Şimdi Ara

Microsoft'un parmak izi okumalı yeni klavyeleri duyruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünya devi şirketin yaptığı araştırmaya göre internet üzerinde bir kullanıcının toplam 15 ayrı siteye giriş yapması ve bunlar için belirlediği şifreleri girmesi gerekiyor. Bunlar için çok önemli olmayanlara aynı şifreleri verseniz bile her seferinde kullanıcı adını ve şifreyi yazmak vakit kaybından başka bir şey değil. Sonuçta Microsoft sadece web üzerinde kullanabilecek parma izi ile otomatik kullanıcı adı / paralo girme işlemini yapabileceğini klavyelerini veya harici parmak izi tarayıcılarını piyasaya sundu.

            

    Bunu aktive etmeniz için yapmanız gereken tek şey sitede giriş yapmak istediğiniz yerin üzerine gelmek imleçin çıkması için tıklamak ve sonra parmak izi tarayıcısına dokunmak. Bundan sonra bilgileri son kez el ile gireceksiniz. Daha sonra siteyi ziyaret ettiğinizde login olmanız için gereken tek şey parmak izi tarayıcısına dokunmak. Böyle bir klavye, fare setinin fiyatı 110$ tek başına satılan okuyucu ise 55$. İlerde parmak izi teknolojisi geliştikçe notebook'larda kullanılmaya başlanması an meselesi.

    Bunun dışında firma bluetooth ile veri iletişimi yapan klavye, fare setinide duyurdu. Yalnız bu setlerde gelen usb vericisini bilgisayarınıza hala takmak zorundasınız zira bluetooth standartında böyle bir özellik yok. Son olarak ise Zoom özelliğinin bazı klavyelere eklenmiş olması resimlerden, ufak fontlu emailere yada görmekte zorlandığını çoğu şey için kullanılabiliyor fakat yazılım desteği şart. Son olarak diğer klavyelerden fazla farklı olmayan ama 6 °C açı ile uzun vadede bileklerin yorulmasını engelleyen Comfort (konfor) sürümüde seçim arasında insanı zorluyor.


    Sayfanın Linki : http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/default.mspx








  • faydalı okunması gerekli bir yazı...........

    teşekkürler..........

    yeni gelişmelerden haberdar olmak çok önemli..............
  • bence bu güvenliği artırmaz bilhassa azaltır gibi bana geliyor.
  • niye baba senin parmağından bi kaç kişide daha mı war yoksa?
  • Zaten Microsoft bunu güvenlik gerektiren uygulamalarda kullanın diye tavsiye etmiyor aksine hayatınızı kolaylaştıracak şeylerde kullanın diyor. Eğer güvenlik gerektiren şeylerde kullanın deseydi tüm windows uygulamalarında uyumluluk sunardı gibime geliyor.
  • filmlerde felan seyrediyoruz ama gerçek hayatta parmak izinden tanınma olayı beklendiği kadar başarılı olabilecek mi acaba..
    demek istediğim, bir ara, sesini tanıyıp arama yapan cep telefonları çıktı, bir ismi 3-4 kere söylememize rağmen hala algılayamadığı anlar oluyordu,
    bu parmak izini bıraktığımız siteye girmek istediğimizde sanki sitede "olmadı, bi daha dene" veya "uyumsuz çıktı, sen kimsin" diye mesajlar çıkacakmış gibi geliyor bana..
    umarım faydalı bir gelişme olur ve hayatımız bir kademe daha kolaylaşır
  • cok tesekkürler verdigin faydalı bilgiler icin
  • Bu klavyenin de yaması çıkar mı?
  • Klavye A4 ün yeni klavyesine ne kadar benziyor ? İlginç
  • bak adam gıbı okuyan bırı en sonunda (ama adam editor dimi)



    quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Zaten Microsoft bunu güvenlik gerektiren uygulamalarda kullanın diye tavsiye etmiyor aksine hayatınızı kolaylaştıracak şeylerde kullanın diyor. Eğer güvenlik gerektiren şeylerde kullanın deseydi tüm windows uygulamalarında uyumluluk sunardı gibime geliyor.
  • cok harika bisey yaw devamli kullanici adi sifre girmekle kim ugrasmiyo ki halbuki olay bir parmak otemizdeymis
  • parmak izi için tüm windows uygulamalarına uyumluluk ve bir api olarak sisteme eklenmesi söz konusu...
    benim API konusunda tam bir bilgim yok ancak windowsun açılışını parmak izi donanımına göre yeniden yapılandırması ve sistemi bu şekilde açması, onu windows içinde kamera gibi belli uygulamaların kontrolünde kullanılan bir aygıt olmaktan öte sisteme entegre ettiğinin en büyük göstergesi.
    evet zaten uzmanlarda duyurdu ki yakın bir zamanda , tam olarak sisteme entegre okuyucu alt yapısı kurulmuş olacak.
    Ben alternatifleri de çoğalsın parmak izi okuyuculu klavyeyi düşünüyorum.
    En basit örnek bankaya giriş yapacam veya makinamı açacam yanımda misafirim oturuyor. tık tık felan şifremi görüyor. bakma desen ayıp, e baksa adamın içine kurt düşüyor. En güzeli bas parmağını geç.
    sistemi notbook üzerinde test ettim. çok başarılı ve hızlı bir şey...




  • çok eski tarihli bir yazı olmasına rağmen az önce güvenlikle ve şifrelemeyle ilgili araştırma yaparken googleden bu linki buldum.
    D.H. nin böyle bir araştırmayı yapması beni memnun etti gerçekten.
    tam aradığım gibi bir ürün ve daha detaylı bir araştırma yapacağım şu anda bile güvenlik için araştırma yapanlar açısından güncel kalması gereken bir konu olduğuna inanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.