Şimdi Ara

Exynos M1, Nvidia Denver 2, Apple A9 ve fazlası benchmark skorlarında ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Exynos M1, Nvidia Denver 2, Apple A9 ve fazlası benchmark skorlarında ortaya çıktı


     

    Teknoloji dünyasında LG Nuclun 2, Huawei Kirin 950 ve Exynos 7420 yongasetlerinin benchmark karşılaştırmaları gündeme otururken, yeni gelen bilgiler karşılaştırmaların aslında daha geniş olduğunu gösterdi. 




    Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden yayınlanan görseller bu üç yongasetinin yanında henüz daha tanıtılmamış Nvidia, Apple ve Samsung'a ait yeni yongasetleri de mevcut. Testlerde Samsung'un dikkat çekici yükselişi göze çarpıyor.




    Geekbench testlerine baktığımızda:







    Yongaseti Tek çekirdek Çok çekirdek







    Exynos M1 2136 7497

    Nvidia Denver 2 2599 4691

    Apple A9 2090 3569

    Apple A9X 2109 5101

    LG Nuclun 2 1786 5392

    Kirin 950 1909 6096

    Exynos 7420 1486 5048




    sonuçlarını görüyoruz. Ancak Snapdragon 820 yongasetinin olmaması, Apple'ın bu yıl iPad Air 3 modeli tanıtmayacağı iddiasının sonrasında Apple A9X yongasetinin varlığı, Exynos M1 yongasetinde grafik skorlarının adeta sıçrama yapması testlerin gerçekliğine biraz gölge düşürüyor. Geekbench testlerinin geliştiricisi de görsellerin üzerinde oynanmış olabileceğini dile getiriyor. 




    Exynos M1 veya Exynos Mongoose adındaki yongaseti Samsung'un özelleştirilmiş 4 adet ARMv8 tabanlı çekirdeğinden oluşuyor. 2.4GHz saat hızında çalışan Exynos M1, tek çekirdek testinde ikinci sırada iken, çok çekirdek testinde rakiplerine büyük bir fark atıyor. 




    Ayrıca diğer testlerde sıralama şöyle : Güç tasarrufu modu - 1698 / 5263, ultra güç tasarrufu modu - 1323 / 3489. Bu bakımdan Exynos M1 yongaseti piyasanın tozunu alacak gibi duruyor. İddialar doğruysa Exynos M1 yongasetini Galaxy S7 modelinde görebileceğiz. 




    Denver projesi Nvidia'nın çift özelleştirilmiş çekirdek kullandığı Tegra K1 versiyonuna temel olmuştu. Testlerde Denver 2 olarak geçen yongaseti muhtemelen Tegra K2 adıyla lanse edilecek. 




    Tek çekirdek testinde rakiplerine büyük fark atan Denver 2, GFXbench3.0 Manhattan offscreen testinden 117fps, Tyrannosaurus offscreen testinden 206.9 fps değerlerine ulaşıyor. Yongasetinde Nvidia'nın yeni nesil Pascal mimarisini temel alan bir GeForce grafik birimine yer vereceği tahmin ediliyor. Ancak bu yongaseti daha çok otomotiv sektörünü ve Shield oyun donanımına yönelik olacak. 




    Yine özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdekleri taşıyan Apple A9, tek çekirdek performansında dördüncü sırada iken, çok çekirdek performansında en geride kalıyor. 1.8GHz saat hızında çalışan yongasetinin A8 yongasetinde göre performans olarak yüzde 28.5, grafik olarak yüzde 60 ilerleme sağladığı ifade ediliyor. Apple A9X ise kardeşini oldukça geride bırakıyor.




    Kirin 950 ve LG Nuclun 2 yongasetleri Cortex-A72 ve Cortex-A53 çekirdekleri taşıması yönünden birbiri ile benzeşiyor. Yeni nesil yongasetleri arasında standart ARM çekirdeğini temel alan üyeler sadece bunlar olacak. Zira Snapdragon 820 yongaseti de özelleştirilmiş çekirdekler kullanacak. 




    Testlerde dikkat  çeken diğer bir konu ise Exynos 7420 ve Exynos M1 yongasetlerinin Samsung'un 14nm FinFET teknolojisi ile, diğer yongasetlerinin ise TSMC'nin 16nm FinFET teknolojisi ile dökülecek olması. Yeni önümüzdeki yıl tasarımcıların artık 14/16nm sürecine indiğini göreceğiz. 




