Şimdi Ara

Analistlere göre PC satışları düşmeye devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Analistlere göre PC satışları düşmeye devam edecek
     
    Teknoloji dünyasının zirvesindeki yerini akıllı telefon ve tabletlere kaptırmasını ardından yavaş yavaş kan kaybeden PC sektörünü önümüzdeki dönemde de zor günler bekliyor. 2015'in ilk iki çeyreğinde istedikleri sonuçları alamayan PC üreticileri ve satıcıları yıl sonuna kadar PC satışlarında artış görülmesini ummuş olsalar da, analistler tarafından hazırlanan yeni rapor bu umutların boşa çıkacağını gösterdi.
     
    Pazar araştırma şirketi IDC tarafından yayınlanan yeni rapora göre 2015 yılında yüzde 8.7 oranında düşüş yaşayacak olan PC satışları, 2016 yılında da düşüşünü sürdürecek. PC satışlarının 2017 yılına kadar yükselişe geçmeyeceğini öngören IDC'ye göre satışlarda görülen bu düşüşün başlıca nedeni, başta Çin olmak üzere tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar. PC satışlarını yavaşlatan bir diğer önemli faktör de, PC satıcılarının stoklarının büyük bölümünü eski donanımlara sahip PC'lerin oluşturması.
     
    PC üretici ve satıcılarının büyük umutlar bağladığı Windows 10'un da beklentilerin tam tersine bir etki yarattığı ve PC satışlarının yavaşlamasına neden olduğu söyleniyor. Birçok kullanıcıya ücretsiz güncelleme olarak sunulan Windows 10'un çıkışıyla birlikte kullanıcıların yeni PC alma planlarını erteledikleri belirtiliyor.







  • niye düşüş var insanlar bakıyor ellerindeki ürünler gayet iyi iş yapıyor üstelik yeni seri ürünler performans farkı yok denecek kadar az fark sunuyor yenilik yok
    dahası dünyada dolar almış başını gidiyor

  • Skylake Extreme işlemciler ve GeForce 1000 serisi çıkınca sağlam bi PC çakacağım. PC analistlerine duyrulur.

  • PC telefon gibi her yıl değiştirilen bir şey değil ki (bana kalırsa telefon değiştirmekte yanlış) . bi kere alırsın idare eder ufak değişimlerle.

  • Dünyayı bilmem ama ülkemizde donanım ticareti yapan firmalar yüksek karı ön planda tutup insanları yolmayı düşündükçe bu sektör dahada geriler. Bakınız vergili olarak Amazon ve Türkiye'deki yüksek fiyat farkları.

  • Yeni PC satış rakamları derken sanırım mağazalara gidip HP, Asus gibi markaları tercih edip komple alıp gitmekten bahsediyorlar. Eğer ondan bahsediyorlarsa düşük olması bence normal işi az çok bilen biri gidip kendi topluyor ya da toplatıyor kaldı ki bir kere pc topladıktan sonra ufak değişiklikler ile yıllar boyunca devam edebilir. Zaten ülkemizde gidip böyle mağazalardan almak büyük bir hayal GTX 780 gibi orta halli bir ekran kartına ve sisteme sahip bir bilgisayar bile 11 bin gibi bir fiyattan satılıyor Vatanda böyle olunca gidip kimse ordan almaz. Ekonomik sorunlar büyük bir etken tabi ki ama bu forumda olmasa çünkü bu habere tıklayan çoğu kişi zaten ''işi bilen'' insanlar diyeyeyim fakat genel olarak insanların PC'lere ilgisi azalıyor ama her yıl telefon ve tablet almaya durumları ne olursa olsun almaya devam ediyorlar. Telefonlar artık kullanımından daha çok gösteriş simgesi ya da ekonomik durumunu belli etme simgesine dönüştü. Evde GTX Titan X'li PC'in olsa hava atamaz ya da gösteremezsin ama bir iPhone'u her yerde gösterebilirsin.




  • Değişim için işlemci ve grafik biriminde çok yüksek performans artışı ya da ısınma sorununun çözümü için silisyum yerine farklı bir yarıiletken kullanılması gerekir.

  • 2010da aldigim laptop hala canavar gibi. Neden yenisini alayim ki. Bana bir getirisi olmayacak. Telefon gibi degil pc sektoru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc vb kullananalrın çoğu facebook için kullanıyo.onun içinde telefon tablet yetiyor.yakında hava atabilecekleri bi ciahz daha çıakrsa ona kayarlar

  • Ev kullanıcıları olarak internet veya oyun için de olsa, okul ve genel iş ihtiyaçları için de olsa ekonomik olarak laptop yerine PC alıyorduk.

    Taşınabilir cihazların özellikle internet ve oyun ihtiyacını çoğunluk için ortadan kaldırmasıyla, zehir zeki veletlerin babalarından talepleri tablet ve akıllı telefon yönüne kaydı. Ekonomik açıdan avantajlı olması nedeniyle PC veya laptop yerine babalar bu konuya sıcak baktılar. Öğrencilerin de artık PC almasına pek gerek kalmadı.

