Şimdi Ara

Ep-630'dan sonra max. 70-80 liraya kulakici tavsiye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jack girisindeki temassizlik sonucu ep-630'u vefat ettirince yeni kulaklik arayisina girdim..

    Farkli bisey olsun diye Cx-150 ve Urbanears Bagis arasında kaldım..Ne yapmaliyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8DD1B5BB3 -- 29 Ağustos 2015; 9:04:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • öncelikle allah rahmet eylesin. sennheiser cx serisi herhangi bir fark ihtiva etmeyecektir. bu tarz ürünler piyasanın en basit ürünleri olup ancak tecrübesiz kulaklıkları kandırabilecek ürünlerdir. o fiyat aralığında 1.5 senedir 30-50 lira arasında bulunan koss ruk30 ve plug'ın piyasadan dev bir vakum makinesiyle çekilmesinin ardından türkiye'de bildiğimiz bir seçenek kalmadı. yurtdışından amazon kanalından koss'ları arayabilirsin veya mp4nation'dan brainwavz beta (audio-technica cks77 ile aynı ürün) veya aliexpress'ten kutusuz cks77 indirebilirsin. alternatif olarak yine aliexpress'ten moxpad x3-x6 deneyebilirsin.
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Selamlar, aliexpress'ten şimdiye kadar hiç alışveriş yapmadım bu ürünler nereden geliyor ve kaç günde geliyor bilgilendirirseniz sevinirim. Moxpad x3 güzelmiş.
  • Muchard kullanıcısına yanıt
    yurtdışından geliyor çin'den gelir çoğunlukla. kaç günde geliceği şans işi, 60 gün civarı süren postam olmuştur. birkaç tane 45-55 gün arası tutmuştur. bazıları 30-40 küsür gün tutmuştur. çoğunluğu 15-25 gün içinde gelir. bazıları şok hızla 7-12 gün arası da ulaşabiliyor ama nadir olur. moxpad x3'ün derin bas çıkışı görece biraz zayıf kalıyor ancak yine de güçlü vuruşlu basları vardır. akustik yapısı çok sağlam bir ürün olup midler konusunda başarılıdır. tizleri biraz ortalamada kalıyor, çöp gibi değil ama detay manyağı da diyemeyiz. çöp kulaklıklardan geçince iç açıyor ama iyi tizli kulaklıktan sonra biraz yavan kalıyor. sonuçta parasını sonuna kadar hakeden cihazlar arasındadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    yurtdışından geliyor çin'den gelir çoğunlukla. kaç günde geliceği şans işi, 60 gün civarı süren postam olmuştur. birkaç tane 45-55 gün arası tutmuştur. bazıları 30-40 küsür gün tutmuştur. çoğunluğu 15-25 gün içinde gelir. bazıları şok hızla 7-12 gün arası da ulaşabiliyor ama nadir olur. moxpad x3'ün derin bas çıkışı görece biraz zayıf kalıyor ancak yine de güçlü vuruşlu basları vardır. akustik yapısı çok sağlam bir ürün olup midler konusunda başarılıdır. tizleri biraz ortalamada kalıyor, çöp gibi değil ama detay manyağı da diyemeyiz. çöp kulaklıklardan geçince iç açıyor ama iyi tizli kulaklıktan sonra biraz yavan kalıyor. sonuçta parasını sonuna kadar hakeden cihazlar arasındadır.

