Şimdi Ara

Kulaklık İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ArkadaÅŸlar bir inceleme yazdım, ihtiyacı olanların iÅŸini göreceÄŸini düşünüyorum

    Edit: Linki ve yaziyi kaldirdim. ben sadece normal kullanicilara bir bilgi mahiyetinde yazmistim ama cok farkli yorumlar aldim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zahitder -- 1 Eylül 2015; 23:55:12 >



  • baştan söyleyeyim ben bu sektörün tamamından feci şekilde iğrenen biriyim. herşeyden ve herkesten nefret ediyorum ve tahammül sınırım aşılalı çok oldu. normalde herkesin incelemesine gidip sağlı sollu girmeye başlarsam ortalık çok karışır o yüzden dalaşmıyorum ama buraya konu açtığın için bir iki kelam edicem, yapıcı olmaya çalışıcam umarım yanlış anlamazsın.

    1) sony ex50lp'ye çok benzeyen bir kulaklık ve sahne performansı ? şahsen oldukça şüpheli buldum. kulaklık incelemelerinde en nefret ettiğim durum: yeteri kadar model denememiş arkadaşların resimler, kutu içeriği vs. ile başlayan ve kavramları da bir güzel çorba eden incelemelere girişmesi. ben yaşımın getirdiği tecrübeden mi bilmiyorum ama 1.5 senedir giriştiğim bu yolda bu hataya hiç düşmedim nedense. bu inceleme yazma merakını hoş karşılamıyorum. bence sahne performansını değerlendirmeden önce mutlaka bir vsonic gr02 veya r02, brainwavz r1 ve beta (cks77) gibi cihazlar kullanmalısın. para ve zaman israfı olur ama havi b3 pro I bu konuda müstesna bir cihazdır ona da bakabilirsin ama şart değil, bas performansı yerlerde süründüğü için kullanılabilir bir cihaz değil. diğer saydığım ürünler yeterli.

    2) 1. maddede söylediğim gibi lütfen zilyon tane model olan piyasada yeteri kadar model gezmeden fiyatına göre iyi diye yorumlar yapmayın. sonra xiaomi piston 2 denen belediye çöpüne f/p kralı diyen arkadaşlar gibi komik duruma düşersiniz. koss plug'ın 10 dolara satıldığı bir dünya'da yaşadığmız gibi bir gerçek var. gerçi piyasa o kadar yavaş işliyor ki doğası gereği, kimin doğru kimin yanlış konuştuğunun anlaşılması bu hızla 100 yıldan fazla sürer ama neyse... 50 küsür model dolaşmış bir insan olarak 10 dolarlık koss plug ile 100 dolarlık shure se215 arasında tercih yapsam ille de plug diyorum daha ne diyeyim ? aynı şeyi sony ex110ap için söyleyebileceğimi hiç sanmıyorum. hem de hiç sanmıyorum. hiç sanıyor muyum ? hayır hiç sanmıyorum.

    3) allah aşkına bir inceleme yapıyorsun, gitarlar diyorsun, davullar diyorsun ama bir tane frekans bilgisi yok. sen hayatında hiç equalizer kullandın mı ? 250hz yazan bir sütun/değer var onu bir aşağı yukarı (eksi, artı veya nasılsa ayarı) oynatsana neler oluyor... vsonic r02, brainwavz r1, shure se215 başta olmak üzere bazı kulaklıklar korkunç miktarda 2khz arttırımıyla gelir. bu gitar gibi tize dönük mid tonlarda arttırım yaratıyor ve bana göre çoğu parçanın ırzına müdahil oluyor. bu kulaklıkları kullanırken ses yüksekliğine göre 8 ila 14 desibele kadar düşürüm uygulamam gerekiyor ki korkunç bir miktar. bazı kulaklıklar bunun yarısı kadar arttırım içerir bazıları ise hiç içermez. bunları bilmeden kulaklığın tonlaması hakkında ileri geri konuşmak büyük hata olur. frekans bilgisi içermeyen inceleme mi olur ya ? yıl olmuş 2015, lütfen gözünüzü açın artık.

    4) benzer şekilde bazı kulaklıklarda 1khz arttırımı yoluyla vokaller şişirilir. en son karşılaştığım örnek soundmagic e30 idi. normalde akustiği vokaller için son derece dar olmasına rağmen üretici 1khz frekansına yüklenerek olayı çözmeye çalışmış. normalde bu kulaklığı inceleyen tecrübesiz birisi hemen vokalleri çok güzel diye ortaya atlar ama ben equalizer olayını yalayıp yuttuğum için kulağıma takar takmaz durumu çaktım ve vokallerdeki darlığı farkettim. eğitilmemiş bir kulak çok kolay yanılıp, karşısındakileri de yanıltabilir. lütfen hakaret olarak anlama ama adam çarpmak için önce cin olmak lazım. mühim olan eli yüzü düzgün inceleme oturtmak değil söylediğinin doğru ve karşılaştırmalarının tutarlı olması. 1khz değerini incelemeden ve 1khz'si yükseltilmiş kulaklık ile gerçek manada geniş vokal akustiği içeren iki kulaklık arasındaki farkı çözmeden vokal konusunda yaptığınız yorumlar geçersizdir.

    5) benzer şeyleri bas yorumları için de söyleyebilirim ki o konu daha da detaylı... hiç girmiyorum o yüzden.

    kısacası lütfen şu biran önce inceleme olayına akayım merakını bırakın. kulaklıklar çocuk oyuncağı değil frekanslar 20hz'den başlıyor 20khz'ye kadar gidiyor. bu işin içinde bas var tiz var, midler var, enstrümanlar var, akustik var bunların hepsinin çeşitli parametreleri var, equalizer olayı var, amfi olayı var. elli türlü model var oğlu var... benden bu kadar kolay gelsin.




  • Eline sağlık güzel inceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.