Normalde N70 i N70 ME ye çevirirken (konu forumda var) kullanılan programla kodu 0539214 Turkey / Music edition yerine 0526965 TURKEY Smooth Stainless yazınca N70 N80 oluveriyor. Menü değişiyor, yazılım symbian 9.1 oluyor. Olumsuz yönü ise ekranda kayma yaratıyor, yani ana ekranda telefonun çekme sinyalinin en üstündeki tek kutu gozukmüyor birde sağ ve sol biraz içte kalıyor. Altta da biraz dışa doğru taşma var. Kamera ve video kalitesinde bir değişme yok. Fotoğraf çekerken ekrandaki çerçeveler kalkıyor ve tam ekran foto gözükerek çekim sağlanıyor. Hız artışıda gözlendi. Bilginize ...
Dell Inspiron 6400 Core Solo 1.86 VGA @ Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisi Intel Core Duo İşlemci T1350 1.86 GHz (2 MB L2 cache, 533 MHz FSB) @ 512 MB DDR2 RAM @ 60 GB Seri ATA HDD @ ATI Mobility Radeon X1400 256 MB Ekran Kartı @ 15.4" WXGA TFT Parlak LCD Ekran @ DVD -/+ RW Optik Sürücü @ 56K Faks Modem @ Dell Wireless Lan 1390 802.11 b/g @ Bluetooth @ 2.80 Kg @ Orjinal Windows XP Home & Nokia N70
bence telefon ciddi hasar almadan eski haline ya da N70ME'ye çevir. Donanımsal olarak benzer değil bu telefonlar. sorun çıkabilir. Örneğin bluetooth'u aç bakalım ne olacak?
Normalde N70 i N70 ME ye çevirirken (konu forumda var) kullanılan programla kodu 0539214 Turkey / Music edition yerine 0526965 TURKEY Smooth Stainless yazınca N70 N80 oluveriyor. Menü değişiyor, yazılım symbian 9.1 oluyor. Olumsuz yönü ise ekranda kayma yaratıyor, yani ana ekranda telefonun çekme sinyalinin en üstündeki tek kutu gozukmüyor birde sağ ve sol biraz içte kalıyor. Altta da biraz dışa doğru taşma var. Kamera ve video kalitesinde bir değişme yok. Fotoğraf çekerken ekrandaki çerçeveler kalkıyor ve tam ekran foto gözükerek çekim sağlanıyor. Hız artışıda gözlendi. Bilginize ...
benım w800 ude w900 falan cevırsek arkdasım walla cok ısterdım
benım w800 ude w900 falan cevırsek arkdasım walla cok ısterdım
Mutluluklar dilerim de umarım sorun yaratmaz. Herşeyi ile normal mi? ekran hariç.
ekran normal olurdu aslında da piksel farkı olduğu için göze fazla batmayan bir sorun yarattı o kadar. Diğer yerleri iyi. Symbian 9.1 programlarıda yüklenebiliyor. Anladığım kadarıyla N70 normalde symbian 9.1 i kaldırıyor. Symbian 9.1 in tek farkı galiba ekran boyutu. N70 pardon artık N80 şuan oldukça iyi çalışıyor ...
Dell Inspiron 6400 Core Solo 1.86 VGA @ Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisi Intel Core Duo İşlemci T1350 1.86 GHz (2 MB L2 cache, 533 MHz FSB) @ 512 MB DDR2 RAM @ 60 GB Seri ATA HDD @ ATI Mobility Radeon X1400 256 MB Ekran Kartı @ 15.4" WXGA TFT Parlak LCD Ekran @ DVD -/+ RW Optik Sürücü @ 56K Faks Modem @ Dell Wireless Lan 1390 802.11 b/g @ Bluetooth @ 2.80 Kg @ Orjinal Windows XP Home & Nokia N70
symbian 9.1 in kod olarak da çok farkı var bildiğim kadarıyla. iş sadece ekranda bitmiyor. sizin kurduğunuz OS N80'e göre kodlandığı için ekran öyle. ama donanımı tanıması ilginç geldi. yani n80'deki bluetooth çipi ve ilgili kesme rutinleri nasıl çalışmış gerçekten de ilginç. bluetooth sadece bir örnek tabii ki. demek ki bu iş biraz daha esnek. Ama bence yine de N70ME daha güvenli olur. Ama siz bilirsiniz tabii ki. fikrimi söyledim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Network KILLER -- 11 Aralık 2006; 23:49:28 >
symbian 9.1 in kod olarak da çok farkı var bildiğim kadarıyla. iş sadece ekranda bitmiyor. sizin kurduğunuz OS N80'e göre kodlandığı için ekran öyle. ama donanımı tanıması ilginç geldi. yani n80'deki bluetooth çipi ve ilgili kesme rutinleri nasıl çalışmış gerçekten de ilginç. bluetooth sadece bir örnek tabii ki. demek ki bu iş biraz daha esnek. Ama bence yine de N70ME daha güvenli olur. Ama siz bilirsiniz tabii ki. fikrimi söyledim...
yaw tel garantili bir şey olursa geri döndürürüz. Biraz N80 e doyalım
Deneyebilirsiniz arkadaşlar, bence böyle daha güzel oldu, hızlıda çalışıyor Deneyen yorum yapabilir. Şimdilik iyi geceler ben çıkıyorum çünkü ...