    Benim, Asus Vento T9 kasasını ve Samsung 226BW monitörünü 2007 yılında aldığım PC hala güncellemelerle çalışıyor. İçi anakart dahil neredeyse tamamen değişti ve artık tıkandı. Bundan sonra WiFi ortamında smartphone ve tabletli bu taşınabilirliğe alışmışken evde devasa mobilya işlevi gören PC emekli olacak ve NB alacağım. Yıllar öncesinde evdeki yazıcıyı WiFi yapmıştım ve bir kenarda NB, tablet veya PC'den komut gelmesini bekliyor.

    Etrafımdaki diğer mühendis arkadaşlarım da gerek sunum, gerek tasarım açısından oldukça yeterli kapasitelere sahip NB cihazlarla işlerini görebiliyorlar.

    PC elden çıkarabilirsem süreci hızlandıracağım, zira her geçen gün daha komik ikinci el fiyatları veriliyor kendisine.





  • En son pc mi 2.5 sene önce topladım hala BF4'ü oynatıyor niye yenileyim ki bozulmadıkça. 90lı yıllarda oyun amaçlı pcler nerdeyse hersene up grade gerektiriyordu ama 2010 bu yana upgrade ihtiyacı giderek azaldı.

  • 2008 yılında almış oldugum bilgisayar hala hızlı ve işimi görüyor .Değiştirmek için bir nedenim yok ,ayrıca son 2-3 yıldır tablet ve dokunmatik telefonlar iyice yaygınlaştı haliyle bilgisayar kullanan sayısı azaldı ,artık birçok işlemi telefondan hallediyoruz.Doğru düzgün bilgisayar kullanmıyorum artık.
  • Görende herkes yeni işletim sistemi çıkınca PC değiştiriyo sanacak. Kaç kişi işletim sistemi için PC değiştiriyo ki ? Hangi kafayla böyle bi beklentiye giriyolar anlamıyorum
  • Haberi yapan arkadaşa sesleniyorum "analist" ne demek ?
    Uzman desen haberin daha mı az okunurdu ?
    Hadi anlıyorum karşılığı tam bulunamayan kelimeleri yazıyorsunuz da bu ne oluyor?
    Nedir bu yabancı kelime sevdası ?
    Lütfen Türkçe yazabildiğin her kelimeyi Türkçe yaz.
    Ben hiçbir yabancı sitede makalelerde bu kadar özenti yabancı kelime görmüyorum!

  • çoğu kullanıcı bilgisayarı internet eğlence için kullanıyordu, akıllı telefonlar bu işi karşılayınca tabi PC satışları geriledi. Ama gerçekten işi olanlar için hala vaz geçilmez PC'ler.
  • Neden düştüğünü merak ediyorlar ise 3 4 sene önce satılan üst seviye pc ürünlerinin fiyatları ile günümüz fiyatlarını karşılaştırsınlar..
  • Buradaki birçok kişi gibi bende uzmanların yanlış teşhis koyduğunu düşünüyorum. Eskiden donanım yazılımın arkasından geliyordu. Haliyle sık sık pc yada parçaları değiştiriliyordu. Şimdiyse tam tersi. Yazılım, donanıma yetişemez oldu. Donanımların güçleri ve yetenekleri uçtu gitti. İnsanlar nerdeyse 4-5 senede ya pc yada parça değiştirmeye gerek görüyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ounomaus

    niye düşüş var insanlar bakıyor ellerindeki ürünler gayet iyi iş yapıyor üstelik yeni seri ürünler performans farkı yok denecek kadar az fark sunuyor yenilik yok
    dahası dünyada dolar almış başını gidiyor


    dünyada dolar biryere gitmiyor hocam TL sürekli değer kaybediyor

    avrupalı amerikalı ev başına kaç blueray düşüyor,neredeyse 10 evden birinde playstation/xbox var.bizde bunlar lüks sayılıyor çünkü alım gücü olarak herkesin gerisinde kaldık.acı ama gerçek.

    telekomda olduğumdan bir örnek vereyim.yine amerika ve avrupa'da ülkeden çıkan turist giren turiste göre hep fazladır.bizde ise her zaman gelen turist fazladır.nufusa oranla giden turist sayımız çok az.nedeni açık.yurtdışı bize pahalı geliyor.yabancılara ise biz ucuz geliyoruz.




  • düşmesi normal artık doyuma ulaştı,Tabletler çoğaldı telefonlar büyüdü pc ye ihtiyac azaldı hala bazı programlar için pc gerekli ama onlarıda tablet ve telefonlara tasırlarsa pc kökten gidebilir oyunlar için kalabilir sadece gerçi ona da konsollar var...

  • windows10 bel bağlandıysa hazır ve kompakt olarak PC satışlarından bahsediliyor ki PC kökten nasıl gidecek? oyun konsollarında PC donanım üreticilerin imzası var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.