Şimdi Ara

Kafa yaralanmaları için renk değiştiren kasklar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kafa yaralanmaları için renk değiştiren kasklar geliyor


     

    Günümüzde pek çok spor dalı için kask takmak zorunlu. Ancak kask takmak da darbeyi tamamen absorbe edemiyor. Hasarın büyüklüğüne göre kafanın farklı bölgelerinde darbe etkileri oluşabiliyor. Bilim adamları kullanıcıya darbenin etkisini haber verecek bir kask teknolojisi üzerinde çalışıyor. 




    Pensilvanya Üniversitesi bilimadamları özellikle aldığı darbe sonrasında oluşabilecek travmayı hesaba katmayan ve bu bakımdan tıbbi yardımı geç alan sporculara hızlı müdahale edilmesini amaçlıyor. 




    Geliştirilen yeni kaskta renk değiştiren fotonik kristaller kullanılıyor. Kristaller polimer üzerine işlenerek kaskın etrafı kaplanıyor. Kristaller herhangi bir ağır darbe alıp deforme olduklarında renk değiştirerek travma ihtimali olduğunu işaret ediyor. Böylece sağlık görevlileri sporcuyu kenara alıp incelemekle zaman kaybetmiyor ve doğrudan hastaneye sevk ediyor. 




    Bu kristalleri işlemek oldukça zor. Ancak bilim adamları yeni bir teknik geliştirmiş ve bu sayede hacimli üretimin kolay bir şekilde yapılacağını belirtiyorlar. Böylece çeşitli spor karşılaşmaları için bu kasklar üretilebilecek. 




    Renk değiştiren kaskların daha çok Amerikan futbolu, buz hokeyi, bisiklet gibi spor alanlarına hitap edeceği belirtiliyor. Ayrıca çeşitli sensörler ve akıllı sistemler kullanarak renk değiştiren kaskın anında yakındaki sağlık görevlilerine uyarı vermesi de sağlanabilecek.  

     

     















  • Boğa güreşi, Amerikan boğa sporu( adı aklıma gelmedi) ve bu Amerikan futbolu kadar gereksiz başka eğlence var mı?

    Sporcuların ölümle ve ciddi yaralanma tehlikesi maxiumum seviyede.

  • bence güzel olur böyle geliştirirlerse en azından insan hayatını kurtarmak yada en az hasara indirmek için güzel bir şey geliştirsinler....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.