Şimdi Ara

Akıllı telefon pazarı dünya çapında doyuma ulaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon pazarı dünya çapında doyuma ulaşıyor 

     

    Her yıl onlarca yeni marka yüzlerce akıllı telefon piyasaya sürüyor. Bu akıllı telefonlar her yıl neredeyse toplam yarım milyara ulaşan satış rakamlarına imza atıyorlar. Gartner araştırma şirketinin yaptığı araştırma ise artık pazarın doyum noktasına ulaştığını gösteriyor.

     

    Satışlar henüz tüm üreticiler için gerilemeye başlamış değil ancak bazı üreticilerin önemli ölçüde düşüşler yaşaması pazarın doygunlaştığının bir göstermesi. Araştırmaya göre geçtiğimiz yıl perakendecilere toplam 290 milyon seviyesinde bir sevkiyat gerçekleştirilmiş, ancak bu yıl sevkiyat 329 milyonu aşmış durumda. Ancak Samsung ve Lenovo gibi bazı büyük üreticilerin satışları önemli ölçüde azalmış durumda.


     

    Akıllı telefon pazarı dünya çapında doyuma ulaşıyor 



     


    En çok satış yapan şirketlere baktığımızda ilk 5'de Samsung, Apple, Huawei, Lenovo (Motorola satışları dahil) ve Xiaomi'yi görüyoruz. Samsung'un satışları 4 milyon civarında gerilese de Güney Koreli üretici hala lider konumda. Bunun yanında Apple ise diğer üreticilere göre agresif  bir büyüme göstererek satışlarını 13 milyon adet arttırmayı başarmış. Huawei ve Xioami'nin de Çin pazarı etkisiyle satışları arttırmaya devam edebildiği düşünülüyor.

     

    Akıllı telefon pazarı dünya çapında doyuma ulaşıyor 

     

    Akıllı telefon değil de daha genel bir terim olan "Cep Telefonu" satışlarına baktığımızda ise durgunluk daha net görülüyor. Bu tarafta geçtiğimiz yıl toplam satış 444 milyon iken bu yıl sadece %0.4'lük bir artış gösterebilmiş. Samsung'un gerileyişi yine göze çarpıyor ancak Microsoft, LG ve Lenovo gibi üreticiler de bu durumdan nasibini almış durumda. Listeye baktığımızda Lenovo dışındaki diğer Çinli üreticilerin tümünün yükselişte olduğunu görüyoruz. Şimdilik akıllı telefon pazarının doygunluğa ulaşmasını engelleyen en büyük ölçüde Çin ve Hindistan gibi görünüyor. Diğer yandan Sony ve HTC'nin yükselişe geçen üreticilerle baş etmekte zorlandığı da bir gerçek.

     

    İşletim sistemi tarafında da hem Samsung'un gerileyişi hem de Apple'ın agresif yükselişi dengeleri bir miktar değiştirmiş. Geçtiğimiz yıl satılan akıllı telefonların %83.2'si Android işletim sistemine sahipken bu yıl oran %82.2 seviyesinde. Apple ise pazar payını %12.2'den %14.6'ya taşımış durumda. Kalan kısımda Windows, Blackberry ve diğer işletim sistemlerinin de pay kaybettiğini görüyoruz.

     

     

    Akıllı telefon pazarı dünya çapında doyuma ulaşıyor 

     

     







  • Artık donanımlarda birbirini tekrarlıyor,tasarımlar da haliyle insanlar artık eskisi gibi ,bu cihaza sahip olmalıyım kafasında değiller,mobil ekosistem her zaman işler ama bu şaşalı günlerini ilerde çok arayacak olmaları muhtemeldir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine en yenisi ben olsun diyenler gidip alırlarda devrim niteliğinde bir şey yapmadıkları sürece yada mobil programlar ve oyunlar donanımları zorlayacak hale gelmedikçe düşüş devam eder

  • İnşallah bunun karşılığı olarak Donanım Haber,neredeyse 2-3 yıldır artık Telefon Haber olarak değiştirmesi gereken ismi değiştirme külfetinden kurtulur da tekrar özüne dönüp donanıma yönelir.

