Şimdi Ara

70.000 civarı araç karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    yeni araç alma düşüncesiyle bir yola çıktım. Araç karşılaştırması yaparken bir excel tablo oluşturdum, daha sonra bu tablonun aynı benim gibi araç alma sürecinde olan arkadaşlara yardımı olacağı düşüncesiyle buraya yükleyeyim dedim. Umuyorum birilerinin işine yarar.

    Notlar:

    1. Daha hangi aracı alacağıma karar vermedim, düşüncelerini paylaşan arkadaşlar olursa memnun olurum.
    2. Listeyi oluştururken 70.000 dolaylarında çoğunlukla c sınıfı araçları eklemeye çalıştım, ama arada farklı modeller de mevcut.
    3. Donanım olarak genellikle orta seviye donanımlara yer vermeye çalıştım. Bu liste tüm modeller ve donanımlar değil sadece bana mantıklı gelenlerdir.
    4. Yazım hatalarım olabilir, kusuruma bakmayın.
    5. Aracı uzun süre kullanmak istediğim için en sağda bugünkü yakıt fiyatları ile 100.000 km de toplam masraf (yakıt + araç alım maaliyet) ekledim. Referans olması açısından.
    6. Listeyi istediğiniz gibi sort edip fikir sahibi olabilirsiniz.
    7. Tek önceliğm otomatik araçlar olduğu için listedeki tüm araçlar otomatik vites versiyonlarıdır.
    8. Fiyatlar sıfır km araç fiyatlarıdır.

    https://yadi.sk/d/zosrmeWlikWGM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 30 Ağustos 2015; 16:32:15 >







  • 70 bin liraya C sınıfı olarak;
    Dizel:Focus 1.6 tdci style-titanium
    Lpg:Civic 1.6 elegance- Corolla 1.6
    Benzin:Jetta Tsi 1.2-1.4 comfort-highline
    D sınıfı olarak ;
    Dizel:C5 1.6 hdi- Passat 1.6 tdi
    Benzin:Passat tsi
    Lpg:Avensis 1.6
    Benim görüşüm böyle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    Benim burada yaptığım fiyat karşılaştırma 0 km araçlar için hocam.
  • fezalii kullanıcısına yanıt
    Mobilden girdiğim için excel açamadım kusura bakmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlamış olduğunuz gerçekten çok güzel olmuş teşekkür ederim. Benim de yaklaşık olarak 70-75 bin liralık bir bütçem var ve alacağım aracı en az 5-8 sene kullanmayı düşünüyorum.
    Yılda 12-15 bin kilometre yol yaparım diye düşünüyorum, Performanstan çok konfor, özellik ve yakıt ekonomisi arıyorum. Konfora önem verdiğim için ben de sizin gibi otomatik şanzıman olmasını istiyorum. Bu konuda tecrübeli abilerimizin ve kardeşlerimizin tavsiyelerini almak istiyorum.
  • vanguarde kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkürler. Marka fanatiği olmadığım için olaya biraz bilimsel yaklaşayım dedim. İlginç sonuçlar çıkıyor bu tablodan. Örneğin çok önerilen focus ve corolla bence sınıfta kalmış görünüyor. Listede göze çarpan 2008, 500L ve rapid. Tabi bu kağıt üzerinde karşılaştırma sadece fikir verecek. Burada bazı modelleri eledikten sonra aracı görmeye gitmek lazım.
  • Gercekten guzel bir calisma olmus. Bizlere de fikir verdi. Emeginize saglik. Ama tabi listedeki yakit tuketimleri heasaplanirken fab. Verileri baz alinmis. Tamam tum araclarda bu veriler alinmis ama modellere gore fabrika verilerine yaklasma oranlari degisiyor. Ayrica tasarim ve konfor vb. gibi sayayiya dokulemeyecek kistaslar da var. Bence bu veriler isiginda ayrica araclari da test etmek gerek. Bu nedenle listedeki araclari kullanan kisilerin objektif gorusleri cok onemli. Mesela listede 500l ust siralarda ama sahsen tasarim ve performanstan dolayi ben sonlara koyarim.

    Benim nacizane dusuncelerime gore listede 308 1.2 ve i30 dizel style on plana cikiyor. Bi ara cactuse bakmistim ama o kadar cok olumsuz gorusler var ki. Ayrica test surusu de yapmistim sanziman cok kotu. Ama 308 ve i30 daki yeni sanzumanlar cok farkli. Mutlaka denemek gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin de belirttiğiniz gibi bu liste aklında net model olmayan birilerine fikir vermesi için yardımcı, yoksa buna göre araba internetten alınacak birşey değil, gitmek görmek test etmek lazım.

    Açıkcası 308 yorumunuza pek katılmadım. Marka fanatiği değilimdir söylediğim gibi ama en basitinden peynir ekmek gibi satılan jettanın boş versiyonundan daha pahalı, orta donanım ile arasında 2500 tl fark var. Bence 308 daha iddalı bir fiyat politikası ile gelmeli.

    i30 da aynı şekilde bana biraz fiyat olarak şişmiş geldi, sonuçta hyundai ekonomikliği ile öne çıkan bir marka, daha iyi olmasını beklerdim ama yine de alınabilir duruyor.

    Hoş piyasa acayip şişmiş ilk listeyi yaparken bazı fiyatları gördüğümde ağzım açık kaldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.