Şimdi Ara

HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;


    Teknik Destek, Kronik Arızaların Çözümleri ve Tartışmaları, Telefon Donanımına Uygun Romların Paylaşabileceğimiz Ayrıca Root Kernel Cid Değiştirme gibi konularıda burada Toparlamayı Düşündüm.


    2 Güne Kadar Gerekli Dökümanları Buraya Dökmüş Olacağım

     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek

     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek


    Custom Rom

     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek








    Viper Rom Download


    Sd Card a Romu Attıktan Sonra Aşağıdaki Videodaki Adımları izleyin Tüm Android Telefonlarda Hemen Hemen Aynı işlemler Mevcuttur [ Not Aşağıdaki Bootloader işlemlerini yaptıktan sonra rom yükleyebilirsiniz ]





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 29 Ağustos 2015; 9:07:07 >



  • Android cihaza sahip olanlar yakından bilirler, cihazı root etmek, custom cwm yüklemek, custom romlar ve uygulamalar yüklemek pek çoğumuz için oldukça eğlencelidir. Ancak Htc cihazlarda telefonu root edebilmek ve bütün bu işlemleri yapabilmek için cihazınızın öncelikle bootolader kilidi açık olması gerekmektedir.  Htc cihazlarını bootloader kilitli olarak satışa sunsa da, kendi developer sitesi üzerinden bu cihazların kilidini kaldırmaya imkan vermekdedir. Htc One M8 cihazınızın bootloader kilidini kaldırarak yukarıda saydığımız işlemlerin hepsini bu cihazınızda da yapabilirsiniz.  Aslında bu işlemler bütün Htc cihazlarda birbirine benzemektedir ve Htc One M8′de bunun dışında değil. Ancak hemen belirtelim,bu işlemi yapıp yapmamak tümüyle kendi sorumluluğunuzdadır. Bu işlemi yaparak aşağıdaki potansiyel riskleri kabullenmiş sayılırsınız.Cihazınızın bootloader kilidini açmak cihazınızı garanti dışı bırakır.Cihazınızdak bütün kişisel bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce mutlaka yedek alınız.Cihazınız bootloader kilidi açıksa, Htc tarafından yayınlanan resmi güncellemeleri OTA yoluyla alamazsanız.


    Cihazınızın modelini Öğrenin



    Cihazınızdaki Kişisel Verilerinizi Yedekleyiniz


    Bu işlem esnasında cihazınız fabrika ayarlarına döneceğinden kişisel verileriniz sıfırlanacaktır.
    Bu nedenle işlemi yapmadan önce cihazdaki tüm verilerinizi yedekleyiniz. 

    Güncel Sürücüleri/Driver Yükleyin

    Bu işlemi yapabilmek için bilgisayarınıza uygun ve güncel Htc sürücülerinin yüklü olması gerekmektedir. Htc müstakil hct sürücüsü dağıtmamaktadır. Htc sürücülerini yüklemek için bilgisayarınıza htc sync programını yüklemiş olmanız yeterlidir.

    Gerekli Dosyalar

    Elinizin altında Fastboot dosyasının olması gerekiyor. Aşağıdaki linkten indirin

    Fastboot Dowload


    Adım Adım Bootlader Kaldırma:Yukarıdaki iki mesajda anlatılanları yerini getirdiyseniz, aşağıdaki adımları atarak bootloader kilidini kaldırabilirsiniz.
    Öncelikle Htc Developer sitesine gidin ve kayıt olup hesap oluşturun.

    Kayıt işlemini tamamladıktan sonra verdiğiniz e-posta adresine gidip, hesabınızı doğrulamanız gerekmektedir.

    Doğrulama mesajını 30 dakika içinde almış olmanız gerekiyor.Hesabınızla giriş yapın ve http://www.htcdev.com/ adresine gidin. Unlockbootloader'e tıklayın ve "Get Started" dügmesine tiklayin.