    Dh de her yerden telefon haberi fışkırıyor.Bıktırdı artık

  • Merhaba.
    Akıllı saat konsepti de pazarı ilerletmeye yaramadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    İnşallah bunun karşılığı olarak Donanım Haber,neredeyse 2-3 yıldır artık Telefon Haber olarak değiştirmesi gereken ismi değiştirme külfetinden kurtulur da tekrar özüne dönüp donanıma yönelir.

    Dh de her yerden telefon haberi fışkırıyor.Bıktırdı artık

    Valla işin entersan tarafı bende bunu yazdığımda(daha fazla donanım haberi olsun özellikle yeni çıkan işlemciler var hala incelenmeyen vs) eksi atanlar var(Mesut Çevik beyden şüphelenmiyo değilim hani(iş çıkarmayın şimdi bize aldığımız ücreti biliyomusunuz,ne yoğunluktayız biliyomusunuz he,bastım eksiyi ohhh iyi geldi be) yahu forumun ismi belli,ha başka bir isim olsa ve daha önce dünyada ilk(özellikle herkes erdi beyden şüpheleniyodu-cevap nickte saklıydı aslında) amd işlemci,ekran kartları hakkında vs. sızıntıları okurduk,yabancı kaynaklar dh imzalı o fotoları bilgileri kullanırdı,hem merakla takip eder,hem de gururlanırdık,heey gibi DH heyyy.




  • ne bekliyorlardaki sonuçta çok ekstra bir telefon çıkmayınca millet elefon almaz

  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Ana sayfayı takip ediyor musunuz? Haberleri oradan takip ederseniz aslında gün içerisinde çok fazla farklı haber çıkıyor. Farklı haberlerin hepsi donanım haberi olmasa da teknolojiyle ilgili çeşitlilik sağlamaya çalışıyoruz. Zaten ilerleyen zamanda işleyiş de biraz değişecek farklı haberler görmeye devam edeceksiniz.

    Yine de zaman zaman büyük etkinlikler ve ilgi gören telefonların duyurulması yoğun şekilde gündemi etkiliyor. İster istemez sizler de bizler de bu durumdan etkileniyoruz
  • Insanlar daha bilincli artik. Amiral gemisiyle yapılan seylerin %95 ini orta segment telefonda yapabiliyor. Yani dogal olarak amiral gemi veya ust model cihaz almak israf oluyor bence.Bana oyle geliyor ki artik yazılım guncellemelerine onem veren firmalar daha on plana cikicak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    İnşallah bunun karşılığı olarak Donanım Haber,neredeyse 2-3 yıldır artık Telefon Haber olarak değiştirmesi gereken ismi değiştirme külfetinden kurtulur da tekrar özüne dönüp donanıma yönelir.

    Dh de her yerden telefon haberi fışkırıyor.Bıktırdı artık

    Ben telefon hhaberleri iiçin daha cçok ttakip ediyorum aaçıkçası ddiğerhhaberlerde aarada ggüzel ooluyor ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yazar ve editörler lütfen Google Analytics ya da benzer bir platform üzerinden sitenize gelen ziyaretçilerin hangi anahtar kelimelerle geldiğini hangi bölümün daha çok tık aldığını verilerle açıklayın.Şu "Bilgisayar Haberi Üsterük" muhabbeti çok sıktı.

    Sanki site yönetimi sizinle biliyor.Donanım haberi daha çok tık alırsa neden yapmasınlar?
  • Telefonlarda bir yenilik yokki, her yıl yeni telefon lansmanlarında geçen sene 810 bu sene 820 işlemci kullandık, rami 3gb dan 4 gb çıkardık. Yok android 4,4 değilde 5,1 oldu falan.. Bunlar artık birşey katmıyor. Artık biraz yeni teknolijiler kullansınlar, esnek ekran, holografik görüntü yüksek kapasiteli pil vs.
  • Okisht kullanıcısına yanıt
    Ana sayfayi tabiki takip ediyorum.

    Son zamanlarda sinema ve dizilerle ilgili haberlerde var.

    Ancak genel icerige oranlarsaniz telefon haberlerinin yuzdesi cok yuksek.

