Şimdi Ara

Telefonda divx izlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,smartmovie ile telefonda divx izliyoruz ama cd deki divx filmleri nasıl telefona aktaracağız,bir cd 720 mb? mmc ise 256 mb.
    dosya formatı mı değiştiriliyor yoksa sıkıştırma mı yapılıyor? nasıl olacak?
    teşekkürler...

• kardeş smart movie sıkıştırarak boyutu ufaltır. yalnız kalite arttıkça boyutta artar. şu an bende 512 takılı çok yüksek kalitede soğuk dağı çevirdim (3 cdlik film 1.6 gb) 180 mb yaptım. ama dediğim gibi aşırı yüksek değerler kullandım ben.
  • 30-35 dakikalık divxleri izle sen de.150 dklık(700-800) mb sığmaz.Fragman izlersin
  • Dosya formatı degismiyor sadece codecle sıkıstırıyor dosyayı. Cd deki filmi (hard diske atarsan muhtemelen daha kısa surer) smart movie programındaki bitrate ayarlarını yaparak xvid olarak sıkıstırman gerekiyor.
  • aguney,1gb lık mmc bul da izleyelim o zaman.
    zedlost,soldier teşekkürler,smartmovie fimi nasıl küçültüyor?pc den telefona atarken mi? yoksa pc de bir program mı kullanıcaz?ya da filmi nasıl telefona atacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 20 Eylül 2004, 13:19:43 >
  • smartmoviee nin kendi coverterı var oardan çevirebilirsin.yada benim yapığım gbi divxleri bilgisayara atar orda rm formatına çevirirsin.böylece 700mb film olur sana 50mb.görüntüde şahanedir
  • multisync
    kardeş sen divx leri hangi programla rm ye çeviriyosun?
    rm converter lamı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Andorid TV'Den Film İzleme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • smart movie rm formatına çevirmez arkadaşlar. multisync kardeş helix producer plusı kullanıyor linki olacaktı forumda tavsiye ederim.
  • evet sağolsun soldier. kardeşim büyük bir özveri fedarlık cesaret ve büyüklük göstererek bana verdiği helix producer sayesinde çeviriyorum tavsiye ederim.konu başlığıda RM CONVERTER dı topiğn.
  • naptın kardeş hayatın sırrını vermedik size.sağolasın
  • http://forum.donanimhaber.com/m_1048595/tm.htm

burdan bulursun.ayarlarıda ben sana yazarım

olurmu kardeşim sayende 5 aydır hayalini kurduğum şeyleri yapıyorum.dedimya zaten bi Allah ın kulu yardım etmemişti, bu vakte kadar. SEN BİR MELEKSİN

• senin yazdığın ayarları buraya yazmamın sakıncası var mı soldier. kardeş?
  • dostum yaz tabi ben konuya o zaman ilgi olmadığından gereksiz yer işgal etmemek için özelden yazmıştım sana.
  • ----- 1. Adim
    programı çalıştırdıktan sonra Ilk olarak file'den open ınput file'ı tıklarak videonuzu seçin yada videoyu sürükleyerek ınput bölümüne taşıyın

----- 2. Adim
    Programi çalistirdiktan sonra yukardaki menüden
    [Edit] - [Audience Templates]
    Açilacak ekranda Template Name 'i (XXXX) (örneğin 6600,3560,mobil veya istediğin bişi yaz bu diğerlerine karışmasın diye)yapin

----- 3. Adim
    Audio/Video Encoding
    Constant Bit Rate : 75 veya 90 kbps arası ( en düşükten 90a kadar çıkabilirsin ben genelde 85 falan yapıyom.75 te hiç takılmıyo ama
    çok hareketli filmlerde örneğin dövüşürken fal bazen kareleniyo am rahatsızedici değil boyutta daha az olur.
    daha yükselttikçe görüntü abartısız ayna olur. ancak 90dan sonra video telefonda takılarak çalışıyo ve boyut yükseliyo. oyüzden 90ı geçme zaten harika
    Target Frame Rate : 20 ila 30 ben hep 30 yaparım boyut çok az farkeder.
    Advanced Video Options 'dan [Loss Protection] 'a isaret koyun...
    Voice Codec : 16kbps Voice (G2, RA8) (bunları daha yüksek değerleri işaretleyebilirsin
    Music Codec : 16kbps Music yükselttikçe ses kalitesi değişir ama boyutta bişiy yapmıyo bu yüzden sana kalmış

