Şimdi Ara

PALIO 1.6 16V ve BENZİNCİLERİ ZENGİN ETMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
7.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Palio kullanan var mı aranızda? Bu araba benim iliğimi kemiğimi kuruttu, inanılmaz bir benzin tüketimi var, bana özgü bir durum mu? yoksa genelde de var mı? Arabayı servise götürmeyi düşünüyorum bu yüzden..

Ne kadar yakıyor bilmiyorum, bunu hesap etmedim ancak nasil diyeyim çok yaktığını biliyorum çünkü kendimi sürekli benzincide buluyorum..

1-2 gün içinde depouyu fulleyip daha saglıklı rakamlarıda yazıcam..

Arabanın 100 kmden sonra benzini tüketme degil, içme durumu var, onca araba kullandım ben böyle birşey görmedim, İzmir-Ç.Kale arası yaklaşık 330km dir, Izmir'den yola çıarken depoyu fullemistim, biraz hız yapıyım dedim, 100-160 (duruma göre) süratlerle seyir aldim, benzin Ezine'de bitti (daha Ç.kaleye gelmeden yaklaşık 290 km de) Şimdilik sayılarla verebilecegim tek örnek bu.. Tabiiki 100kmden sonra her araba daha fazla benzin tüketir normale göre ancak yinede bana bir anormallik var gibi geldi..

Lütfen bana bu konuyla ilgili kullananlar yada duyanlar tecrübelerini yazsınlar..

Not: Araç, 2000 Palio 1.6 16V dir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 11 Aralık 2006; 13:48:12 >

• bilmiyorum aynı motor mu ama bendeki stilo 1.6 16v hem de 1250 kg olduğu halde o kadar yakmıyor. eğer çok hızlı gidersem şehirlerarası 58 lt lik depo 600 km gidiyor, yavaş gidersem 850-900 e dayanıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

bilmiyorum aynı motor mu ama bendeki stilo 1.6 16v hem de 1250 kg olduğu halde o kadar yakmıyor. eğer çok hızlı gidersem şehirlerarası 58 lt lik depo 600 km gidiyor, yavaş gidersem 850-900 e dayanıyor.

stilodaki motor çapxstrok ve işletim sistemi olarak farklıdır.

5. vites de uzun oranlı seçildiği için esneklikten kayıp ancak yakıt tüketiminden kazanılmıştır.

palio 3000 devirde 100 yaparken stilo 120 ye yakın bir hız yapıyor.

ayrıca stilo nun aerodinamik katsayısı palio dan iyidir.

bakımlı bir palio da farklı yakmaz.
  • Tüketim konusunda ben de yazayım. 2004 toyota kullanıyorum. Defalarca ölçtüm 100 km yol gidip ortalama 7 litre benzin yakıyor. Şehir dışı % 6 şehir içi % 8 Ankaraya giderken gişelerden girip mehmetçık vakfının benzinliginde 55 lt depoyu fulla. Dönerken Adapazarı- Düzce cıvarında yeniden benzin al...Mesafeyi hesaplayın. Ankarada giriş çıkış 30 km geziyorum. Şehir içi... Şehir dışı sürat 90 - 120 arası... Yukarı çıkarsan tüketim artıyor... 195 Km. hıza çıktıgım zaman % 18 yakıyor...Yüz km yol 18 lt benzin. .... Kesene güveniyorsan malını canını tehlikeye atarak bas....AKIL İŞİ DEGİL..... Saygılarımla... Dertsiz araba TOYOTA......
  • akıl işi değil demişsin de, 195km basmıssın sevgili arkadaşım..

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Tüketim konusunda ben de yazayım. 2004 toyota kullanıyorum. Defalarca ölçtüm 100 km yol gidip ortalama 7 litre benzin yakıyor. Şehir dışı % 6 şehir içi % 8 Ankaraya giderken gişelerden girip mehmetçık vakfının benzinliginde 55 lt depoyu fulla. Dönerken Adapazarı- Düzce cıvarında yeniden benzin al...Mesafeyi hesaplayın. Ankarada giriş çıkış 30 km geziyorum. Şehir içi... Şehir dışı sürat 90 - 120 arası... Yukarı çıkarsan tüketim artıyor... 195 Km. hıza çıktıgım zaman % 18 yakıyor...Yüz km yol 18 lt benzin. .... Kesene güveniyorsan malını canını tehlikeye atarak bas....AKIL İŞİ DEGİL..... Saygılarımla... Dertsiz araba TOYOTA......
  • hadi ben benimkinin motoru aynıdır belki bir fikir verir dedim. yahu seninkinin markası bile farklı. nasıl bir fikir verecek bu arkadaşa???