     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek



    Yukarıdaki Adımlardan Sonra:Telefonun bilgisayarla bağlantısını kesin ve telefonu bootloader modda başlatın. Bunu yapabilmek için.Telefonu tümüyle kapatın ve kapandıktan sonra 5-6 saniye bekleyin.Seskısma+Power butonlarına birlikte basın ve ekranda "Locket" yazısını görünceye kadar basmayan devam edin.Sonra FASTBOOT seçeneğini seçmek için ses tuşlarını kullanın ve Fastboot seçeneğinin üzerine geldiğinizde Power butonuyla onu seçin. Bu ekranda dokunmatik ekran çalışmaz hareket etmek için ses tuşlarını kullanmalısınız.Şimdi cihazınızı usb ile bilgisayara bağlayın ekranda, Fastboot usb yazısını göreceksiniz. Eğer bu yazı görünmüyorsa, htc sürücüleri bilgisayarınıza yüklü değildir. Önce sürücüleri yüklemelisiniz.Sonra bilgisayarınıza indirdiğiniz Fastboot.zip klasörünü masaüstüne açın. Sonra klasörü açın ve klasörün içinde iken Shift+Sağ tıklama ile, "Windows Komut Penceresine" girin.
     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek


    Yukarıdaki İşlemlerden Sonra:

    Windows Komutu Penceresinden aşağıdaki komutu yapın
    Fastboot oem get_identifier_token
    Ekranda uzun bit şifre metni görceksiniz. Onu kopyalayın. Metni koplayamak için boş alana sağ tıklayıp "seç"e gelin ve
    seçtiğiniz alanı kopyalayın.

     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek


    Şimdi şu linke gidin: Here.
    Aşağı doğru My Device Identifier Token bölümüne kadar gidin ve kopyaladğınız şifreyi oraya yapıştırın.


    yukarıdaki işlemlerden sona aşağıda adımlarla işlemi tamamlayın:Yukarıdaki işlemleri doğru bir şekilde yaptıysanız, kayıt olduğunuz e-posta adresine bir e-posta gönderilecek ve dosya ekinde Unlock_code.bin dosyası bulunacak. Bu dosyayı indirin ve masaüstündeki fastboot klasörünün içine taşıyın.Windows Komut Penceresinden aşağıdaki komutu girin:fastboot flash unlocktoken Unlock_code.binŞimdi telefonunuz yeniden başlatılacak ve yeniden Unlock Bootloader ekranına dönecek. Ses tuşlarını kullanarak "Yes" seçeneğine gelin ve power tuşuyla seçin.Cihazınız yeniden başlatılacak ve bootloader kilidi açlımış olacaktır.Cihazınız bootolader kilidinin açılıp açılmadığını kontrol etmek için Bootloader yukarıdaki adınlarda Bootloader mode girdiğinizde "Unlocked"yazısını göreceksiniz.



    RECOVERY YÜKLEME

    1. Android klasörünü indirip pc de c de ana dizine klasör olarak ekleyin ( iç içe iki klasör olmasın )

    Android Dosyası Download

    2. TWRP Recovery asagidaki linkten bilgisayar indirin C dizinine oluşturduğumuz Android dosyasının içine atın.

    TWRP Recovery Download

     
    3. Ayarlar- cihaz hakkında - yazılım bilgisi- Daha -build numarasına 8 kez dokunarak geliştirici seçenekleri aktiflestirin.
    4. Ayarlar-geliştirici seçenekler-usb hata ayıklama modunu aktif edin
    5. Telefonu ses kısma ve power tuşu ile boot konuma getirin,bir kez power a basın, fastboot usb kırmızı olarak yazıyor ise driver sorunu olmayan bir bağlantı yaptınız demektir.


    - Bilgisayarda Başlat Çalıştıra:

    Cmd Yazın

    çıkan ekrana

     cd c:\android Yazın

    Fastboot flash recovery twrp-recovery-2.8.6.0-m9.zip yazın.

