Şimdi Ara

Yeni bir LG Nuclun yongaseti ortaya çıktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yeni bir LG Nuclun yongaseti ortaya çıktı


     

    Geçen yılın sonlarına doğru Nuclun adıyla Cortex-A15 ve Cortex-A7 çekirdeklerini biraraya getirerek ilk yongasetini geliştiren LG, ısınma sorunları nedeniyle hayal kırıklığına uğramış ve projeyi rafa kaldırmıştı. Ancak gelen bilgiler LG'nin çok daha güçlü bir yongasetiyle şansını yeniden denemek istediğini gösteriyor. 




    Nuclun 2 olarak adlandırılacak olan yeni yongasetinde LG, mevcut ARM mimarisinin en güçlü çekirdeği Cortex-A72'ye yer veriyor. Henüz çekirdek resmi olarak piyasada değil ancak ilk değerlendirme testleri oldukça olumlu yorumlar içeriyor. 




    Nuclun 2 yongasetinde 2.1GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A72 çekirdeği ve 4 adet 1.5GHz saat hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeği big.LITTLE formunda iş yüküne sırasıyla devreye giriyor. 




    LG yeni yongaseti için TSMC ile el sıkışmış durumda ve 16nm fabrikasyon süreci ile üretilmesi planlanıyor. Bu durumda yongaseti Cortex-A72 çekirdeğinden en iyi performans ve en iyi enerji tasarrufu değerlerini alabilecek. 




    Üretim süreçlerinin katkısı ile Nuclun 2 yongaseti Exynos 7420 yongasetini de performans olarak geride bırakmış olacak. Sızdırılan görsellerde Nuclun 2 yongaseti Geekbench tek çekirdek performansında 1796, çoklu çekirdek performansında 5392 skor alıyor. Exynos 7420 yongaseti ise 1486 ve 4970 seviyesinde. 




    Exyns 7420 yongasetinin önceki testlerde 5400 seviyelerine kadar çıktığını görmüştük. Bu bakımdan tek çekirdek performansında Nuclun 2 yongasetinin daha iyi iş çıkardığı söylenebilir. 




    Nuclun 2 yongasetinin ilk olarak hangi modelde boy göstereceğine dair bir bilgi yok. Ancak muhtemelen amiral gemi seviyesinde karşımıza çıkacaktır. Bu bakımdan LG'nin G4 Pro, G4 Note veya G5 modelleri ihtimal dahilinde.  

     

     

    Yeni bir LG Nuclun yongaseti ortaya çıktı 

     



  • kirin 950'ydi yok nuclen dı çıkana kadar samsung yeni işlemcisiyle ezip gecer adamlara toz yutturdu bildiğin

  • S6 cikali 4 ay olmus. Hadi bu islemci gelse, üstüne bir telefona koyup bize satsalar en az 6 ay gececek. Heeey baba heey, neredeyse S7 ye anca yetisir. Hadi onu gectim arada %10 performans farki var. Bu mu yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EFB71C12 -- 17 Ağustos 2015; 23:41:59 >
  • Samsung u sevmem ama cidden bu sefer çok sağlam işlemci yapmış

  • LG bu ürünü piyasaya süresiye Samsung bir sonraki nesil yonga setini sunar. Bu LG'nin kaybettiğini değil çok iyi noktadan giriş yaptığını gösterir.
    Bu arada yeni Kirin yonga setinin Samsung'un önünde olduğu söyleniyor.

  • Samsung zaten yapıcağını yaptı geride kalmam diyip M1 yongasını sızdırdı.

  • Samsung eli boş mu bekleyecek? Bu yongaseti çıktığında samsung da s7'de kullanacağı yongasetini üretip kullanmış olur çoktan..
  • kirin 950 ile benzer sonuçlar almış keza aynı çekirdekleri kullanıyorlar,bugün samsungda özel tasarımlı m1 işlemcisini test sonuçları çıktı tek çekirdek 2136 çoklu ise 7497 puan almış eger gpu yuda t880 yada daha iyi bir gpu kullanırsa samsung 2016 da yine liderlik koltuguna oturabilir tabi quallcomm büyük bir atak yapmassa....