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Tüketim konusunda ben de yazayım. 2004 toyota kullanıyorum. Defalarca ölçtüm 100 km yol gidip ortalama 7 litre benzin yakıyor. Şehir dışı % 6 şehir içi % 8 Ankaraya giderken gişelerden girip mehmetçık vakfının benzinliginde 55 lt depoyu fulla. Dönerken Adapazarı- Düzce cıvarında yeniden benzin al...Mesafeyi hesaplayın. Ankarada giriş çıkış 30 km geziyorum. Şehir içi... Şehir dışı sürat 90 - 120 arası... Yukarı çıkarsan tüketim artıyor... 195 Km. hıza çıktıgım zaman % 18 yakıyor...Yüz km yol 18 lt benzin. .... Kesene güveniyorsan malını canını tehlikeye atarak bas....AKIL İŞİ DEGİL..... Saygılarımla... Dertsiz araba TOYOTA......

• palio dedin mi 11 lt den başlar. fazla yakıyor benzini normal bir durum

ama seninki bayağı bir yakmış buji hava filtresi, carbon clean biraz düşme şansı olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: küber_ez

palio dedin mi 11 lt den başlar. fazla yakıyor benzini normal bir durum

ama seninki bayağı bir yakmış buji hava filtresi, carbon clean biraz düşme şansı olur

Palio dedin mi 11 l den başlar gibi bir yorumu neye göre yapıyorsun?

sıkışık şehir içi trafiğinde 11 ve fazlasını 1.6 motorlar yakabiir.

ortalama tüketim konuşulmalı.

Benim palio ortalama 7 l yakıyordu.

multijet lerde 5 l yakıyor.

http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=80

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

bir defa palio kullandım şehir içi 45 km civarı çeyrek depo benzin tüketti, bende bir sorun yoktu biraz performans yani hesap yaparsak 11 lt çıkıyor.

bilmiyorum sorun arabadamı bendemi.

• quote:

quote:

quote:

bir defa palio kullandım şehir içi 45 km civarı çeyrek depo benzin tüketti, bende bir sorun yoktu biraz performans yani hesap yaparsak 11 lt çıkıyor.

bilmiyorum sorun arabadamı bendemi.

Bir defa tek tip palio kullanıp bu tip bir yorum yapman zaten doğru değil.

trafiğin durumu ve senin sürüş tarzın da önemli.

hesabın da yanlış.

45km de çeyrek depo yakan araç bir depo ile 180 km yapar.
    palio nun deposu 48 l

bu da 100 km de 11 değil 26.6 l yapar.

doğru bir ölçüm yapmamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 11 Aralık 2006; 17:03:40 >

• Yakıt tüketimini arttıran pek çok sebep var.
    Sürücü olarak, sakin kullanmak, ani hızlanma yavaşlama yapmamak, takip mesafesini uzatıp az fren kullanmak vs vs.

Teknik olarak da hava filitresi, bujiler, lamda (o2) sensörü, yakıtın kalitesi gibi vs vs..
    en güzeli bi servise göstermek.
  • bence hiç normal değil aynı araçtan bir site sakinimizde var ve bir depo ile şehir içinde 400km menzili görüyor genel olarak sakin kullanılır...bir arkadaşımda 1.2 80hp var idi tamam yakıyordu Palio yakıyor ancak senin dediğin rakam 1 depo ile 290km hiç normal değil...!!!!

yani hesaplara göre araç 15-16 litre civarı bir tüketime sahip ...!!! bir punto HGT geçmişimiz oldu o da içerdi benzini saolsun ama bu kadar değildi 12lt aştığını hatırlamıyorum bence kontrol ettir...

buji hava filtresi oksijen sensörleri katalizör beyin hepsine baksınlar...!!!

bu italyanlarda böle ayarı yok kardeşim ama allah için çok estetikler sesleri çok güzel

• quote:

Orjinalden alıntı: infinite

bence hiç normal değil aynı araçtan bir site sakinimizde var ve bir depo ile şehir içinde 400km menzili görüyor genel olarak sakin kullanılır...bir arkadaşımda 1.2 80hp var idi tamam yakıyordu Palio yakıyor ancak senin dediğin rakam 1 depo ile 290km hiç normal değil...!!!!

yani hesaplara göre araç 15-16 litre civarı bir tüketime sahip ...!!! bir punto HGT geçmişimiz oldu o da içerdi benzini saolsun ama bu kadar değildi 12lt aştığını hatırlamıyorum bence kontrol ettir...

