Şimdi Ara

Google, Android cihazlardaki önyüklü uygulama sayısını azaltıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, Android cihazlardaki önyüklü uygulama sayısını azaltıyor


     

    Günümüzde hangi işletim sistemine ait olursa olsun satın aldığınız mobil cihazlarda hem platformun sahibinin hem de operatör, üretici veya dağıtıcı kanalın pek çok uygulaması önyüklü olarak geliyor ve kullanıcı belki hiç kullanmayacağı uygulamalarla başbaşa kalıyor.




    Sık sık eleştirilere konu olan bu problem ile ilgili Google önemli bir adım atıyor. Gelen bilgilere göre Android işletim sistemi ile piyasaya çıkan mobil cihazlarda bazı Google uygulamaları önyüklüler listesinden çıkarılıyor. 




    Google'ın önyüklüler listesinden çıkaracağı uygulamalar; Google Play Games, Google Play Books, Google+, Google Newsstand, Google Earth ve Google Keep şeklinde sıralanıyor. Bu uygulamalar hali hazırda Google Play mağazasından temin edilebiliyor. 




    Google'ın Android üreticilerin şart koştuğu kurallar arasında Google çekirdek uygulamaların tamamının cihaza yüklenmesi bulunuyordu. Böylece işletim sistemini ücretsiz sunan Google, bu çekirdek uygulamalardan gelir elde ediyordu. 




    Google'ın kendi işletim sisteminde böyle bir adım atması sürpriz olarak nitelendiriliyor. Zira bundan sonra diğer üreticilerin, dağıtıcıların ve operatörlerin cihazlara koyduğu önyüklü uygulamaların sayısında da azalma olacaktır. Bu da en fazla düşük depolama kapasitelerine sahip mobil cihaz sahiplerinin işine yarayacaktır.  

     

     



  • Apple'da yapmali, yada silmeye izin verilmeli, maps, podcast vs..

  • Akıllı telefonların sahiplerinden bile daha akıllı olmaya başladığı memleketimde telefonun uygulama azaltma değil kaldırılabilme özelliğine sahip olması daha öncelikli bence

  • tamam yüklesin de niye kaldıramıyoruz bu kadar saçma bir şey olur

  • Türkcell kampanyadan 8 GB Xperia m4 aldım. Telefon ilk alındığı hali ile 1.6gb boş yer sunuyor. Fb, twitter, swarm... derken hafıza doldu. 8gb ek hafıza aldım. Uygulamaları taşıdım. Ancak ne yaparsam yapayım bu kalan alan cache olarak kullanılıyor ve ben sd kartı kullan diyemiyorum. dolayısı ile uygulamaları taşısam bile uygulamaların cachesi bu alanı kullanıyor ve yer kalmadığından artık. SD kartta 5gb yer olsa bile Google playstoredan uygulama yükleyemiyorum. cihazda yer yok diyor. Bu nasıl bir sistemdir uygulamadır. Telefona 128gb kart taksam bile faydalanamayacağım? Üstelik onyuklu gelen onlarca gereksiz uygulamayı sistem uygulaması diye kaldıramıyorum. Türkcell Bip, akıllı depo, turkcell market. sony'inde kendi bir çok ıvırzıvır programı yuklu telefonda ama ben kendi uygulamalarımı yükleyemiyorum. Nasıl bir sistemdir bu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Appleda yapmali, yada silmeye izin verilmeli, maps, podcast vs..


    Android cihazlara göre çok daha fazla boş alan sunuyor iPhonelar onlar silmek yerine boyutu düşürmeye uğraşıyorlar.

  • Mantıklı, telefonu dolduruyorlar neyse ki Lolipop ile kaldırılıyor direkt. Root atmaya gerek kalmadı.
  • Root sagolsun öyle bir derdimiz kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia M4 Aqua ya root atılmıyor. Android M ile sd kart internal storage gibi kullanılabiliyor. Bu telefonada Androim M gelecek mi belli değil. Aldığıma pişmanım. :(

  • Uygulama ön yüklü gelmesin demiyorum gelsin sorun değil ama o uygulama benim işime yaramıyorsa bırak silebileyim silemezsin ne demek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Googlein marketten temin edilebilen tun uygulamalari kaldirmasi lazim.Mesela custom rom kullaniyorum,nerdeyse bombos geliyor,200mb tutmuyor zip dosyasi.Googlein imajlari 400-500mb arasi oluyor hep.Ayrica kullanilmayan uygulamalar ya da yerine baska uygulamalari tercih ettigimiz uygulamalar olunca bir de silemiyoruz.O yuzden bu hareketi yerli yerinde olmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darısı samsungun başına ne diyelim.

  • ya gelsinde istediğimiz uygulamayı kaldırabilelim artık.illa insanlara root attırıp kaldırtmayın ön yüklü gelsin kaldırmayada izin gelsin.

  • guzel haber

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ti7800

    Türkcell kampanyadan 8 GB Xperia m4 aldım. Telefon ilk alındığı hali ile 1.6gb boş yer sunuyor. Fb, twitter, swarm... derken hafıza doldu. 8gb ek hafıza aldım. Uygulamaları taşıdım. Ancak ne yaparsam yapayım bu kalan alan cache olarak kullanılıyor ve ben sd kartı kullan diyemiyorum. dolayısı ile uygulamaları taşısam bile uygulamaların cachesi bu alanı kullanıyor ve yer kalmadığından artık. SD kartta 5gb yer olsa bile Google playstoredan uygulama yükleyemiyorum. cihazda yer yok diyor. Bu nasıl bir sistemdir uygulamadır. Telefona 128gb kart taksam bile faydalanamayacağım? Üstelik onyuklu gelen onlarca gereksiz uygulamayı sistem uygulaması diye kaldıramıyorum. Türkcell Bip, akıllı depo, turkcell market. sony'inde kendi bir çok ıvırzıvır programı yuklu telefonda ama ben kendi uygulamalarımı yükleyemiyorum. Nasıl bir sistemdir bu?

    Biraz uğraş kaldirirsin.
    Yada ROM at

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung da yapar inş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence son kullanıcın lehine yapılan yenilikler, üretici ve aracılara menfaat olarak geri döner düşüncesindeyim.

  • Zaten sonradan otomatik inicek bu uygulamalar silsek bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstedigin kadar kaldirsinlar
    "Google play hizmetleri" isimli uygulamayi zorunlu bi sekilde kullaniyosun ve boyutu buyuk, ayrica baya bi ram harciyo
    Herseyden once onu kaldirsinlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 23 Ağustos 2015; 22:50:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.