    Vay Samsung şunu yapti,Apple şunu etti

    Telefon incelemeleri cabucak yapilirken,cikali ustunden aylar gecmis donanimlar test edilmiyor

    Telefon ulasmasi gorece kolay bir urun,bu yuzden inceleme yapiyoruz denir bunu kabul ederiz.

    Ama bunu yaparken donanim incelemeleri bir kenara atiliyor.

    Madem vazgecilemiyor o zaman ya Bsc gibi ayri site acilsin mobil dunya uzerine yada dedigim gibi sitenin ismi degissin

    Dusuncem bu yonde

    Nasil her seyin fazlasi zararsa bu telefon haberleri de artik bikkinlik getirdi.

    Sitede dandik bir telefon kabi ve filmi icin inceleme varken donanim incelemesi yok,tepki ceken de bu


    Edit:Bakin,sadece bugun acilan telefon haberleri

    http://m.donanimhaber.com/haberler/Samsung-yeni-modellerini-ABDli-iPhone-kullanicilarina-30-gun-ucretsiz-sunacak.htm

    http://m.donanimhaber.com/haberler/DisplayMate--Galaxy-Note-5-simdiye-kadar-ki-en-iyi-akilli-telefon-ekrani.htm

    http://m.donanimhaber.com/haberler/Microsoft-Surface-akilli-telefon-iddialari-yeniden-alevlendi.htm

    http://m.donanimhaber.com/haberler/iddia-Apple-iPhone-6C-Kasim-ayinda-resmi-olarak-duyurulabilir.htm

    http://m.donanimhaber.com/haberler/Android-60-Marshmallow-guncellemesini-ilk-alacak-Samsung-modelleri-ortaya-cikti.htm


    Daha onlarca uygulama haberi var,onlari listeye almadim bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 21 Ağustos 2015; 22:22:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeter artık zaten. Gereksiz yere ürün alan her bencil bilgisiz tüketici yüzünden dünya teknoloji çöplüğüne döndü. Almayın şu ürünleri ihtiyacınız yoksa. Bir yerlerinize bişeyler olmaz. Dünyayıda düşünün biraz. Bu kadar bencil olmayın.

  • bir tek bende yok :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Artık donanımlarda birbirini tekrarlıyor,tasarımlar da haliyle insanlar artık eskisi gibi ,bu cihaza sahip olmalıyım kafasında değiller,mobil ekosistem her zaman işler ama bu şaşalı günlerini ilerde çok arayacak olmaları muhtemeldir.

    O öyle değil de,ondan ziyade artık herkes iyi kötü bir akıllı telefon sahibi oldu.O yüzden sadece meraklıları ve gösteriş meraklısı olanlar en yeni modeli alıyor.Diğerleri ise aldıkları modeli uzunca bir süre kullanıyor.Bu yüzden böyle.
    2007-2012 öncesi (iPhone çıkmadan önce-iPhone popüler olmadan önce) akıllı telefonlara (oranları dikkate alırsak) çok daha rabet ediliyordu.Şimdi 3 sene ardından geçtiğinde ise herkes telefon aldı,o yüzden doydular.
  • artık herşey birbirini tamamlıyor.hala s800 yada s600 lü bir cihaz belki 2 2,5 yıl geçmesine ragmen insanların işini görüyor ne gerek var 2700 tl lere bir cihaz almanın gerek yokki s410 lu gm 4g bile bir çok insanın işini görürken(yüksek kalitede oyunlar hariç)o kadar paralı telefonlara ne gerek var.Bende Şuan s4 Kullanıcıyorum Ufak Tefek sıkıntılar hariç memnunum değiştirirsem nexus modellerinden alcam ve güncellemesi kesilene kadar kullanacam hala nexus 4 güncelleme alıyor ve takır takır çalışıyor.

  • vaaayy, yeralti nasil statu lansmani yapacak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arel.gr

    vaaayy, yeralti nasil statu lansmani yapacak ?

    telefonların yerini gözlükler alır
  • pazarda gözle görülür bir gerileme olmaz çünkü aldığımız telefonların kullanım ömrü ortalama 2 yıl olarak üretim yapıldığı için biz üretilen telefonları tüketmeye devam edicez sanırım,
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.