buji hava filtresi oksijen sensörleri katalizör beyin hepsine baksınlar...!!!

bu italyanlarda böle ayarı yok kardeşim ama allah için çok estetikler sesleri çok güzel

Ortalama hıza dikkat.

arkadaşımız 100 ile otobanda sabit gitmiyor.

aynı konuyu başka yerde de açmış.orda cevap verdim bakımsızlık anca %20 etki eder.

yani ortalama hızı çok yüksek olduğu için 12l den aşağı inmez.

ayrıca punto hgt de değişken subap zamanlaması var .

italyanların benzinlileri 4000 devir sonrası çok iyi yürür sadece ses değil.

sen de bunu gayet iyi bilirsin

ekonomi isteyen multijet e geçer.

benzinli araç ile zaten gerçek anlamda ekonomi olmaz benzin 2.75Ytl

• bizim arkadaşta siena 1.6 hl var fiat motorları yakıt olarak pek makul motorlar değil fiatın en kötü motorları..

1.6 benzinli
    1.2 benzinli 60hp
    1.2 benzinli 80hp
    1.9 d dizel motoru sıfır araçlarda kullanmıyor ama 2.elde karsınıza cıkabilir

bir testte bu motorlardan uzakdurun diye yazmıştı ama

1.4 fire 77hp
    1.4 fire 95hp
    1.3 multijet 70 ve 75 hp
    1.3 multijet 90hp
    1.9 multijet 105hp
    bu motorlar hem yakıt hemde performans olarak çok çok iyi motorlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

bizim arkadaşta siena 1.6 hl var fiat motorları yakıt olarak pek makul motorlar değil fiatın en kötü motorları..

1.6 benzinli
    1.2 benzinli 60hp
    1.2 benzinli 80hp

1.4 fire 77hp
    1.4 fire 95hp
    1.3 multijet 70 ve 75 hp
    1.3 multijet 90hp
    1.9 multijet 105hp

fiat ın en kötü motoru dediğin 1.6 16v benzinli ve 1.2 16v kullandığım motorlar.

1.6 ile 220 ,1.2 ile 200 lük kadranı dayamışlığım var.üstelik klima açık.

dohc ,hidrolik subap iticili ,kısa stroklu devirli ama yine de uzun ömürlü makinalardır.

fire tiplerde gaz teli de yoktur.

bastın mı yakar ama hakkını vererek yürür.

senin mpi ohc tpo bile iyi yürür.

bu motorlarda ekonomi yapmak istiyorsan 2500-3000 devir arası kullanman yeterli.

• yakıt tüketimi gerçekten çok,

bizde 99 model alfa 145 1.4 var, 103 beygirlik olanından, 100binde araba, geçen ankara dan istanbula gittim, otobanda 130km nin aşağısına düşmedim, avrupa yakasında ataköye vardığımızda benzin ışığı yandı.(istanbulun içinde 2 saat gezdik,kalacağımız yeri bulmak için).

bence iyi bir bakım yaptır arabana, biz mobil 1 den başka yağ kullanmayız,her bakımda hava filtresi,yağ filtresi vb.. sarf malzemeleri değişir.
  • senin dediğin fiatın 1.6 litrelik motorun siena ile albeada kullanılan motor aynı değil sienada gaz teli var ama albeada yok siena 100km de 5.5lt albea 6.0lt fabrika degerleridir siena yakıt tüketimi olarak albeadan cok iyidir 1.2 motor ile 200 yapman ban cok sacma geldi biz o motor olan albeayı kullandık yerinden bile zor kalkan o motor ile 200 yapman ban cok sacma geldi..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

bizim arkadaşta siena 1.6 hl var fiat motorları yakıt olarak pek makul motorlar değil fiatın en kötü motorları..

1.6 benzinli
    1.2 benzinli 60hp
    1.2 benzinli 80hp

1.4 fire 77hp
    1.4 fire 95hp
    1.3 multijet 70 ve 75 hp
    1.3 multijet 90hp
    1.9 multijet 105hp

fiat ın en kötü motoru dediğin 1.6 16v benzinli ve 1.2 16v kullandığım motorlar.

1.6 ile 220 ,1.2 ile 200 lük kadranı dayamışlığım var.üstelik klima açık.

dohc ,hidrolik subap iticili ,kısa stroklu devirli ama yine de uzun ömürlü makinalardır.

fire tiplerde gaz teli de yoktur.

bastın mı yakar ama hakkını vererek yürür.

senin mpi ohc tpo bile iyi yürür.

bu motorlarda ekonomi yapmak istiyorsan 2500-3000 devir arası kullanman yeterli.

