Şimdi Ara

Trine 3: Artifacts of Power Türkçe Yama [TAMAMLANDI]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
7.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Trine serisinin üçüncü oyunu çıktı fakat önceki oyunların aksine Türkçe dil seçeneği olmadan çıktı. Yapımcı firma da Early Access'de attığımız maillere ve sonradan attığımız yerelleştirme tekliflerine cevap vermeyince, Trinesever çevirmenler Merve Akman ve bendeniz Berkay Şahinoğlu "madem öyle mod olarak yapalım koyalım" dedik. An itibariyle dosyaları açtık ve çevirmeye başladık.

    Oyunda level editordaki yazılar da dahil olmak üzere toplamda 23k kelime var. Yalnız Türkçeleştirme çalışmasında önce menü ve altyazıları bitirip sizlere sunup, v2 olarak level editorı yapacağız ki siz de gereksiz yere beklemeyin. Tahmini bir süre vermeyeyim ama teknik kısımda bir sorun çıkmadığı sürece projeyi uzatacak bir durum yok.

    Yama projesi tamamlandığında dosyalar Steam üzerinden mod olarak eklenecektir. Abonelik işlemini yaptığınızda herhangi bir sorun kalmayacak. Ancak oyunu GOG'dan alanlar için henüz bir çözüm yolu bulamadık zira GOG sürümünde mod desteği yok. Aranızda dosyaların GOG sürümüne nasıl gömülebileceğini bilen biri varsa iletişime geçsin bizimle o konuda da çalışırız.



    GÜNCELLEME: Dosyalar tamamlandı, yapımcılar oyuna yerleştirene kadar aşağıdaki linkten Steam Atölye sayfasındaki moda abone olarak oyunu Türkçe oynayabilirsiniz.

    Steam Mod Sayfası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karabibik -- 16 Şubat 2016; 23:17:56 >



  • bekliyoruz teşekkürler.
  • Arkadaşlar menüler ve ekran yazıları tamamen bitti, altyazıların bir kısmı kaldı geriye ilk sürüm için. Bu sırada Türkçe karakter desteği ve @FifaNetworkTR'nin büyük desteğiyle projenin resmileştirilmesi konularındaki çalışmalar da devam ediyor. Altyazılar da bittiğinde testimizi yapıp (o zamana kadar yetkililerden bir haber gelmezse) mod olarak Steam'e koyacağız.

    Not: Menü ve ekran yazıları kontrollerinin ardından yeni resimler eklenecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheSensei

    Arkadaşlar menüler ve ekran yazıları tamamen bitti, altyazıların bir kısmı kaldı geriye ilk sürüm için. Bu sırada Türkçe karakter desteği ve @FifaNetworkTR'nin büyük desteğiyle projenin resmileştirilmesi konularındaki çalışmalar da devam ediyor. Altyazılar da bittiğinde testimizi yapıp (o zamana kadar yetkililerden bir haber gelmezse) mod olarak Steam'e koyacağız.

    Not: Menü ve ekran yazıları kontrollerinin ardından yeni resimler eklenecektir.

    Şu sıralar neredeyse bütün firmalar tatilde :) O yüzden 1-2 haftalık bir bekleme payımız olabilir bu konuda.. Gelişmeler oldukça yine bilgilendirme sağlıyor olurum ben.
  • Altyazılar ve ekran yazıları bitti. Türkçe karakterleri halledip arasahnelerde altyazının neden girmediğini de çözünce %100 bir yama sizi bekliyor olacak. O zamana kadar da test aşamasını sürdürüp yapımcılardan haber bekliyor olacağız.

    GÜNCELLEME: Test kısmını da bitirdik sonunda. Şu an sadece yükleme ekranlarındaki yazıların resim olduğu için Türkçeleşmemesi ve Türkçe karakter sorunu kaldı. Bunları da yapımcılardan geri dönüş aldığımızda sonuçlandıracağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karabibik -- 13 Eylül 2015; 10:18:26 >
  • Helal olsun arkadaşlar. Yamayı merakla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunathebarbarian -- 17 Eylül 2015; 0:46:15 >
  • Başarılar
  • Bu arada herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın, şu anki bekleyişin tek sebebi yapımcılardan "evet" beklemek. Onlardan evet geldiği anda resmi, gelmediğinde ise mod olarak Steam'e konulacak.
  • son durum nedir acaba :)
  • y.C.g kullanıcısına yanıt
    Yapımcılardan onay geldi fakat halletmeleri gereken bazı yasal işlemler varmış. Bu yüzden şu anlık biz de beklemedeyiz. Düzenlememiz gereken dosyaları bize gönderdikleri an kendi satırlarımızı kopyalayıp geri yollarız. Bizim tarafımızda sıkıntı yok yani :)
  • kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheSensei

    Yapımcılardan onay geldi fakat halletmeleri gereken bazı yasal işlemler varmış. Bu yüzden şu anlık biz de beklemedeyiz. Düzenlememiz gereken dosyaları bize gönderdikleri an kendi satırlarımızı kopyalayıp geri yollarız. Bizim tarafımızda sıkıntı yok yani :)

    Yapımcı firmanın nabzını tekrar yoklayacağım ben dostum, merak etme :)
  • Kolay gelsin.
  • İlk ve ikinci oyunların DLC'lerinin çevirisi yapılmamış el atmayı düşünüyormusunuz acaba.
  • Şu anda öyle bir düşüncemiz bulunmuyor. Gelecekte de olacağını pek sanmıyorum hatta :) En başta belirttiğim gibi yalnızca bu oyun Türkçe çıkmadığı için el attık ve aracılar yardımıyla da yapımcılarla görüşüp resmileştirilmesine uğraşıyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte Goblin DLC'si var 2.oyunun o da Türkçe olarak gelmemişti.
  • Yani burada belki yaparız diyip gereksiz yere umutlandırabilirdim milleti ama gerçekten yok öyle bir planımız :D Zaten sadece bu oyun için toplandık, devam edip yeni bir çeviri ekibi oluşturmayacağız.
  • Arkadaşlar uzun süredir yapımcılardan cevap gelmediği için yamayı mod olarak koyuyoruz. Geçen gün gelen güncellemeyi de içerecek şekilde düzenliyoruz dosyaları. Bir aksilik çıkmazsa yarın Steam Workshop'a koyarız Türkçe yamayı. Yapımcılar sonradan tekrar dönüş yaparlarsa resmiyete o zaman bakarız.
  • Arkadaşlar Steam Workshop'a Trine 3: The Artifacts of Power Türkçe Lokalizasyon başlığıyla mod şeklinde koyduk Türkçe yamayı. Gerekli açıklamalar Workshop sayfasında mevcut. Herkese iyi oyunlar.
  • Elinize emeğinize sağlık teşşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.