Şimdi Ara

10K Liraya Şahin Alınır mı? [KONU SİLİNEBİLİR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahin'den Vazgeçtim Maalesef.

    Dost kazığı dedikleri bu olsa gerek... Satıcı ile telefonda konuşurken çizik, göçük, vuruk vs. hiçbir şey yok dedi. Fakat gittim birde ne göreyim? Araba çizik içindeydi. "Çizik yok demiştin" dedim, karşılığında "abi Türkiye'de çiziksiz araba mı var cevabını aldım". Arabanın içi dökülüyor, resmen rezalet denecek kadar kötüydü. "Telefonda dökülme falan yok, sapasağlam demiştin" deyince "abi arabanın yaşı ortada, böyle olması normal" karşılığını aldım. Bagaj çürük içinde zaten, o konuya hiç girmeyeceğim. Motor ölmeye yaklaşmış. Kapılarda ve çamurluklarda boya damlaları vardı, sanki boya fırçası ile yapmışlar. Aracın komple boyalı çıkması ise cabası. Metrobüste sıkış sıkışa gitmem ve 1 kişiyle tartışmam yanıma kâr kaldı. (!) Bir daha Tofaş mı? ASLA!

    Fiat Uno, Opel Corsa ve Fiat Palio gibi sadece 3 seçeneğim mevcut. Yeni bütçeyi 12K-13K olarak belirledim. Belki de araç almaktan tamamen vazgeçebilirim çünkü bu iş beni ciddi manada çok yordu.

    Konuda bana yardımcı olan, mesaj yazan ve özel mesaj ile ilgilenen herkese sonsuz kez teşekkür ederim. Keşke en baştan sizi dinleyip hiç Tofaş'a bulaşmasaydım ama zararın neresinden dönlülürse kârdır. Mümkünse yöneticilerden bu konunun kaldırılmasını istiyorum, hayatımın en kötü günlerinden birini yaşadım. Bir daha bu konuyu görmek ve hatırlamak istemiyorum. Çok pişman oldum çooook...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 28 Ağustos 2015; 17:21:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Düzgünce bakımı yapılırsa, LPG sistemi ve benzin boruları kavburator herşey kontrol edilirse hiçbirşey olmaz.
    Araç 98 model olsaydı (hidrolik var) çok iyi olurdu.
    Ancak araç gerçekten temizse alınır.
  • Tofaş alma.
  • @Cpt.Ee Gerçekten temiz hocam hatta benim alma ihtimalim yüzünden sahibinden.com'a ilan bile vermedi. Dosta gidecek bir araç dedi.
    Gerekli kontrolleri yapacağım zaten. Birde hidrolik direksiyon çok önemli mi? Ben sadece park ederken işe yarıyor diye biliyorum.

    @cesmuru Neden hocam? Biraz daha açabilirseniz sevinirim.
  • Güvenli bir araç değil. En ufak kazada 2ye ayrılırsınız. Halk arasında adı çıkmış apaçiye inmez 8e. Dışlanabilirsiniz bile tofaşla. Şahinden bahsediyoruz v6 gibi yakar o araç. Fiyatıda tofaşa göre pahalı. 10 bin liraya mazda 626 al konforun donanımın keyfini sür. Punto gibi yumuşacık direksiyonu olan araçtan şahine binince sürmek istemiceksiniz buna emin olun. İkinci araç nasıl olsa deyip önemsememezlik yapmayın. Klimalı absli mazda alın. 10 bin lira az para değil. Verdiğiniz paraları küçümsemeyin hocam.



    Ek olarak tofaşlarda hep 100 bin civarı oluyor kilometresi. Hiç kullanılmıyor sanırım bu araçlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesmuru -- 26 Ağustos 2015; 19:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yorumunuz beni bayağı tereddüte düşürdü. Yalnız bu aracı aile aracı olarak kullanan kişi sayısı hayli fazla. Apaçiler umrumda bile değil, ben bu arabayı normal insan evladı olarak kullanacağım. 32 kuruş yakıyormuş, idare edeceğim artık. Ben istediğim an elden çıkarabileceğim bir araba arıyorum, Mazda 626 bu kriterime maalesef uygun değil. Klimanın yokluğunu camları açarak kapatmaya çalışacağım. Fiat Uno'yu nasıl bilirsin hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreamers.