(3.adım alternatifi: kardeş allah seni inandırsın bunları yazarken daha yeni buldum bunuda aylardır kullanıyom halbuki
    her işte bi hayır varmış.şimdi; constant bit ratenin altında variable bitrate var onu işaretle daha sonra target viedo
    qualityi işaretle onu %100 yap. maximum bit rateyi de 75-90 arası bişi yap sen istersen 70 falan bile yapabilirsin
    ama görüntü biraz yukarda dediğim gibi kare kare oluyo bazen ama boyut düşüyo. neyse ses ayarları ve target frame rate falan yukardakigibi.eğer bu altenatif 3.adımı uygularsan dosya
    uzantısı rmvb oluyo ama tel açıyo merak etme
    ----- 4. Adim
    Audio Only Encoding
    Voice Codec : 16kbps Voice (G2, RA8)
    Music Codec : 16kbps Music
    [Apply] 'a tiklayin eveet şimdi kullanacağımız ayarları tamamladık bu bikerelikti zaten default olarak kendi ayarları mevcut ama
    bunlar telefon açısından optimumdur.

----- 5. Adim yukarıdaki ayar bikerelikti ama 5.adım çok önemli programı her açışınızda burası default yani varsayılana geri döner
    o yüzden sakın unutmayın.
    Simdi [Audiences] 'a tiklayin
    Audio Mode : Music
    Video Mode : Normal Motion Video
    Video Codec : Real Video 8 ( Burasi çok önemli, mutlaka 8 olmali 9 degil yoksa telefon dosyayi okuyamaz artı bir sürü zamanınızı açamadığınız bi dosyayı
    convert etmekle harcamış olursunuz )
    High Quality kullanin ses için...
    2-pass Video Encoding : Burayi isaretlerseniz 2 kat yavas convert yapar ama dosya biraz daha küçük ve kaliteli olur teorik olarak ancak
    ben zaman kaybından başka bişey görmedim ne kalite arttı ne boyut küçüldü oyüzden işaretliyse kaldırmayı unutmayın
    Resize Video : 176 x XXX ( şimdi convert edeceğiniz video sinemaskop yani üst ve alttan kesik değilse xxx işareti 144 olur kendiliğinden eğer sinemaskopsa
    xxx 130 veya 120 falan olacaktır o yüzden oraya mausla tıklayınca otomatik atar
    Maintain Aspect Ratio : Açik olsun
    High Quality Resize : bu da açik kalsin

----- 6. Adim
    Audience Selection
    Templates : Sadece xxxx adinda kaydettiginizi seçip ekleyin... xxxx'e mausla birkez tıkladığınızda ortadaki siyah ok
    belirir oka tıklayın xxxx i sağa atıcak
    Eklenmis template 'lerde sadece xxxx kalsin digerlerini delete yapın

----- 7. Adim burasını yazmak sana kalmış eğer dosyanı başkasına da vericeksen reklamını yapabilirsin :)))))
    [Clip Information]
    Title : Video Klibin Tam Adi
    Author : Encoded by ..... (adiniz)
    Copyright : 12 / 200X
    ...
    ..
    .

----- Son Adim
    Menüden [File] - [Add File Destination] ve [Save As] penceresi açilacak...
    buradan çevirelecek dosyanin kaydedilecegi yeri seçin...
    ENCODE 'a tiklayin ve biraz bekleyin... bundan sonra artık dosyayıtele atıp büyük bi keyifle
    izleyebilirsin. ha unutuyordum file dan edit real media file diyerek convert ettiğin
    videoları kesebilirsin hani filmin sonundaki ve başındaki yazıları yada fragmanları.
    bu dediğim ayarları yaparsan normal filmin boyutunu %5e falan düşürürsün yani 1gb olur 50 mb.
    artık ayarları öğrendiğine göre diyer ayarları da deneme yanılma yoluyla sende deneyip kalitelerini
    deniyebilirsin inanki bu ayarları yapmak hiç kolay olmadı bi sürü ayar yapıp bozdum tele atıp sildim yani.

soldier kardeşe tekrar saygılar
    demin topic e bakınca negative inde ayarlar konusunda yardım istediğini gördüm.yani herkes yardım istiyomuşa haberimiz yokmuş

• bu çevirimi anlatmışsınızda şu programın linkinide koysanızda bizde indirsek..
  • http://gd.pcdog.com/down/RealNetworks.Helix.Producer.Plus.v9.0.1.Win32-ROR.rar inşallah çalışıyordur.

11 mb bir dosya.şimdiden hayırlı olsun
  • bozuk
  • Evet soldier arkadaşımıza bu konuda ben de teşekkür ediyorum, mobiletechtr.com umuzda da yararlı dökümanlarda bunu sıkılmadan aynı şekilde açıklamıştı çünkü .. Zira böyle bilgilere ihtiyaç var çünkü ..
    http://www.mobiletechtr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=969

Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.