  • Ya elinizi vicdaniniza koyun. Gta 5 cikti herkes napti? Sistemini elden geçirdi mi gecirdi. Oyle degil mi? Yeni oyun cikmasa her yil pc mi degistiriyosunuz? Bi oyun cikiyo ve o oyunu hakkiyla oynamak icin sisteminizi yukseltiyosunuz. Yoksa yapacaginiz her turlu islemi zaten siradan 4gb ramli 2 cekirdek islemcili pc bile rahat rahat goruyor.



    Peki soruyorum. S801 in kastira kastira actigi hangi oyun var? Hangi uygulamada s801 kasiyor. Hadi ilerledim. S805 in yapamadigi ne var?



    Bana diyin ki bende z2 var sunlari sunlaei yapamiyorum, bu islemci beni yari yolda birakiyor, su oyunda rezalet fps veriyor benim acilen s820, 7422 yada m1 e gecmem lazim. Var mi boyle bir oyun?



    Tamam teknoloji ilerlesin bu harika birsey lakin android ekosistemi uzerinde elinde s805 olan bi vatandasin googleplay den indirecegi hicbir uygulamada yari yolda kalmayacagina hem fikirken bu m1 dir nuclun 2 dir falan beklemek neyin kafasidir?



    Su islemciyi aldiracak bi oyun var mj markette? Ne diye aliyorsun o zaman az isinacak diye mi? S6 alev topu gibi yaniyo lan 14nm falan hikaye.. 2k ekran var cihazda 5 saat gitmiyo sarji exynos 60 derecelere cikiyor.



    Exynos 7420 1080p ekrana koyulsa ne olacak? Varsin antutu skori 3 e katlansin. Oyniyacagin oyun ne? Asphalt 8. Bu oyunu s805 40 50 fps arasi aciyor mu evet. Yeterli mi yine evet. S801 aciyor mu oda evet. 30 fps uzeri rahat calisiyor mu onada evet. 1000 lira 1200 liraya bu cihazlar elde edilebiliyorken neden bu islemcilere 3bin lira veriliyor? Oyun istiyorsan alirsin bi laptop 2.500 liraya bin lirayada telefon alirsin hadi 1500 e al telefonuda m8 z2 falan neyse artik. 4 bin lira. Elinde ne var? Canavar gibi bi telefon ve her oyunu 30 fps uzeri oynatacak bi laptop. Gidipte 3 bin lira bi telefona verip asphalt 8 oynamanin hicbi mantigi yok gozunuzu acin.

  • Cikmadan inanmam. Odin vardi bi ara noldu o?

  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Performans olarak yeni telefon alinmaz artik eger sd800-801li telefon varsa elinizde bence de. Ha ne olur yeni telefon cikar karakteristik ozellikleri vardir sarji kamerasi yazilimsal ozellikleri gelismistir yeni seyler vardir o zaman alirsiniz. Yoksa sd410 bile asphalt 8i aciyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun , bu koreliler cidden bu yongasetlerinde yakinda liderlik koltugundan inmeyecekler bu gidişle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans ALINAN işlemci exynos 7420 olmuş.

  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Yanlisin degil eksigin var. S801 li cihazlar open gl es 3.0 destekler. S415 3.0 desteklemez. Bu da oyunlari dusuk grafikle acacagi anlamina geliyor. S415 in asphalt 8 i nispeten rahat oynatmasinin nedeni dusuk grafikle acmasidir. Dusuk grafikle bi oyun oynamak istemem. S801 se yuksek grafikte zorlanmiyor.

    Yazilimsal olarak ben z2 nin bi sikintisini gormuyorum. Gayet stabil. Yada bi m8 cok akici. Daha akici ne olabilir ? Yazilimsal olarak neyi kast ediyorsun. Sen dokunmadan aklini okuyarak daha oncr acilan falan mi? Bunlar zaten dokundugun gibi aciyor. Yazilim kismini gectim. Kamera icin telefon aliyor iseniz eger elinize hic dslr almadiniz.

    Cok samimi soyluyorum bi canon 550d ile 50mm portre lensi (su 5 metre uzakta bile olsaniz arka planin tamamen flu oldugu tamamen f/p urunu olan lens) ile bu seti 2. El olarak 750 1000 lira arasi temjn edebilirsiniz.

