Şimdi Ara

PS4 1216 vs 1116 modelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
24.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz PS4 ün yeni modeli piyasaya çıktı.

Aradaki ses farkı hayret edilecek derecede. Ancak yaptığım araştırmalarda ses bakımından fark olduğu gibi konsolun ısınması bakımından da fark olduğunu okudum.

Bazı kullanıcılar yeni makinenin çok fazla ısındığını, üzerindeki plastik kısmın deforme olacağından korktuklarını yazmışlar.

Aşağıda videoları bulabilirsiniz.

• Playstation 3 döneminden iyi biliyorum yaz ayları girmeden gelen firmware'lerde cihazın fan devir oranlarının sıcak havalara karşı arttırılarak olası sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu yıl kendimde dahil arkadaşların hepsinin bu aşırı sesten rahatsız olduklarını biliyorum. Bazı oyunlarda öyle bir ses çıkıyor ki, bazen kapatıyorum PS4'ü, o derece yani.

Yani kısaca yaz aylarında devir sayıları arttırılan fanlardan gelen bu seslerden insan ister istemez korkuyor. Ancak Sony'nin cihazı patlatacak derecede kötü yaptığını da düşünmüyorum, o kadar satan bir cihaz sonuçta, adamlar kendi ayağına sıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 27 Ağustos 2015; 10:55:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Playstation 3 döneminden iyi biliyorum yaz ayları girmeden gelen firmware'lerde cihazın fan devir oranlarının sıcak havalara karşı arttırılarak olası sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu yıl kendimde dahil arkadaşların hepsinin bu aşırı sesten rahatsız olduklarını biliyorum. Bazı oyunlarda öyle bir ses çıkıyor ki, bazen kapatıyorum PS4'ü, o derece yani.

Yani kısaca yaz aylarında devir sayıları arttırılan fanlardan gelen bu seslerden insan ister istemez korkuyor. Ancak Sony'nin cihazı patlatacak derecede kötü yaptığını da düşünmüyorum, o kadar satan bir cihaz sonuçta, adamlar kendi ayağına sıkmaz.

Hocam katılıyorum sana fakat everybodys gone to the rapture oynarken fan sesi beni çok rahatsız etti. Aslında evde bebek var, sesi de açamıyorum, sesi açsam çok duymayacağım belkide, onun da etkisi var tabi ama yine de yüksek ses.

Yalnız ilk videoda dikkat ettiysen, fandan gelen statik bir ses var, hayatta en nefret ettiğim ses. :D o sebeple cihaz değiştirdim, sesi istediğin kadar aç mutlaka o ses gelir kulağına, cızır cızır, şimdi yeni cihaz alıp o sesle karşılaşmak riski de var.

• Yazın fan sesi normal, antalya da yaşıyorum. Klima açık olmasına rağmen oynarken benim hararet göstergem tavan yapıyor makinanın yapmaması hiç sağlıklı olmaz zaten. 2 metre mesafeden zaman zaman fan sesi yükseldiğini duyuyorum kalanında genelde kulağıma gelmiyor.

Birde bazı oyunlarda bu abartı oluyor roket lig, ethar One gibi.

İlk video daki gibi hiç fan sesi duymadım, duysam servise gönderirim sanırım normal değil çünkü. Macunu yenilemek fanı temizlemek lazım gibi o makinada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

Yazın fan sesi normal, antalya da yaşıyorum. Klima açık olmasına rağmen oynarken benim hararet göstergem tavan yapıyor makinanın yapmaması hiç sağlıklı olmaz zaten. 2 metre mesafeden zaman zaman fan sesi yükseldiğini duyuyorum kalanında genelde kulağıma gelmiyor.

Birde bazı oyunlarda bu abartı oluyor roket lig, ethar One gibi.

İlk video daki gibi hiç fan sesi duymadım, duysam servise gönderirim sanırım normal değil çünkü. Macunu yenilemek fanı temizlemek lazım gibi o makinada.

Benim makinam çok yeni Batman Edition aldım eski makinamı satıp. Everybodys gone to the rapture aynı yükseklikte çalışıyor fan. Onun dışında sessiz sayılır.
  • John Shepard kullanıcısına yanıt
    Ben geçen seneye kadar klima kullanıyordum, 8 sene olunca haliyle emekliye ayırdık. Bu yıl klimasız bir yaz geçirince fan sesi nedir biz de tanıştık. Dedim ya çok ses geliyor, açmaya ben de korkuyorum diye. Cidden çok fazla fan sesi var ama arkadaşlarda da bu şikayet var ve onlar bayağı sık kullanmalarına rağmen aralarında bir sorun yaşaya görmedik henüz. Tabii bu ilerde bir sıkıntı çıkmayacağı anlamına da gelmiyor. Zaten bu aralar PS3'te daha fazla takıldığımız için PS4 ile ilgili endişelenecek fazla bir sebep kalmıyor.

