Şimdi Ara

Canon yazıcılarda gelismis püskürtme ucu kontrolü (servis mod icerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıradan püskürtme ucu denetimini herkes biliyor zaten tıklıyorsun makina hemen yapıyor fakat bu denetim 1pl püskürtme ucuna sahip makinalarda yetersiz kalabiliyor cünkü sıradan denetimde hem tüm uclar calısmıyor hemde sadece yatay düzlemde bir desen yazdırılıyor. Bu sıradan desen ne kadar güzel olursa olsun gelismis denetimde sonuc hayal kırıklıgı olabilir cünkü belkide kullandıgınız yan sanayi mürekkep 1pl ucu coktan tıkamıstır da haberiniz bile yoktur. Yada uzun bir süre kullanılmadıgı icin 1pl uclar kurumus ve temizlige ihtiyac duyuyor olabilir.

    Bu gelismis denetim icin öncelikle yazıcı modelinizin servis moduna nasıl girilecegini ögrenmeniz gerekir. (bkz google)
    Yazıcıyı servis moduna gecirdiginizde canon service tool programını calıstırıp hemen bastaki test print tıklanır ve sonuc beklenir.

    Asagıdaki resimdeki ilk desen olması gereken. ortadaki ise tıkalı bir kafa soru isaretleri ile gösterdim. en altta ise 1 gün temizlik solüsyonunda bekledikten sonraki hali.

     Canon yazıcılarda gelismis püskürtme ucu kontrolü (servis mod icerir)




    Benim makina sıradan püskürtme ucu desenini güzel yazdırıyorken gelismis denetim yaptıgımda acık Kırmızının (en alttaki kırmızı) yazdırmadıgını gördüm. Hemen derin temizleme yaptım ve düzeldi. Bunun 2 nedeni olabilirdi ya cok sıcak giden havalardan dolayı 1pl uc kurudu yada kullandıgım mürekkep nedeniyle böyle oldu. Artık düzenli olarak kontrol ederim böylece sorun havadan mı yoksa mürekkepten mi ortaya cıkar. Bu vesile ile sizleri de bilgilendireyim istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 28 Ağustos 2015; 17:41:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.