Şimdi Ara

Fem Dershanesi Avantaj/Dezavantaj -Tecrübe-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu aralar özellikle mezunlarda bir dershane telaşı var ben de 3+4(ortaokul+lise) 7 yıllık anafen/fem dershanesi tecrübemi size aktaracağım.Bu kadar sene neden gittin diye sorabilirsiniz Lisede sözleşmeli öğrencileriydim ortaokulda da ilimdeki iyi dershanelerden biriydi.
    -Bu sene hedefime ulaşamadığımdan bir sene daha hazırlanacağım,fen lisesi mezunuyum

Avantajlar (+)
    + Piyasadaki en iyi kaynaklar hiç şüphesiz FEM'den çıkıyor.Femset,dergi,soru bankaları hepsi özgünce hazırlanmış ve çoğunun çözümleri var.Bulunmaz bir nimet.
    + Deneme sınavları açısından da diğer yayınları aşmış FEM. Özgün soruları çok fazla bu denemelerde.
    + Rehberlik servisi iyi işliyor.Hocaların evlere gelmesi,aileyle tanışması v.s uzaktan kötü de dursa biraz düşününce iyi.
    + (Kişiye göre) Erkekler için kızların,kızlar için erkeklerin olmaması iyi olabiliyor.Daha doğrusu bu tip bir eğitim merkezi arayan biri için iyi diyelim.Evet kimse birbirini beğendirme yarışına girmiyor.Ama tabi bana sorarsanız benim için bir avantaj değildi bu karma eğitimi tercih ederim.
    + Yurt programları çok uzun olmadığı sürece avantaj sağlıyor.Bu programlarda eğer arkadaşlarınız da sizin gibi ders çalışmaya odaklandıysa gerçekten iyi ders çalışabiliyorsunuz.
    + Etüt sistemleri.Genelde iyi sınıflarda olmakla beraber rehber hocanız eğer çalışmak isteyen olursa etüte alıyor,bizim bir hocamız 11.sınıfta çarşambaları okuldan sonra akşam 6-10 arası etüt yapıyordu ve şahane oluyordu açıkçası.Ders çalışan arkadaşlar olunca insanın çalışası da geliyor.

Dezavantajlar (-)
    - Öğretmenler anlamında çok zayıf.Daha doğrusu öğretmenlerin ders anlatış biçimi,öğrenciye aktarışı tamamen ezbere dayalı.Özellikle şu akıllı tahtada slayt ders dönemine geçtiklerinden beri durum daha da kötüleşti.Genel olarak ben 5 dersin öğretmeni varsa 1-2'sinin dersinden bir şeyler alabilmişimdir.
    - Genelde ilk iki sınıfla ilgileniyorlar.İlk iki sınıfta oldum genelde ve ilgi farkını da inceledim. Tabi ilk sınıflarda olanlar için iyi ama diğer sınıflar için kötü diyebiliriz.
    -Birebir diye bir sistem yok. Hocanızdan rica ederseniz ders anlatabilir ama tabi kişiden kişiye de değişiyor tamamen hocaya bağlı bu.
    - Soru çözüm saatleri sene başında eh işte iyi giderken sene sonuna doğru hocaların salmasıyla kimse takmıyor.Yine şubeden şubeye değişebilen bir madde olmakla beraber ben hocaya soruyu götürdüğümde bin bir zorluk yaşadığımı söylemeliyim.Bunun hakkında ayrıntı isteyen olursa anlatabilirim.
    - Abi/Abla olayları zorlama yoluyla yapılmıyor ancak yine de biraz başınızı ağrıtıyor diyelim.Ben 7 yılda abilere gitmedim,çünkü benim için bir faydası olmayacaktı yine kişiden kişiye değişen bir madde bu.Ama siz istemediğiniz sürece bir şey yaptıramazlar bu bir gerçek.
    -Bazen dini sohbet veya herhangi bir konuda sohbet veya herhangi bir etkinlikte gitmediğinizde rehber hocanız size tavır alabiliyor.Ben istediğime gittim istemediğime gitmedim öyle diyeyim.

Aklıma geldikçe yazarım,sorusu olan varsa da cevaplarım.

- Bu sene Fem'e gitmeyeceğim kesinlikle Genel olarak ortaokulda memnun kalsam da lise de ortalamanın altında kaldı memnuniyetim.

• Kayıt yapmayı düşünenler için up
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaxti

Kayıt yapmayı düşünenler için up

bu sene feme gidenin başı ağrır hocam bana kalırsa .Fem'e karşı denetim acayip sıkı .
  • Ben de bu yıl Adana'da FEM'deydim. Yayınlar olarak iyi olabilirler fakat yayınlarını uygun fiyatlardan almak mümkün ( Adana'da Copy'den ). Bana kalırsa dershanenin en önemli silahı öğretmenleridir. Ama FEM'in öğretmenleri ne yazık ki vasattı. 1-2 hoca hariç berbattı. Kesinlikle Adana FEM tavsiye etmem.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humii

Ben de bu yıl Adana'da FEM'deydim. Yayınlar olarak iyi olabilirler fakat yayınlarını uygun fiyatlardan almak mümkün ( Adana'da Copy'den ). Bana kalırsa dershanenin en önemli silahı öğretmenleridir. Ama FEM'in öğretmenleri ne yazık ki vasattı. 1-2 hoca hariç berbattı. Kesinlikle Adana FEM tavsiye etmem.

birebir ders haftada kaç saat alabiliyoruz süresi ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joney1sTR

quote:

Orijinalden alıntı: Humii

Ben de bu yıl Adana'da FEM'deydim. Yayınlar olarak iyi olabilirler fakat yayınlarını uygun fiyatlardan almak mümkün ( Adana'da Copy'den ). Bana kalırsa dershanenin en önemli silahı öğretmenleridir. Ama FEM'in öğretmenleri ne yazık ki vasattı. 1-2 hoca hariç berbattı. Kesinlikle Adana FEM tavsiye etmem.

birebir ders haftada kaç saat alabiliyoruz süresi ne kadar ?

Birebir diye bir şey yoktu Femde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EN İYİ AYT MAT SORU BANKASI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.