    Dusuk isikta g4 mus falan bunlar hikaye. 50mm f1.8 lens dslr makinede gece gunduzmus gibi zorlanmadan cekim yapiyor. Benim iyi kötü bi dslr makinem var. Cevremde g4 u kullanmadim ama s6 edge in gece cekimini gordum. Mobil kameraya gore iyi sayilabilir ama dslr makinenin 10da biri olamaz. Diyecegim o ki eline cok dandik giris seviyesi bi canon ile 50mm f1.8 lens aldiginda mobil kameralardaki hicbi gelmisme seni heycanlandirmayacaktir. Bu setleei toplamakta eger 1100d gibi makineleride kullanabilirim body boyutu benim icin onemli degil isimi gorsun yeter diyorsan 1100d dahi 50mm lens ile 600 650 liraya aldigin bi setle mobil kameralara olan ilgin sifirlanir.

    Beni s6 nin kamerasi hic heyecanlandirmadi. Az once dedigim olaya geei donuyorum. Bahsettigim z2 m8 s5 g2 gibi cihazlardan sonra ust modele geciste bi kere soyledign yazilimsal farki unut. Bunlar snapdragon kullaniyor custom romla yapamayacagkn sey yok. Port romu cikar sorunsuz kurarsin. Kamera diyorsan 1200 e telefonu alip 800 e bahsettigim 550d gibi makinelerden birinj alirsin etti sana 2bin. Islem gucu olarak sana her halukarda yeten bi telefon ile fotograf olarak mobil kameralarla kiyaslanamayacak derecede iyi bi dslr makinen olur. Hemde daha sonraki ihtiyaclarina gore 300 500 liraya lensleri ileriki zamanlarda alip kendine harika bi set olusturabilirsin.

    S6 g4 alsan kamerasini ne yonde gelistireceksin? S6 ile portre cekebiliyor musun tabiki hayir. S6 daki sozde genis acili lens senin alacagin dslr makinenkn yaninda verilen bedavaya verilen 18 55mm lensten daha dar bi alani cekiyor. Ne kadar iyi cekerse ceksin 800 liralik dslr makinenin yanina yaklasamaz mobil kameralar. Kamera icin telefon almayin. O paralara dslr makinelere gecin kamera gorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastShip L kullanıcısına yanıt
    Sozlerim yanlis anlasilmis sanirim. Ben de su an G2 kullaniyorum(tabi garantide olmasini saymazsak) kamera konusunda gece cekimi haricinde memnun ediyor. Yazilim olaraksa iste h265 destegi olur kizil otesi portu olur(ki bu da artik neredeyse her amiralde var) cift ekran olur falan filan bunlardan bahsediyorum eger birileri icin cok onemliyae bunlara bakip alir. Performans akicilik kismi gecti artik. Ben artik birkac yil telefon almam herhalde. Atomu parcalayacak degilim ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç olan 7420'nin 5600 civarı puanlar alması. 4900 değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn

    İlginç olan 7420'nin 5600 civarı puanlar alması. 4900 değil.

    İyi de bahsedilen puanlar cihaz piyasaya çıkıp birkaç kernel update aldıktan sonraki hali değil ki, ilk sürümlerde S6'nın puanı 4900 civarındaydı. Karşılaştırma da zaten 2 işlemcinin de piyasa öncesi sızdırılan puanlarını konu alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide S6'ya verilen güncellemelerde ne MV ne de saat hızında bir değişiklik yapılmış hatta olan bütçenin tamamı kullanılmıyor. Algı üzerine oynanmış belli zaten bu.
  • 4900 den 5600 e ciksa ne olacak asphalt 8 i 30 fps sinirinda oynatiyor. Gamebench uygulamasiyla test edildi 30 fps ile aciyor oyunu. 2k ekranda fazlasini veremiyor o islemci. S810 lu m9 bile o hatali islemciye ragmen 42 fps ortalamasiyla oynatiyor.

    Cihaz performansi ile islemci performansi bagimsiz seyler. 7420 testte s810 u 10 katlayip 5 e bolerken grafik testlerinde hep geride kaldi. 2k ekran ile 1080p arasinda performans bazinda cok fark var. Benchmark skorlari yanilticidir grafik testleri cihazin performansini sunar.