Bu aydan sonra havalar biraz serinler de bu sıkıntıdan inşallah kurtuluruz...
  • Ben konsol çıktıktan 5-6 ay sonra almıştım.Hiç bu şekilde bir fan sesi almadım.Tamamen sessiz çalışmıyor fakat hiçbir zaman da rahatsız etmedi fan sesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Playstation 3 döneminden iyi biliyorum yaz ayları girmeden gelen firmware'lerde cihazın fan devir oranlarının sıcak havalara karşı arttırılarak olası sıkıntıların önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu yıl kendimde dahil arkadaşların hepsinin bu aşırı sesten rahatsız olduklarını biliyorum. Bazı oyunlarda öyle bir ses çıkıyor ki, bazen kapatıyorum PS4'ü, o derece yani.

Valla abi benim GTA V bundle'dı cihaz çok hassasım ses konusunda vallahi hemen hemen her oyunu oynadım şu cihazın bir kere dahi sesini duymadım,fazla ısındığını görmedim buranın sıcağını biliyorsun zaten
    PS3'üm sesliydi ama ilk slim kasa olmasınında payı vardı tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunlar için optimize sorunuda olabiliyor rocket league ilk çıktığında daha oyuna girdiğinizda fanlar son hız dönüyordu güncellemeler ile o durumu düzelttiler.

Her oyunda sürekli aşırı hızda dönüyorsa servislik durum var.
  • Arkadaslar belki biraz komik olacak ama yaz ayi dolayisiyla konsolun oldugu odada vantilator calistiriyorum ayni zamandada pencereler de acik cereyen yaptiriyorum konsol saatlerce acik bile olsa isinmiyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz panik yapıyorsunuz
  • PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    İyi bilirim ses konusundaki hassasiyetini.

Vallahi benim cihaz ilk çıkan modellerden, belki bunun da etkisi vardır diyeceğim ama arkadaşlarımın hepsi fan sesi konusunda aynı şeyleri söyleyince ben yaz aylarından kaynaklanan ve firmware değişikliği ile Sony tarafından alınan bir önlem olduğunu düşündüm. Nihayetinde ben sürekli açmasam da, arkadaşlar devamlı kullanıyorlar cihazlarını ve bir sorun olmuyor. Aşırı fan sesi bir sorun olacağı anlamına gelmiyor. Zaten PS3'te takıldığım için bu aralar PS4'e de bakma gibi bir durum çıkmıyor, dolayısıyla ses sorunundan da böyle kişisel bir yöntemle kurtulmuş oluyorum.
  • Arkadaşlar;

Haftasonu Konsol Kulübünden yeni 1216a model cihaz aldım.

Bütün haftasonu test ettim, aradaki gürültü farkı inanılmaz gerçekten.

Yine yorumlarda söylendiği gibi cihazın üst kısmı, eski cihaza göre(1116a) çok daha fazla ısınıyor.

Genel olarak memnun kaldım.
  • Ps candir

• quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Arkadaslar belki biraz komik olacak ama yaz ayi dolayisiyla konsolun oldugu odada vantilator calistiriyorum ayni zamandada pencereler de acik cereyen yaptiriyorum konsol saatlerce acik bile olsa isinmiyor..

Bende küçük vantilatör var onu ps4'ün üzerine tutuyorum en ısınma oluyor ne de ses. Eğer çalıştırmazsam 1 saat sonra bağırıyor alet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbeder1903 -- 31 Ağustos 2015; 14:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derbeder1903

quote:

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Arkadaslar belki biraz komik olacak ama yaz ayi dolayisiyla konsolun oldugu odada vantilator calistiriyorum ayni zamandada pencereler de acik cereyen yaptiriyorum konsol saatlerce acik bile olsa isinmiyor..

Bende küçük vantilatör var onu ps4'ün üzerine tutuyorum en ısınma oluyor ne de ses. Eğer çalıştırmazsam 1 saat sonra bağırıyor alet.

Aynen hocam bende oyle yuksek fan sesi falanda olmuyor ayrica.

• yeni modelin farkı iyi yönde mi yoksa kötü yönde mi? hangi modeli önerirsiniz?
  • serhat_7 kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

Kesinlikle iyi yönde gürültü bakımından

Bulursanız yeni model alın mutlaka
  • Bende eski kasa var sadece
    until dawn da baya bi ses yaptı grafiklerden olsa gerek onun dışında normal fan sesi
  • Ben de ilk çıkan seri var 1004 olması lazım sesine alışmıştım uzun zamandır. Ne zaman xbox one ı denedim ps4 ün sesinden o zamandır rahatsız oluyorum. Öne sanki hiç çalışmıyor. O kadar sessiz. Ps4 ün iki konsol sesi kadar sesi var. Belki 1216 serisinde sorunu çizmişlerdir. Eldeki bu şimdilik

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.