UYARI: Unutmadan yazayım dedim. Her N70 de %100 olacak diye birşey yok. Sonuçta bu imkansızı başarmak gibi bir şey oldu O sebepten sorumluluk kabul etmem. Telefonun garantisi yoksa denemeyin varsa sorun olmaz, servis siz söylemedikçe yazılımla oynadığınızı fark etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimyageR -- 12 Aralık 2006; 0:21:25 >
Birşey demek istiyorum bu noktada. FW update sırasında göçmüş bir telefonda sadece ROM'a yazılan FW'in eksikliği nedeniyle telefon güme gider. Ama siz N70'i N80 yaparsanız (lafım meclisten dışarı) o zaman başka hasarlar da meydana gelebilir. Gelir demiyorum. ama olma ihtimali de vardır. Bu durumda servis, işi kurcalarsa eğer durup dururken böyle bir hasarın nedeninin ne olduğu bulunabilir. Bu noktada servis uğraşmaz da "telefon gitmiş ya nasılsa. değiştirelim board'u" derse ok o zaman sorun yok. Ama bu olay büyüyüp de servisler bu tip arızalarla dolarsa araştırma başlar o zaman güncelleme falan bulma şansımız da kalmayabilir. Bunu bilmekte fayda var.
Her nasılsa işletim sistemi telefonun donanımsal özelliklerini tanıyor ve kullanıyor. Bu iyi. Yani OS'nin esnek yapıda olduğunu gösteriyor. Aynen PC'ye windows kurmak gibi. Ama olur da işletim sistemi donanımsal olarak bekleneni karşılayamayacak bir durumda, aleti kilitler ve hasar verirse o zaman kötü sonuçlar doğurabilir.
Not: Tekrar söylüyorum. bunu yapan arkadaşım lafım sana değil. ama bunları da bilmek gerek bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Network KILLER -- 12 Aralık 2006; 0:31:19 >
kimyager arkadaşim bendede n70 var me ye cevirmiştim. şimdi sorum:3250 NİN EKRANI NOKİA 176*208 YAZIYOR AMA SYMBİAN 9.1 BEN SYBİAN 9.1 İSTİYORUM nasıl olur 3250 nin ekranı 176*208 se ozaman tam olur yorumlarını bekliyorum....ciddi ciddi
kimyager arkadaşim bendede n70 var me ye cevirmiştim. şimdi sorum:3250 NİN EKRANI NOKİA 176*208 YAZIYOR AMA SYMBİAN 9.1 BEN SYBİAN 9.1 İSTİYORUM nasıl olur 3250 nin ekranı 176*208 se ozaman tam olur yorumlarını bekliyorum....ciddi ciddi
o ekranın taşması n80'in ekranının büyük ve 416x360 pixel olmasındandır
bütün 9.1 ler öle değil
zaten n70 n80 yazılımının yüklenmesine kesinlikle izin vermez...
verdi çünkü kodunu değiştirdik, update işlemi koda bağlı. Telefonu N80 gibi görüyor İlk ben yapmadım. Bir arkadaş yaptı bende denedim oldu. Ekran meselesine gelince taşma fazla değil. Yani yarısının gözükmemesi gibi bir durum yok. Ayrıca N80 donanımsal olarak artısı var eksisi yok. Fakat 3250 olmayabilir. Çünkü onda çift kamera fonksiyonu yok. Yazılım eksik kurulum uyarısı verebilir. Symbian 9.1 in ram ile alakası yok arkadaşlar. Mantıksal yorumlar deneylerle örtüşmüyorsa o yorum çöker. Windows XP 256 MB ram ilede çalışıyor 1 GB Ram ilede çalışıyor. Bunua benzer bir durum söz konusu. Nokia symbian 9.1 i istese N70'e adapte edebilir. Fakat gerek görmüyor görmezde. Ayrıca telefonun kodunu başka bir program ile değiştirdiğimiz için telefonu update sistemi N80 miş gibi görüyor. En önemli nokta N80 ile N70 aynı özelliklere sahip, yani aynı parçalar var artı biraz daha fazlası var. O sebepten eksik olmadığı için sorun yaratmıyor. Eğer N80 ekranı 176x208 olsaydı ekranda tam yerine otururdu. Denedik ki yazıyoruz. Şuan N80 yazılımlı N70 kullanılıyor. Ekran daki hafif taşma ve daralmalar beni rahatsız edince eski haline döndüreceğim. Ama N70 sorunsuz çalışıyor.
ya bu herşeyi geç onun romu kaç megabytmışki n80 firmwareni alıyo yav mesela sırf bu yüzden windowslu cihaazlarda 2003 yerine 2005 yükleyemiyosun diye biliyorum ben
ya bu herşeyi geç onun romu kaç megabytmışki n80 firmwareni alıyo yav mesela sırf bu yüzden windowslu cihaazlarda 2003 yerine 2005 yükleyemiyosun diye biliyorum ben
imkansızı yaptım diyor arkadaş.....
128mb romlu pocket pcler 2003 ten 2005 geçebiliyor. esasında donanım nerdeyse aynı mesela sx1 de linux kurmayı başarmışlar. arkadaşın yaptığı çok mentıklı olabilir ama genede inanması zor tabi
imkansızı yaptım diyor arkadaş.....
128mb romlu pocket pcler 2003 ten 2005 geçebiliyor. esasında donanım nerdeyse aynı mesela sx1 de linux kurmayı başarmışlar. arkadaşın yaptığı çok mentıklı olabilir ama genede inanması zor tabi
benim bildiğim nokiaların romları gerektiği kadar... fazlası yok.... mpx ede 2005 yükleniyor ama bir kısmı hafıza kartında oluyor... sx1 kullandığını biliyorum... rom üzerinde ufacık değişiklik yapabilmenin ne kadar zor olduğunu bilirsin... linux olayına gelince sx1 in romuyla alakası yok... linuxde hafıza kartına kurulu... arkadaşta acaba n80 firmwareini hafıza kartına mı kurmuş....
N70 in N80 olması hayal, nokia software updater telefonun tipine uygun software i yüklüyor. N70 i ancak ME yapabilirsiniz. Farklı telefonun firmware ini yüklemeye izin vermiyor.