ? insanlar arasındaki meseleleri nesnelere havale etmekle yanlış yapıyoruz. yani iki aile birbirini kestiyse sebebi neydi diye soruyoruz hemen. efendim sebebi su kuyusuymuş yada kız meselesiymiş. kızın ne meselesi olabilir ya, mesele insanın kendisi bu kadar basit.

    adam çıkıyor mx 170'e baslı diyor, bir tane çıkıyor ckm500 kral diyor, bir tane çıkıyor piston 2 havadar diyor, bitmiyorlar ki kardeşim oluk oluk akıyor adamlar. ne yapıcaz ? arkana yaslanıcan, eline kumandayı alıcan, biraz da göbeği kaşıdın mı hayat çok güzel birşey. fazla uğraşmamak lazım...

    İlginç bir yorum. Teşekkürler cevap için, haklısınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.