    Çinli bir siteden elde edildiği için değerlerde yanılmalar olabilir. Ancak yongasetlerinin resmiyet kazanması sonrasında yapılacak asıl testler ak koyun kara koyunu ortaya koyacak. Bunlar da elbette bu yılın veya gelecek yılın yeni nesil amiral gemilerinde yer alacak.  

     


     







  • 2 yılda yaklaşık %120 lik artış muhteşem

  • biri samsung u durdursun
  • M1 Samsung'un tam anlamıyla kendine ait ilk işlemcisi olacak. Merak edilmeyecek gibi değil.

  • Kirin 950 nin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum.

  • samsung bi atakla 10nm üretirse m1 işlemcisini , 2seneye anca yetişirler samsunga. Adamlar pc yarıiletken pazarına bile göz dikiyor artık.

  • degerler harbiden cok iyi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobil işlemciler çok hızlı gelişyor. o kadar hızlı gelişiyor ki bu gidişle arm tabanlı notebooklar çok yakın bir zamanda yaygınlaşabilir.

    tek çekirdek başarımından 2000 puan demek sandybridge demek multicoreda 5000 puanlar demek 2 çekidekli notebook işlemcileri çoktan yakalandı demek. bknz i5 3317u. arm işlemcilerin W/Performans'ı intelle kıyaslanamayacak kadar yüksek.

    2 sene içerisinde appledan arm işlemcili bir macbook bekliyorum açıkcası sonrasında tüm üreticiler tek tek arm'a geçmeye başlar ve 300 dolarlık intel işlemcilerden kurtulmuş oluruz.

  • S7 zaten Android dünyasının halihazırda lideri olan Samsung'u tüm telefon piyasasında deprem yapmasına neden olacak artık yazılıma ağırlık vermeli ki Note 5 ile 3000 mah olmasına rağmen kullanan arkadaşlar 6 30 saate yakın ekran süresi alıyor ki bu güzel bir haber

  • S810 7420 ile benzer/daha iyi performans verseydi, Note 5'de M1'i görebilirdik.

  • TouchWiz: Exynos M1 çok hojjtur ama bananee

  • Çoğunun değeri kağıt üstünde iyi ama kullanıma gelince öyle olmuyordu. Bunları da görcez bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARM'ın kısa vadede x86'nın yerine geçmesini bekleyenler daha çok beklerler... bu işler öyle he diye olsa keşke. Kolaymı koca windows ekosisteminin x86'dan arm'a geçmesi.... çoğu insan bilmesede macbook lar windows çalıştırmaya başladıkları günden bu yada pazar paylarını sürekli arttırdılar.... apple arm'a geçemez, windows geçmeden apple'ın geçmesi imkansız.... Aix hariç hemen hemen her os'in x86 portu bulunurken bu konuda arm daha emekliyor..... kimse rüya görmesin.

  • haber cok feci fake kokuyor ,tabi uluslarası ve ulusal teknoloji basını fazla hit almak icin bu tip haberlere itimat ediyor.soyle biraz arastırınca butun sonuclar tek elden cikmis , çinde bir sitede sadece sayılar yazılmıs weibo'dan biri almis yayinlamıs oradanda teknoloji sitlerine yayılmıs baska kanıt yok , simdi samsung m1 platformu icin cpu'nun degerleri yanı sıra gpu'nun gfx bench skorları yazılmıs , manhattan ofscreende 60 fps , trex'te 110 fps almis , su anki degerlerin 2-2,5 kati , yuzde 40-50 bilemedin 70-80 olsunda 2,5 katina cikmaz gpu skorları.tek cekirdek cpular 2000 lere yaklasıcak tamam ama bu kadar guclu gpular bir anda gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud

    TouchWiz: Exynos M1 çok hojjtur ama bananee

    Sesli güldüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var bi yanlislik bu degerlerde
    Bu arada touchwiz varken istersen 15 cekirdek yapsinlar samsung yine kasar
    Samsung bizimle digılsınnn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal samsung

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi iyi ve güzel sonuçlar vermiş fakat bu değerler doğruysa apple ın çok iyi oldugu tek çekirdek performansı samsung veya diğer üreticiler kapacak gibi,özellikle bu sene samsung quallcomm'un sıkıntılı s810 undan sonra ekmeğe iyi bal sürdü....

  • Kirin 950'den ümitliyim bakalım ne olacak. Özellikle Huawei'nin tanıtacağı Nexus cihazında bu donanımın kullanılacağı söyleniyor ki saf android ile çok iyi performans verebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.