    Açıklama için teşekkür ederim. 60 gün beklemek de akıl kârı değil keşke bu ürünleri Türkiye'de satan bir firma olsaydı




  • Hocam aliexpress işi yine de mantklı duruyor çünkü 15 dolara x3 var şu an. 45 tl makul görünüyor ama x6 da 20 dolar; yani aradaki farka değer mi dersiniz?
    Not: Çöp lg g3 kulaklığından geçeceğim, 3-6 ay kullanıp dinleme tercihlerimi netleştirdikten sonra yeni kulaklıklara geçmeyi düşünüyorum.
  • moxpad x3 ve x6 arasında ciddi farklar var ancak iyi mi kötü mü biraz tartışılır. x3'ün tiz kapasitesi biraz düşük, haliyle biraz sönük geliyor. ancak x6'da da hayvan bindirmişler, ckm500'e dönmüş nerdeyse. tizleri fabrikadan arttırmak biraz riskli bir iş, bozulabiliyor çünkü. önce bayağı rahatsızlık verdi x6 ama sonra eski alışkanlıkla tizlere fazla yüklendiğimi farkettim aslında tiz seviye ayarını kontrol altında tutarsan fena olmuyor ve sonuçta x3'teki bir türlü yetmeme durumunun önüne geçiliyor biraz.

    ancak sonuçta kimse x6'nın tiz kalitesinin yükselmiş olduğunu söylemez. aslında aynı tizler ama miktar olarak x6 çok daha tatmin edici yapıda. bu ne kadar önemli bir fark değerlendirmek sana kalmış. iki cihaz arasında bas vuruş farkı da var. x3 biraz daha patlamaya hazır sert vuran ancak derin bas çıkışı çok da iyi olmayan yükselttikçe kulağı rahatsız etme eşiğine daha kolay ulaşan bir yapısı var. derin bas çıkışı biraz daha ağırlıklı olsa öyle olmayacağını hissediyorsun. x6'da zennediyorum bunun önüne geçmek için üst basları biraz azaltmışlar ancak tizlerdeki yorumdaki gibi burda da büyük bir bas farkı oluştuğunu söylemek zor. moxpad hala baslardan bir adım geriden geliyor yine de x6'nın baslarının kulak yapımıza daha uygun daha doğru bir bas yapısı olduğunu söyleyebilirim.

    bununla beraber x6'nın ses boyu bana daha yüksek gibi geldi. ostry kc06a, havi b3 pro I, brainwavz beta (audio-technica cks77) gibi kulaklıklardaki ses boyutuna yaklaşıyor. ancak havi dışındaki bu tarz kulaklıklar bir miktar enstrüman ayrım hissi kaybına uğruyorlar. x6'da bunu da gözlemledim. x3'ün mid yapısı biraz daha bildiğimiz gibiydi. enstrüman ayrımı hissini direk yaşatıyordu. yani uzun lafın kısası iki cihaz aynı moxpad yapısında ama bayağı ciddi değişiklikler de içeriyorlar. bence x6'dan yana tercih kullanılabilir, arada fazla fark olmadığına göre bence daha eğlenceli bir kulaklık, kendime alsam şuanda x6 alırdım.

    lg kulaklığını kullanmadım maalesef. doların durumu çok fena gerçekten mal alası gelmiyor insanın, 3 lira olmamalıydı... ülkemizin her konuda sınandığı bir dönemden geçiyoruz, hepimize sabırlar olsun.




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumların için, müziği kaliteli dinlemeyi hep sevmişimdir ama ilk kez fırsatım var. Yani bütçe artırma durumum da var ancak sabırsızlık edip gereksiz para saçmak istemiyorum. O yüzden 100tl altı başlayacağım. Ancak hayat felsefem f/p oldu nerdeyse. X3 X6 düşünme sebebim bu, daha iyi önerilerin varsa onlara da açığım.
  • f/p iyidir. zaten bunların üç dört katına kadar hatta daha yükseklerde de daha iyisini bulmakta zorlanıyorsun. daha iyisi olsa bile 1 konuda ancak öne geçebiliyor. her konuda daha iyi ürün bulmak imkansıza yakın zor.