    Ana ekranda bir hata mesajı yok ise cihazınıza recovery yüklenmiş demektir. 1 kez power a basıp hboot ekranına dönüp recovery e girin.şu an recovery içindeyseniz ilk yapmanız gereken şey backup -restore seçeneğinden backup almanız ve bu yedeği iyi muhavaza etmenizdir.backup extsdcard seçerseniz, sd karta backup usbotg sdcard seçerseniz usb otg kablosu ile bağlanmış ve flash belleğe yedek alabiliyorsunuz demektir.backup intsdcard seçmeyin, bu ana hafızadır ve wipe yaptığınızda silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 21 Ağustos 2015; 9:27:37 >
  • takipteyiz
  • Hadi hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir konu baya faydalı olucaktır.
  • Son zamanlarda viper 3.5.0 rom da sorun yasamaya basladim. Bazen telefonu kullanirken ekran karariyor ve sense arayuzu yeniden baslatiliyor ve telefon ana ekrana donuyor. Severek kullandigim romdan gercekten sogudum. Bu rom kalitesinde baska alternatif onerebilecek var mi? Ota destegi vs olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5. Telefonu ses kısma ve power tuşu ile boot konuma getirin,bir kez power a basın, fastboot usb kırmızı olarak yazıyor ise driver sorunu olmayan bir bağlantı yaptınız demektir.

    boot konumuna geliyorum fakat ondan soraki kısma fastboot ekranına bir türlü geçemedim
  • Ben m9 umun klavye rengini degiatiremiyorum baska klavye yuklemek istemiyorum sense inputa cok alistim ama rengini degistiremiyorum bi yardimci olabilir misiniz beyaz olan klavye rengini nasil siyah yapabilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi günler zamanında bu rehberle cihazıma viper rom yüklemiştim ancak şimdi stocka dönemk istiyorum. internette bulduğum yöntemler işe yaramadı malesef, acaba ne yapabilirim twrpli s-off bl açık rootlu cihaz lütfen yardım edin.
  • Herkese merhaba. Ben box ile sim kilidi açabilecek bir yer arıyorum. Telefonum htc M9 pazar günü açık olan İstanbul içi bildiğiniz bir yer var ise tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok özür dilerim dogru yere yazmadıysam
    htc m9 telefonuma team win recovery project diye bir proğram yüklüymüş reset atarken telefonu komple sildim temizleseceneginden +gelişmiş temizlik + dalvik-önbellek-sistem-veri-dahili depolama- bunları temizledi ne gibi bir yol izlemem lazım lütfen yardımcı olun birsürü konu var kafam karıştı en kolay yoldan nasıl yaparım
     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rx3004

    Android cihaza sahip olanlar yakından bilirler, cihazı root etmek, custom cwm yüklemek, custom romlar ve uygulamalar yüklemek pek çoğumuz için oldukça eğlencelidir. Ancak Htc cihazlarda telefonu root edebilmek ve bütün bu işlemleri yapabilmek için cihazınızın öncelikle bootolader kilidi açık olması gerekmektedir.  Htc cihazlarını bootloader kilitli olarak satışa sunsa da, kendi developer sitesi üzerinden bu cihazların kilidini kaldırmaya imkan vermekdedir. Htc One M8 cihazınızın bootloader kilidini kaldırarak yukarıda saydığımız işlemlerin hepsini bu cihazınızda da yapabilirsiniz.  Aslında bu işlemler bütün Htc cihazlarda birbirine benzemektedir ve Htc One M8′de bunun dışında değil. Ancak hemen belirtelim,bu işlemi yapıp yapmamak tümüyle kendi sorumluluğunuzdadır. Bu işlemi yaparak aşağıdaki potansiyel riskleri kabullenmiş sayılırsınız.Cihazınızın bootloader kilidini açmak cihazınızı garanti dışı bırakır.Cihazınızdak bütün kişisel bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce mutlaka yedek alınız.Cihazınız bootloader kilidi açıksa, Htc tarafından yayınlanan resmi güncellemeleri OTA yoluyla alamazsanız.


    Cihazınızın modelini Öğrenin



    Cihazınızdaki Kişisel Verilerinizi Yedekleyiniz


    Bu işlem esnasında cihazınız fabrika ayarlarına döneceğinden kişisel verileriniz sıfırlanacaktır.
    Bu nedenle işlemi yapmadan önce cihazdaki tüm verilerinizi yedekleyiniz. 