    Bu soyle birse 7420 yi bmw 2.0d motoruna benzetecek olur ve 3 kasa bmw yi 1080p ekrana 2k ekranida 5 kasa bmw ye benzetecek olursak. Ayni motora sahip 320d ile 520d nin performansi arasinda ciddi farklar var. Benchmark skoru araba icerisindeki motoru gosteriyor performansini gostermiyor.

    3.0 dizel x6 ile 2.0 320d (f30 kasa) 0-100 kalkisi yaklasik 7.5 saniye. Ama bakinca birinde 3bin cc digerinde 2bin cc motor var. 7420 ancak 1080p ekranda ucuk performans sağlayabilir. 2k ekrana koydugun anda siradan islemciden farki kalmiyor. Hatta s810 un bile gerisine dusuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastShip

    Ya elinizi vicdaniniza koyun. Gta 5 cikti herkes napti? Sistemini elden geçirdi mi gecirdi. Oyle degil mi? Yeni oyun cikmasa her yil pc mi degistiriyosunuz? Bi oyun cikiyo ve o oyunu hakkiyla oynamak icin sisteminizi yukseltiyosunuz. Yoksa yapacaginiz her turlu islemi zaten siradan 4gb ramli 2 cekirdek islemcili pc bile rahat rahat goruyor.



    Peki soruyorum. S801 in kastira kastira actigi hangi oyun var? Hangi uygulamada s801 kasiyor. Hadi ilerledim. S805 in yapamadigi ne var?



    Bana diyin ki bende z2 var sunlari sunlaei yapamiyorum, bu islemci beni yari yolda birakiyor, su oyunda rezalet fps veriyor benim acilen s820, 7422 yada m1 e gecmem lazim. Var mi boyle bir oyun?



    Tamam teknoloji ilerlesin bu harika birsey lakin android ekosistemi uzerinde elinde s805 olan bi vatandasin googleplay den indirecegi hicbir uygulamada yari yolda kalmayacagina hem fikirken bu m1 dir nuclun 2 dir falan beklemek neyin kafasidir?



    Su islemciyi aldiracak bi oyun var mj markette? Ne diye aliyorsun o zaman az isinacak diye mi? S6 alev topu gibi yaniyo lan 14nm falan hikaye.. 2k ekran var cihazda 5 saat gitmiyo sarji exynos 60 derecelere cikiyor.



    Exynos 7420 1080p ekrana koyulsa ne olacak? Varsin antutu skori 3 e katlansin. Oyniyacagin oyun ne? Asphalt 8. Bu oyunu s805 40 50 fps arasi aciyor mu evet. Yeterli mi yine evet. S801 aciyor mu oda evet. 30 fps uzeri rahat calisiyor mu onada evet. 1000 lira 1200 liraya bu cihazlar elde edilebiliyorken neden bu islemcilere 3bin lira veriliyor? Oyun istiyorsan alirsin bi laptop 2.500 liraya bin lirayada telefon alirsin hadi 1500 e al telefonuda m8 z2 falan neyse artik. 4 bin lira. Elinde ne var? Canavar gibi bi telefon ve her oyunu 30 fps uzeri oynatacak bi laptop. Gidipte 3 bin lira bi telefona verip asphalt 8 oynamanin hicbi mantigi yok gozunuzu acin.

    elim vicdanımda olarak söylüyorum gta5 çıktı ve cd'mi takıp çalıştırdım keyime baktım.bilgisayarımı da değiştirmedim.7 senedir aynı sistem...ps3 :)

    konu telefon ise hiç oyun oynamam.adı üstünde telefon,oyun konsolu değil.bir akıllı telefonla yapacak o kadar şey varken önceliğim kesinlikle oyun olamaz.

    s6 konusunda katılıyorum.o işlemciyi ve ekranı o pil kaldırmıyor.çıkmadan da söylmiştim,hala aynı şeyi söylüyorum.telefon değiştirmek için belli başlı sebep batarya artık ölmüştür,telefon şişmiş yavaşlamıştır,kamerası eskidir ve çok daha iyileri çıkmıştır ya da çok kullanacağınız bir donanım eklenmiştir mesela hdmi-out gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.