Şimdi Ara

Microsoft'tan e-ink ekrana sahip tablet klavyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft'tan e-ink ekrana sahip tablet klavyesi 

     

    Bugün tabletlerin bir çoğu internette gezinme, ofis uygulamaları ve mail alıp gönderme gibi işlemlerin üstesinden gelebiliyor. Sanal klavyeler ise bu tarz işlemlerde kullanım deneyimini kötü etkiliyor, ancak fiziksel klavye ancak bu problemi de çözen fiziksel klavye aksesuarları mevcut.

     

    Microsoft ise fiziksel klavye aksesuarlarına yeni bir bakış açısı kazandırmış durumda. Dev şirketin geliştirme gurubu elektronik mürekkepli ekrana sahip bir klavye geliştirdi. 1280 x 305 piksel çözünürlüğünde elektronik mürekkepli ekrana sahip klavye yardımcı bir kısayol ekranı görevi görebiliyor. Örnek vermek gerekirse bu ekran üzerinden bir görüntülü konuşma sırasında mail alıp gönderilebilir, veya dilediğiniz uygulamaların kısayollarını bu ekrana taşıyarak ana ekranda daha temiz ve geniş bir kullanım alanı oluşturabilirsiniz. Bunun yanında ekran bazı yazılımlarla da uyumlu çalışabiliyor. Örneğin fotoğraf düzenleme uygulaması Photoshop'u açtığınızda e-ink ekran araçların bulunduğu toolbar görevini görmeye başlıyor.




    Şimdilik prototip aşamasında olan bu klavye, videoda görüldüğü kadarıyla geçişlerde bazı gecikmeler yaşıyor. Ancak bu tarz ufak detaylar final versiyonda aşılacaktır. Diğer taraftan ekranın elektronik mürekkep kullanması tabletin genel pil süresinin olumsuz etkilenmesini de engellediği için yerinde bir tercih












  • Çok mantıklı olmuş. Tabi birçok uygulamanın destek vermesi gerekiyor. Sadece tasarımı bana biraz kaba geldi sonuçta çok yer kaplıyor. Klavyede touchpad yer almıyor. Bence bu bir eksik. Tabi bu protatip bir ürün, umarım touchpad'i olan gelişmiş bir versiyonu satışa çıkar.

  • Ekrandaki iki pencereyi yan yana tutup video görüşmesi sırasında mail yazmak da çok imkansız bir şey değil.

    Tek artısı ekrandaki klavyeler üstünde tahminler veya bazı kısayol araçları olabiliyor. Fiziksel klavye de bunları eklemiş olmuşlar.

  • mantıklı buldum aynı zamanda değişik olmuş beğendim :).....

  • quote:

    Şimdilik prototip aşamasında olan bu klavye, videoda görüldüğü kadarıyla geçişlerde bazı gecikmeler yaşıyor. Ancak bu tarz ufak detaylar final versiyonda aşılacaktır.


    e-ink ekranlarin genel problemidir bu. e-ink kullanildigi surece simdilik bu sorunu asmanin bir yolu yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.