    Güncel Sürücüleri/Driver Yükleyin

    Bu işlemi yapabilmek için bilgisayarınıza uygun ve güncel Htc sürücülerinin yüklü olması gerekmektedir. Htc müstakil hct sürücüsü dağıtmamaktadır. Htc sürücülerini yüklemek için bilgisayarınıza htc sync programını yüklemiş olmanız yeterlidir.

    Gerekli Dosyalar

    Elinizin altında Fastboot dosyasının olması gerekiyor. Aşağıdaki linkten indirin

    Fastboot Dowload


    Adım Adım Bootlader Kaldırma:Yukarıdaki iki mesajda anlatılanları yerini getirdiyseniz, aşağıdaki adımları atarak bootloader kilidini kaldırabilirsiniz.
    Öncelikle Htc Developer sitesine gidin ve kayıt olup hesap oluşturun.

    Kayıt işlemini tamamladıktan sonra verdiğiniz e-posta adresine gidip, hesabınızı doğrulamanız gerekmektedir.

    Doğrulama mesajını 30 dakika içinde almış olmanız gerekiyor.Hesabınızla giriş yapın ve http://www.htcdev.com/ adresine gidin. Unlockbootloader'e tıklayın ve "Get Started" dügmesine tiklayin.




    Yukarıdaki Adımlardan Sonra:Telefonun bilgisayarla bağlantısını kesin ve telefonu bootloader modda başlatın. Bunu yapabilmek için.Telefonu tümüyle kapatın ve kapandıktan sonra 5-6 saniye bekleyin.Seskısma+Power butonlarına birlikte basın ve ekranda "Locket" yazısını görünceye kadar basmayan devam edin.Sonra FASTBOOT seçeneğini seçmek için ses tuşlarını kullanın ve Fastboot seçeneğinin üzerine geldiğinizde Power butonuyla onu seçin. Bu ekranda dokunmatik ekran çalışmaz hareket etmek için ses tuşlarını kullanmalısınız.Şimdi cihazınızı usb ile bilgisayara bağlayın ekranda, Fastboot usb yazısını göreceksiniz. Eğer bu yazı görünmüyorsa, htc sürücüleri bilgisayarınıza yüklü değildir. Önce sürücüleri yüklemelisiniz.Sonra bilgisayarınıza indirdiğiniz Fastboot.zip klasörünü masaüstüne açın. Sonra klasörü açın ve klasörün içinde iken Shift+Sağ tıklama ile, "Windows Komut Penceresine" girin.


    Yukarıdaki İşlemlerden Sonra:

    Windows Komutu Penceresinden aşağıdaki komutu yapın
    Fastboot oem get_identifier_token
    Ekranda uzun bit şifre metni görceksiniz. Onu kopyalayın. Metni koplayamak için boş alana sağ tıklayıp "seç"e gelin ve
    seçtiğiniz alanı kopyalayın.



    Şimdi şu linke gidin: Here.
    Aşağı doğru My Device Identifier Token bölümüne kadar gidin ve kopyaladğınız şifreyi oraya yapıştırın.


    yukarıdaki işlemlerden sona aşağıda adımlarla işlemi tamamlayın:Yukarıdaki işlemleri doğru bir şekilde yaptıysanız, kayıt olduğunuz e-posta adresine bir e-posta gönderilecek ve dosya ekinde Unlock_code.bin dosyası bulunacak. Bu dosyayı indirin ve masaüstündeki fastboot klasörünün içine taşıyın.Windows Komut Penceresinden aşağıdaki komutu girin:fastboot flash unlocktoken Unlock_code.binŞimdi telefonunuz yeniden başlatılacak ve yeniden Unlock Bootloader ekranına dönecek. Ses tuşlarını kullanarak "Yes" seçeneğine gelin ve power tuşuyla seçin.Cihazınız yeniden başlatılacak ve bootloader kilidi açlımış olacaktır.Cihazınız bootolader kilidinin açılıp açılmadığını kontrol etmek için Bootloader yukarıdaki adınlarda Bootloader mode girdiğinizde "Unlocked"yazısını göreceksiniz.



