Şimdi Ara

IFA 2015 : Samsung da arabanızın içine giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IFA 2015 : Samsung da arabanızın içine giriyor


     

    Son dönemde araç içi bilgi sistemlerinde Android Auto, Apple CarPlay gibi platformlarla teknoloji devlerinin boy göstermeye başladığını görüyoruz. Sürücülerin giderek bilgi sistemleriyle daha fazla haşır neşir olmasından kendisine de pay çıkarmak isteyen devlerin arasına Samsung da katılıyor. 




    IFA 2015 fuarında lanse edilen Car Mode for Galaxy araç içi bilgi sistemleri ile Galaxy akıllı telefonlarını birbirine bağlamayı hedefliyor. Sistem daha temel bir anlayışa odaklanıyor ve kullanıcıya telefonundan navigasyon, müzik oynatma gibi fonksiyonlara erişim sağlıyor. Ayrıca gelen çağrılar ve mesajlar araç içi sistemden cevaplanabiliyor. 




    Car Mode for Galaxy araç içi sistemlere MirrorLink üzerinden bağlanıyor. Telefondaki uygulama bu sayede ekranını araç içi sistemlere yansıtabiliyor. Bu bakımdan MirrorLink teknolojisini taşıyan araç içi sistemlerle uyumlu olarak çalışıyor ve ekstra bir donanıma gerek kalmıyor. 




    Araç üreticisi MirrorLink bağlantısına ne tür izinler verirse Car Mode for Galaxy de o fonksiyonlara erişebiliyor. Örneğin aracın bilgi paneli veya direksiyon kontrolleri ile etkileşime girebiliyor, S-Voice üzerinden komut verebiliyor. 




    Car Mode for Galaxy rakiplerine göre biraz daha sınırlı erişim sunacak ve temel fonksiyonlara yer verecek. Bir uygulama mağazası da mevcut değil. Ancak Car Mode for Galaxy için Samsung araç içi bilgi sistemlerine yönelik bir uygulama hazırlıyor. Bu uygulama araçtaki sensörlere erişerek daha fazla bilgi sunacak, araç GPS modülü üzerinden konum tespiti yapabilecek. İlerleyen yıllarda bu uygulama bazı VW modellerine entegre olarak gelecek. Car Mode for Galaxy akıllı telefon uygulaması ise kısa süre içerisinde Galaxy cihazları için yayımlanacak.  

     

     







  • tamam artık arabanında arayüzü kasmaya başladı yada radyo listesine geçerken çok bekliyor gibi cümleler başlar

  • android auto nun bir benzerini yapmışlar.....

  • Adnroid platformunun araçlar ile entegrasyonu teknolojik gelişme olarak sevindirici fakat teknik anlamda ''hack'' durumlarına karşı zafiyet söz konusu olabilir mi ? Watch dogs misali adnroid geniş bir ekolojiye yayılırken sistem açıkları da söz konusu.

  • Arkadaşlar, piyasada sözde araç içi sistem ve mirrorlink hikayesine binlerce lira para isteyen firmalara hiç bulaşmadan Android Auto platformuna kolay giriş yapmanın kolay yolunu söyleyeyim: AutoMate for Android Beta

    https://plus.google.com/communities/102908788212710276577


    Adamlar ellerindeki tabletleri özelliklede Nexus 7 i mis gibi kullanıyor ve toplulukça da sürekli geliştirilen bir uygulama; bu da bir kurulum galerisi (birbirlerine çok yardım ediyorlar)

    https://plus.google.com/communities/102908788212710276577/stream/6512969f-c62b-4e6b-88a1-0d4728eb1a65

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artık araç hacklenmesi normal bir olay olacak.

    Kullanın kullanın, yolun ortasında aracınız kontrolden çıkarsa çarpacak yer beğenin.
  • O nasıl başlık yahu
    "Samsung'ta donumuzun içine giriyor"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi biz giremedik içeri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir girmediği orası kalmıştı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.