Şimdi Ara

iPhone 3G - iTunes 1015 - 1602 Hatası Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    IOS 3.x.x (JB) sürümü yüklü iPhone 3G cihazıma iTunes üzerinden 4.2.1 sürümünü yüklemek istediğimde iTunes 1015 hatası vererek telefon 'iTunes'a bağlayın' şeklinde takıldı. Sorunun çözümü olarak sitede yer alan http://forum.donanimhaber.com/m_70825949/tm.htmdaki denilenleri yaptığım zaman da 1602 hatasını aldım ve sorun çözümsüz kaldı. Ama uzun bir uğraştan sonra her iki hata için de kesin çözümü buldum.

    Kullanılan Yazılımlar;

    iTunes 12.2.2.25 (x64)
    https://www.apple.com/itunes/download

    redsn0w_win_0.9.6b5
    https://projeto-teste-perinaldo.googlecode.com/files/redsn0w_win_0.9.6b5.zip

    iPhone1,2_4.2.1_8C148_Restore (Orijinal Fimware)
    http://appldnld.apple.com/iPhone4/06...8_Restore.ipsw

    iPhone 3G Custom Firmware 4.2.1 8C148
    https://www.4shared.com/file/lfixY0Oc/iPhone_3G_Custom_Firmware_421_.html

    Öncelikle Windows Güvenlik Duvarı'nı kapatalım ve C:\Windows\System32\drivers\etc'de yer alan 'hosts' dosyasında gs.apple içeren bir satır olmamasına dikkat edelim.
    Ardından redsn0w programını XP SP2 uyumluluk modunda yönetici olarak çalıştıralım.
    Çıkan ekranda orijinal firmware dosyamızı göstererek devam edelim. Kısa süreli bazı yüklemeler yapılacak. Ardından gelen ekrandaki bütün işaretli tikleri kaldırıp sadece en altta yer alan 'Just Enter DFU Mode' seçeneği işaretlenerek devam edilir.
    Ardından gelen ekrandaki göstergeler doğrultusunda telefon DFU moduna alınır. DFU moduna almakla ilgili basılması gereken tuş kombinasyonları gelen ekranda gösterilmekle beraber Youtube'da da görsel olarak mevcut. Ayrıca belirtmek isterim ki aynı zamanda uygulamada da belirtiliyor bunu DFU moduna alınmadan önce telefon bilgisayara bağlı halde ve kapalı konumda olmalıdır.
    Başarılı bir şekilde DFU moduna alındıktan sonra açılan pencereyi onaylayarak kapatın ve uygulamayı da kapatın.

    Ardından iTunes'u açın. Açıldığında kurtarma modunda bir iPhone bulunduğunu belirtecek ve siz de çıkan ekranda 'Shift' tuşuna basılı tutarak 'iPhone'a Geri Yükle' ye basarak açılan pencerede indirdiğiniz Custom Firmware dosyasını seçeceksiniz. Bundan sonrasını iTunes hallediyor zaten hatasız bir şekilde. Ardından telefon kilitli bir biçimde açılıyor. Benim cihazım Amerika'dan alınmış bir SIM kilitli bir cihazdı. Sıra kiliti kaldırmak adına yapılacak JB işlemlerine geliyor.

    Burada da ilk olarak;
    redsn0w programını tekrar açarak aynı şekilde orijinal firmware dosyamızı tekrar gösteriyoruz. Ardından yapılacak kısa yüklemelerin ardından gelen pencerede Install Cydia - iPad BaseBand - Home Screen ve Battery Percentage işaretlenerek devam edilir ve ilk başta yaptığımız gibi ekrandaki yönergeler doğrultusunda cihaz tekrar DFU moduna alınır. Başarılı bir şekilde DFU moduna alındıktan sonra otomatik olarak yüklemeler gerçekleştirilir. Bu esnada sakın cihazın bağlantısını kesmeyin. Bütün işlemler bittikten sonra programda gelen pencere onaylanarak kapatılır ve telefonunuzu artık çıkartabilirsiniz.

    En son olarak da cihaz üzerinden Wi-Fi bağlantısı sağlanarak Cydia'a girip gerekli güncellemeler yapıldıktan sonra 'Sources' kısmından repo666.ULTRAsn0w.com seçilerek Ultrasn0w'u yüklemek ve telefonu yeniden başlatmak.

    Artık en son sürüme sahip ve SIM kilidi açık bir cihazınız var :)
    Bu noktaya gelene kadar en az 10 saat uğraştığım için başkalarının da bu sorunların üstesinden kolaylıkla gelebilmeleri için bu konuyu açmak ve paylaşmak istedim. Umarım yararlı olmuştur.







  • iPhone 3G 1015 hatasıyla kilitlenip kalanlar adında bir konu olması gerek forumda. 3 yıl önce bahsettiğim konu sayesinde sorunumu halletmistim
    Edit:kusura bakmayın söylediğim konu adı başka bir forumda geçiyormuş. Yazınız için elinize sağlık, yararlı bir paylaşım oldu forum adına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChasingTheSun -- 31 Ağustos 2015; 23:51:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.