    RECOVERY YÜKLEME

    1. Android klasörünü indirip pc de c de ana dizine klasör olarak ekleyin ( iç içe iki klasör olmasın )

    Android Dosyası Download

    2. TWRP Recovery asagidaki linkten bilgisayar indirin C dizinine oluşturduğumuz Android dosyasının içine atın.

    TWRP Recovery Download

     
    3. Ayarlar- cihaz hakkında - yazılım bilgisi- Daha -build numarasına 8 kez dokunarak geliştirici seçenekleri aktiflestirin.
    4. Ayarlar-geliştirici seçenekler-usb hata ayıklama modunu aktif edin
    5. Telefonu ses kısma ve power tuşu ile boot konuma getirin,bir kez power a basın, fastboot usb kırmızı olarak yazıyor ise driver sorunu olmayan bir bağlantı yaptınız demektir.


    - Bilgisayarda Başlat Çalıştıra:

    Cmd Yazın

    çıkan ekrana

     cd c:\android Yazın

    Fastboot flash recovery twrp-recovery-2.8.6.0-m9.zip yazın.

    Ana ekranda bir hata mesajı yok ise cihazınıza recovery yüklenmiş demektir. 1 kez power a basıp hboot ekranına dönüp recovery e girin.şu an recovery içindeyseniz ilk yapmanız gereken şey backup -restore seçeneğinden backup almanız ve bu yedeği iyi muhavaza etmenizdir.backup extsdcard seçerseniz, sd karta backup usbotg sdcard seçerseniz usb otg kablosu ile bağlanmış ve flash belleğe yedek alabiliyorsunuz demektir.backup intsdcard seçmeyin, bu ana hafızadır ve wipe yaptığınızda silinebilir.
    Hocam bana yardımcı olabilirmisiniz. "Fastboot oem get_identifier_token" komutunu girinceye kadar geldim szin tarifiniz üzerine geldim. Ancak "Fastboot oem get_identifier_token" komutunu girdiğimde "oem unlock turn off" diye uyarı geldi. Size gelen kodlar bende görünmedi. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 19 Şubat 2019; 17:27:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnaltunkeyik

    Hocam bana yardımcı olabilirmisiniz. "Fastboot oem get_identifier_token" komutunu girinceye kadar geldim szin tarifiniz üzerine geldim. Ancak "Fastboot oem get_identifier_token" komutunu girdiğimde "oem unlock turn off" diye uyarı geldi. Size gelen kodlar bende görünmedi. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?

    Alıntıları Göster
    Sizin zaten uygulanmış olabilirmi acaba tekrar deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnaltunkeyik M kullanıcısına yanıt
    Oem kilidi açık değil. Geliştirici şeceneklerinden aktif etmen lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx3004 kullanıcısına yanıt
    İlk defa uygulandı hocam
  • blkgl B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam dediğiniz gibiymiş çok sağolun
  • Değerli hocalarım konuyla alakası yok ama benim facebook ayarlarım sayfasında "Facebook verilerinin kopyasını indir" gözükmüyor bu nedendir acaba sizlere sormak istedim yardımcı olurmusunuz?
     HTC ONE [ M9 ] ☆Kullanıcılar Kulübü☆ Rom|Root|Kernel ve Teknik Destek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rx3004

    Sizin zaten uygulanmış olabilirmi acaba tekrar deneyin

    Alıntıları Göster
    İyi aksamlar hocam. Telefonumu s-off yapma islemini yaptim ama s-off olmadi. Bu haldeyken twrp yukledim. Ancak ben stock roma donmek istiyorum nasil yapabilirim yardimci olurmusunuz. Cihaz halen s-off da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam one m9e modeline (2gb ram 16gb hafızalı model) rom atmaya kalktım telefon açılış yazısında takılı kaldı (rom atmayı biliyorum) sanırım ben 3gb ram modelinin romunu attığımın için uymadı ve böyle bir sorun çıktı.
    İnternette bu modele uyan bir rom bulamadım bunu nasıl çözerim lütfen yardım et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.