    ne alacağın önceliğine göre değişir. bas önceliğinse koss bakmalısın. beta veya cks77 de fena değildir. tizler konusunda hepsi biraz kayık, beta-cks77 oldukça geniş frekans ayrımları dolayısıyla biraz daha detaylı gelse de içerik kalitesi olarak pek yükseğe çıkamıyor ve üst tonlarda karışma yapıyor. koss'lar da belli bir kalitenin üstünde olsalar da tiz kulaklıklarının bariz gerisinde kalır. moxpad'ler de ortaya karışık birşeyler sunuyor işte. öte yandan bunların hepsi midlerde yeteri kadar iyi kulaklıklar. bunlardan şu daha iyi diye ısrarcı olmak zor, ben genelde son tahlilde hep koss diyorum. bu firma şaka yapmıyor ama beta-cks77'nin de farklı bir tadı var. moxpad'ler kıyasla biraz daha aşağıda duruyor desem pek yalan olmaz. şapkadan tavşan çıkartmıyorlar neticede.

    zaten bir modele takılı kalmak büyük hata, orda burda sana ahanda şu olur diyip tutuşturanları boşver. bu kadar parametre olan bir sektörde... benim tavsiyemle iş yapıcaksan en azından tavsiye ettiğim modelleri alıp satarak gezip en beğendiğine kendin karar vermen daha mantıklı olur. ben kendim ille de şu diyemezken başkasına nasıl ille de şu diyeyim. bu ürünler pişman etmez merak etme. xiaomi piston alsaydın ne olacaktı ? fazla düşünme onu mu alayım bunu mu alayım diye, piston'du sennheiser'dı falan diye kendini yırtanlar var, kurtaramıyoruz. sen paçayı kurtarmışsın gerisini artık onlar düşünsün :D




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Moxpad 6 sipariş ettim 17 dolardan, gelsin bakalım, dediğin gibi bi yerden başlamak lazım. Deneyimlere göre şekillenecektir; bass mı tiz mi mid mi severim henüz çok emin değilim. Yine de gelene kadar uygun bi kulaklık almam lazım. Hp h1000 f/p olarak gösterilmiş belki onu alır idare ederim diyorum. Artık 10 15 tlye ürün bulmak da çok zor :)
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, epey oldu ama moxpad x6 deneyimim açıklamalarınla ciddi derecede örtüştü. Maalesef solda tam gitmese de bozulma sinyalleri var :). Şimdi bir veya iki yeni kulaklık daha denemek istiyorum; brainwavz veya koss denemeyi düşünüyorum, senin de fikirlerini almak isterim. Moxpad X6 sesleri doyurucu yükseklikte evet ama hayali bir tiz-bas skalasında sanırım benim için bas kalitesinin ağırlığı %60, tiz %40 oranlarda önemli gibi. Yani biraz tizden feda edip daha doyurucu bas tercih edebilirim. Ama X6 canlılığını gerçekten sevdim. Bu arada kablo uzunluğu gibi etkenlerin bile önemli olduğunu farkettim :). Sıradaki kulaklık için fikirlerini almak isterim.
  • ben beta-cks77'de karar kıldım. yerine birşey koyamıyorum ancak sonuçta x6 da iyi bir cihazdı, dağlar kadar fark alamazsın. bas istiyorsan ses kaynağı ve amfine eğilmelisin. özellikle yüksek seste kullanıp bas sinyal bozulması alıyorsan phiree mini-ear edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaziyetu

    ben beta-cks77'de karar kıldım. yerine birşey koyamıyorum ancak sonuçta x6 da iyi bir cihazdı, dağlar kadar fark alamazsın. bas istiyorsan ses kaynağı ve amfine eğilmelisin. özellikle yüksek seste kullanıp bas sinyal bozulması alıyorsan phiree mini-ear edin.

    Selam hocam. Creative ep630 almayı düşünüyorum ama kablosu yassı olan çeşiti var mı? Dolanmasını istemiyorum fazla. Veya sizin tavsiye edeceğiniz 50-60 tl ye ep630 performansı verecek yassı kablolu bir kulaklık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.