Şimdi Ara

TELKODER ülkemizdeki altyapının 4.5G için yeterli olmadığını iddia etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TELKODER ülkemizdeki altyapının 4.5G için yeterli olmadığını iddia etti 

     

    Dün ülkemizde 4.5G ihalesi gerçekleşti ve operatörler bu teknoloji için kullanacakları yeni frekans aralıklarını satın aldılar. Ancak Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak ülkemizdeki alt yapının 4.5G teknolojisi için yeterli olmadığını iddia etti.

     

    Arıak'a göre 4.5G teknolojisi için gelişmiş bir fiber altyapı şart ve ülkemizdeki fiber altyapı ise henüz bu teknolojiyi karşılayacak nitelikte değil. Ülkemizde hali hazırda 65 bin baz istasyonu bulunduğunu söyleyen Arıak, 4.5G ile birlikte bu sayının çok daha fazla artacağını ve baz istasyonlarına gelen verini fiber kablolarla santrallere taşınması gerektiğini belirtti.

     

    2015 yılının ilk çeyreği itibariyle ülkemizdeki altyapı toplam 250 bin kilometre seviyesinde. TELKODER yönetim kurulu başkanına göre ise bu sayının 5-6 kat arttırılması gerekiyor. BTK'nın 2011 yılında aldığı karar, Türk Telekomun fiber yatırım yapması halinde 5 yıl boyunca tüm düzenlemelerden muaf tutulmasını içeriyordu. Bu kararın rekabeti engellediğini savunan Arıkan "Geçiş hakkı" ve "Tesis paylaşımı" gibi konularla ülkemizdeki altyapının daha verimli kullanılabileceğini söyledi.



    3G'ye geçiş yapılan dönemi hatırlayacak olursak bu tarz teknolojilerin tam olarak yaygınlaşması ve sorunsuz kullanılması bir miktar zaman alabiliyor. Bugün ülkemizdeki 3G altyapısına ve kullanımına bakacak olursak yatırımların sağlıklı yapıldığını söyleyebiliriz. 4.5G teknolojisinin de verimli kullanılabilmesi için gerekli yatırımlar geçiş sürecinde yapılabilir.







  • Haram zıkkım olsun TTNET o kadar altyapı altyapı diye soydunuz soğana çevirdiniz bizi ve daha yetmiyor öyle mi ? Ulan ne şerefsiz haysiyetsizlerle dolu bir ülkedeyiz ya !!! Bir de utanmadan dünyanın en hızlısı vsvs saçmalıyorlar !!!!

    Yakında ban yerim... dayanamıyorum bu soygunculara ne yapayım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 27 Ağustos 2015; 18:30:37 >
  • Benim okulumda ne turkcell ne avea hiç biri 2G dahil çekmiyor böyle para göz hırsız insanlar oldugu sürece Türkiye için hiç bir zaman altyapı yeterli olmayacak.

    AKK Saçmalığı da bu yüzden var altyapı yetersiz.

    Dün ömür Akgün data bilişim tarafından ispanyaya saldırı yapıldı tüm türkiyede internet göçtü bu ne biçim altyapı

    Türk telekom bugün reklam yapmış yok en iyi fiberi biz veriyoruz yok rekorlar kitabına girdik filan filan

    Ulan biraz AT&T yi örnek alın birazcık :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulun gobeginde pendikte yasiyoruz fiber yok mahallemizde. Bolge santrali burnumuzun dibinde net en fazla 10mb oluyor neyin altyapisindan bahsediyorsunuz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar para kazanıyorlar altyapı rezalet.


    İlginç :
    http://map.norsecorp.com/

  • Ne 4.5 G'si ben İzmirin ortasında oturuyorum arada bir 3G oluyor ve Karşıyaka da oturmama rağmen evin içinde çekmiyor bazen.
  • Normal bir şekilde internete girsin ben başka birşey istemiyorum.Daha fiberi bile doğru dürüst veremeyen bir şirketin 4g neyine allah aşkına.
    Bu arada sırf cumhurbaşkanı korkusundan 4 gyi 4.5g diye itelemekte çok absürd.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KoşanBalık

    İstanbulun gobeginde pendikte yasiyoruz fiber yok mahallemizde. Bolge santrali burnumuzun dibinde net en fazla 10mb oluyor neyin altyapisindan bahsediyorsunuz :)

    Aynen hocam Pendik'teyim karşı mahallede fiber var bizimkinde ADSL. Önce büyük illerin her köşesine fiber interneti yaysınlar sonra hızdan bahsetsinler.
  • 3G düzgün çalışmıyor 4,5G yalan...

  • Telekomun isini yapan muteahhit bir firmada (taseron) internet ariza elemani olarak calisiyorum ve arkadaslar soyle diyim 12-16 mbps calistirdigimiz abone cok az.genelde 4-8 mbps.30 yillik bakir kablolarla anca bu kadar.simdi demek istedigim su,millet kablolu ortalama 8 mbps civari alabiliyorken siz hangi 4,5G den bahsediyorsunuz.zaten turkiyenin ortalama internet hizi yerlerde.bunun suclusu kim derseniz bence en buyuk suclu diger internet altyapi saglayicilara altyapi olusturma izni vermeyen belediyelerde.cogu belediye cikarlari geregi bu halti yiyor ve bunu cok iyi biliyorum.e bu durumda rekabet ortami olusmadigindan vatandas 4 mbps hiza mecbur kaliyor.

  • Ülkenin her toprağında full çeken 3g olsun bırakın 4g'yi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fethiye Kayaköy'de Avea 3g yok. Olan yerlerde de çok yavaş. Türkiye'de baştakiler olmak üzere herkes soyguncu açık ve net birde reklamda Dünya'da en hızlı internetin bizde olacağını söylüyolar. İnsanlarla nasıl alay ediyorlar yazık...

  • Doğru söylemiş, altyapı 4,5G'den tam verim almak için çok yetersiz.

    Biz bırakın 4,5G hızlarını, klasik 4G diye tabir edilen cat 4 LTE hızlarını nufusün %90 ve üzerinde tam verim(150mbps) ile kullansak herkes mutlu olur ancak bu durum önümüzdeki 5 yıl içinde mümkün değil.

    Kaç yıllık 3G için verilebilen 42mbps hızı kullanabilen kişi yüzde kaç acaba?

    Hız genele yayılırsa bir anlamı olur ama orta-kısa vadede klasik 4G hızlarını dahi tam verim ile almamız mümkün değil.

  • Oglum ben telefonda mardin den 30-40 km uzakta bir köyde sorunsuz 3g cekiyor. Siz de nasil oluyor bu sorun anlayabilmis degilim. Yogunluktan mı oluyor acaba boyle?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhaleyi yapanlar da biliyor zaten altyapının hazır olmadığını.Maksat devletin kasasına sıcak para girsin.Malum kriz var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolga164

    TURBO 250 MB 43.2 Mbps’a kadar 19 TL 250 TURBO -- 2222


    5 saniyede biten internet yani. Vay be adamlar yapıyor

  • akk olmasın yeter ne 3 ne 4,5 g si

  • Siz ne anlarsınız bu memleket 5G ye direk geçebilecek Yapıya sahip .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AT&T, verizon gibi firmalar Türkiye pazarına girip de dağıtsa şunları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5g'yi bekleyin. 4 ay gecti kaldi 20 ay sunun surasinda nedir ki?

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.