• Merhaba

Bende'de 1.6 HL Palio var 99 model 38.500km de ve her zaman depoyu full doldurum ışık yandıktan 20-30 km sonra tekrar fullerim. Hergün yenibosna'dan ikitelli organize ye gider gelirim yolun yarısını soğuk motor ile gidiyorum evim yenibosna'daki bit pazarı denilen sosyete pazarının orada ve sabah evden çıkıp güneşliye gelene kadar anca normal ısısına ulaşıyor hızlı gitmem ve devirli kullanmam her defasında ortalama 450-490 km arası değişiyor uzun yol yapmadım hiç o yüzden uzun yolda kaç km yapar bilmem uzun yola diğer arabam ile giderim hep (2005 Clio diesel 65bg chip tuning 86bg)

Hergün gittiğim güzergah yenibosna'dan kuyumcukent in oradaki yeni köprüden inip Oradan ikitelli organizeye tem bağlantı yolundan yavaş ama akıcı trafikte oluyor. Ama akşam organizeden çıkış yoğun oluyor dur kalk, akşam dönerken daha fazla yakıyorum yani

Ayrıca her full depoda 110-118 ytl arası doluyor 41-44 lt arası alıyor yarım depo çizgisine geldiğinde 175-200 km civarı oluyor ışık yandığında 410-430 km gibi bişi oluyor

umarım yakıt konusunda yardımcı olabilmişimdir

Teşekkürler

• 1,6 litre düz vites için:
    8,5 lt lehir içi 6,5 litre şehir dışı rakamlar normaldir.
    Bunu çok aşıyorsannız ya sizde ya da arabada bir sorun var demetir.
    soğuk havalarda kısa mesafeler için bu rakalmar %10-15 artar. (çalıştır, kısamesafe git, motor soğuduktna sonra tekrar aynısı...)
    Derim ben.
    Arz ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 11 Aralık 2006; 21:02:23 >
  • YAKITI ETKİLEYEN ÇOK FAKTÖR VARDIR. BENİM ÖLÇÜM ŞUDUR...
    ŞEHİRLERARASI TÜKETİM DEĞERLERİM FABRİKA VERİSİNE (90-100 KM SABİT HIZ İLE) YAKINSA, ŞEHİR İÇİNDE NE YAKTIĞINA BAKMAM...
    VE ŞUNU RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ,
    BÜTÜN KULLANDIĞIM ARAÇLARDA Ş.ARASI DEĞERLERİM F.VERİSİNİN YA AYNISI YA DA EN ÇOK 0,1 - 0,2 LT FAZLASIDIR. ŞEHİRİÇİNDE EN AZ BU DEĞERLERİN 2 KATINI YAKARIM. ÇÜNKÜ Ş.İÇİ SABAH 2-3, AKŞAM DÖNÜŞ ŞEKLİNDE KULLANIYORUM...
    HER ZAMAN, HER DEPOYU FULLEME YÖNTEMİ İLE KULLANIRIM..
    ŞU AN KULLANDIĞIM ARACIM İLE Ş ARASI, 7 - 7,1 LT, Ş.İÇİNDE 14 - 15 LT YAKIYORUM. (ROVER 620 Sİ FAB VERİSİ 6,9 LT)...
    DAHA ÖNCEKİ ARAÇLARIMDAN BİRİ DE 1,4 SİENAYDI. Ş.İÇİNDE SABAH AKŞAM 2-3 KM LİK KULLANIMLA EN ÇOK 330-340 KM YAPARKEN, ŞEHİRDIŞINDA RAHATLIKLA 650KM Yİ BULABİLİYORDUM...

Ş.ARASI YOLDA NE OLURSA OLSUN, 1,6 PALİO ÇOK RAHATLIKLA 500 KM Yİ AŞMASI GEREKİR. AKSİ DURUMDA PROBLEM VAR DEMEKTİR...

quote:

Orjinalden alıntı: racai

1,6 litre düz vites için:
    8,5 lt lehir içi 6,5 litre şehir dışı rakamlar normaldir.
    Bunu çok aşıyorsannız ya sizde ya da arabada bir sorun var demetir.
    soğuk havalarda kısa mesafeler için bu rakalmar %10-15 artar. (çalıştır, kısamesafe git, motor soğuduktna sonra tekrar aynısı...)
    Derim ben.
    Arz ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.