    Hocam bu yorumunuz beni bayağı tereddüte düşürdü. Yalnız bu aracı aile aracı olarak kullanan kişi sayısı hayli fazla. Apaçiler umrumda bile değil, ben bu arabayı normal insan evladı olarak kullanacağım. 32 kuruş yakıyormuş, idare edeceğim artık. Ben istediğim an elden çıkarabileceğim bir araba arıyorum, Mazda 626 bu kriterime maalesef uygun değil. Klimanın yokluğunu camları açarak kapatmaya çalışacağım. Fiat Uno'yu nasıl bilirsin hocam?

    Hocam ikinci el önemliyse renault alırdım. En azından daha sağlam tofaşa göre. Fiyatlarını bilmiyorum ama r19 fiyatları nasıl? Yinede tofaşı alıcam derseniz bir kere sürüp deneyin. Eğer yapabilirim bu araçla derseniz alın derim.
    Ama güvenliğini ve aracın sınırlarını bilerek alın.

    Uno yumuşak araç diye biliyorum. Alınabilir diye düşünüyorum. Alıcı gibi gidin beğendiğiniz araçlara. İnceleyip binin bir kere hepsine. Hangisi hoşunuza giderse alın derim. İkinci el önemini yitirirse mazdaya bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.




  • Alınmaz masraf açar
  • temiz bir r9 alın bence,şahinle sanayiden çıkamazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @cesmuru Çok iyi anladım hocam, nedense içimden bir ses Şahin al diyor. Renault'da kötü anılarım oldu, nefret ediyorum o markadan. Aynen dediğiniz gibi önce sürüp, sonra karar vermek gerek. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    @Falkee27 Hocam masraf açmayacağına eminim dedi satıcı kişi. Kendisi benim arkadaşım olur, arabasına çok güveniyor ve bende ona güveniyorum. Alırsan dua edersin bile dedi yani o derece. Zaten yaşıtları ile mukayese edersek araç çok diri ve canlı görünüyor. Araca kefil yani o açıdan sıkıntı yok. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    @ufuk-34JD58 Hocam R19'larda 100K kilometreden aşağı bulunmuyor. 100K'i geçmiş Renault araç alınmaz diye duymuştum. Aslında Renault düşünmüyorum çünkü maalesef kötü bir anı yaşadım. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    @İmportant Aracın ikinci eli benim için önemli bir kriter. Bu yüzden Mondeo düşünmüyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    Arabanın fotoğrafı elimde yok ama aşağıdakiler ile birebir şekilde arkadaşlar. Orijinal Şahin S ve beyaz renkte. Fotoğrafları ancak böyle birleştirebildim, üstünkörü olduğunun farkındayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 26 Ağustos 2015; 20:52:21 >




  • 10k şahin için çok gibi yaşı da az değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN291

    10k şahin için çok gibi yaşı da az değil.

    Pazarlık yaparsam en fazla 9'a bırakır hocam. 9'a alınır mı peki?
  • 1k düşerse ve anlattığınız gibi bakımlı araçsa alınma ihtimalini yükseltir gibi ama hidrolik olmayan direksiyon ve abs-hava yastığı gibi hiç bir güvenlik önlemi olmadığından. şahine binmektense aynı paraya motorsiklet alsanız daha güvenli olur.
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Motorsiklet almayı düşünmedim desem yalan olur ancak kışın ve yağmurlu günlerde de araç bana lazım olacak. Bu yüzden motorsikleti eledim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • Punto dan inip şahine binince alttan inip eşeğe binmiş gibi olursunuz aldığına alacağına pişman olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son cevabım araç konusunda belki fazla karamsar oldu ama aklımdaki belirtmek istedim. Şahin-doğan tarzı araçlar için öncelikle güvenlik yönü olmadığından bir türlü içime sinmiyor. sonuçta tek iken yada ailenizle trafikteyken sizden veya karşı tarafın anlık bir hatasıyla kaza riski her zaman olacaktır.
  • Hocam bencede sahin alma. Ben lisede oldugum icin arkadaslarla arada araba kiraliyorduk gidiyoduk sakin bi yerde suruyoduk cok zor araba ozellikle direksyonu ama seninkisi hidrolik oldugundan bisi olmaz ama bence yindede alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmemde Kadife koltuklu Son üretim (200-2011 Civarı) LPG Değmemiş temiz Doğan SLX'ler benim çok hoşuma gidiyor ve Söylediğim gibi olursa bence 10.000 Verilir.
  • Araca kefilse sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.