Şimdi Ara

Sony ile yeni telefonlarını konuştuk: Xperia C5 Ultra, Xperia M5, Xperia Z5, fiyatlar ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Sony Mobile Türkiye ülke müdürü Tarık Akad ile yeni ve iddialı akıllı telefon modelleri Xperia C5 Ultra ve Xperia M5 ile birlikte yakında lanse edilecek amiral gemi modelleri Xperia Z5'i konuştuk, fiyatlar, vergiler ve diğer gelişmeler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

     

     




  • Görünen o ki DH sony ile yakın ilişkiler kurmuş. Güzel böyle şeyler. Yarında Note 5 & S6 Edge Plus geliyor. Güzel gelişmeler bunlar
  • 1500 veya altı olmalı fiyatı

  • Fiyatları belli olmuş mu? (Netim az o yüzden izleyemedim)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek vergi iptal oldu sayılır

    M5 için fiyat 1300 olursa çok iyi satış yapar

    Aksi halde 1500 fiyata tutunması zor

    M5 gelene kadar z3 1500 civarına düşer zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş fiyatı 1500 ün üstünde çıksa da bence m5 için oldukça makul. Tamam telefon orta segment adı altında çıkıyor ama Sony ayarında başka bir marka, özellikleri böyle olan bir telefon çıkarıp üst segmentte konumlandırıp 2000-2500 lira fiyat yapıştırsa kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum. Kanımca amiral gemisi bile olabilecek seviyede bir telefon.
  • 1500 çok bana kalırsa orta segmentte kendine yer buluyor. 1300-1400 dolaylarında bir fiyat ile konumlandırılsa bir çok alacak kişi tanıyorum. Çevremde telefon alacak insanlara bu telefonu beklemeleri konusunda tavisyede bulunuyorum.
    Umarım sony tr bizi üzmez. Güzel bir fiyat ile satış patlaması yaşar

  • Sony Z3 telefonumu üretimden kaynaklı pek çok kusuruna rağmen görmezden gelip kullanıyordum... Ancak ekranı da sararmaya başlayınca servise verdim ancak servis ekranı değiştirip bana geri vermeye kalktı... Üstelik iade hakkım da varken ben değişim istemiştim... Şimdi tüketici hakem heyeti kararı olmadan bir işlem yapmıyorlar... Acelem yok hakem heyeti kararı çıkartıp paramı alacağım onlardan... Ama bu son aldığım Sony Xperia cihaz olacak... Sony kanunları hiçe sayarak tüketiciyi madur ediyor...



    Umarım Sony Mobile müdürü Tarık Bey bunu görür... Servis konusuna eğilmeniz lazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 17 Ağustos 2015; 22:57:24 >
  • net olarak şu konuda şu dendi diyebilecek varmı?

    anlayan varsa anlatsın.

  • bu telefonu alacağıma lg g2 yada g3 alırım daha iyi

  • Orta Segment dediğin telefonlar 1500 ün alt Olmalı ki artık o segmentte 1 , 1.5 gb lık telefonları, 1500 üstüne satan tek firma HTC , onunda durumu belli zaten(m7 kullanıcısıyım) . Xperia M5 bence max.1399 dan giriş yapmalı , işte o zaman peynir ekmek gibi satarlar. Umarım kartlarını akıllı oynar ve birçok Xperia kullanıcısı kazanır Sony. Şahsen 1500 den fazla gelirse , direk yeni Nexus'lara yöneleceğim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: java

    Sony Z3 telefonumu üretimden kaynaklı pek çok kusuruna rağmen görmezden gelip kullanıyordum... Ancak ekranı da sararmaya başlayınca servise verdim ancak servis ekranı değiştirip bana geri vermeye kalktı... Üstelik iade hakkım da varken ben değişim istemiştim... Şimdi tüketici hakem heyeti kararı olmadan bir işlem yapmıyorlar... Acelem yok hakem heyeti kararı çıkartıp paramı alacağım onlardan... Ama bu son aldığım Sony Xperia cihaz olacak... Sony kanunları hiçe sayarak tüketiciyi madur ediyor... Umarım Sony Mobile müdürü Tarık Bey bunu görür... Servis konusuna eğilmeniz lazım...


    Aynen bu mesajları Sony görürmü bilemeyiz fakat sizinle aynı dertten bizde mağdur olduk zamanında (1 yıl kadar önce). Xperia Sp yere düşüp alt işaret ledi çatladı bizde öyle kullanmayalım diye servise gönderdik. (göndermez olaydık) bir alt plastik led için komple ekran ve dokunmatik değişecek dediler bizde inandık. (ekranda veya dokunmatik de kırıklık çatlaklık veya bir sorun yoktu ) ilerde sorun olmasın diye de tamam dedik servisten arayanlara. telefon tamirden geldi. 1 ay sonra telefon hiç sebepsiz yere kapandı ve bir daha açılmadı. Yine servise gönderdik. Aradılar telefonunuz garanti dışı müdahale görmüş diyerek tamiri ücretli yapabiliriz dediler. Telefon tamiri çok pahalı isterseniz yaparız fakat telefonun kendi ücretine yakın olur dediler. Bende yaptırmadan geri aldım. sonra içime sinmedi nasıl garanti dışı olur diye gelir gelmez birdaha gönderdim, gidiple gelmesi bir oldu. garanti dışı müdahale görmüş diye yine yapmadılar. O zamana kadar hiç bir şekilde telefona tornavida ile yaklaşılmadı ve başka tamirciye götürmemiştim. daha sonra garantiden tamir olmadan geldiktan sonra normal bir tamirciye götürdük adam açtı baktı içinde anakartı tutan civatalar eksik, takılmamış civatalar var. Hadi gelinde sinirlenmeyin. Ondan sonra anladık ki ilk ekran tamirinden geldiğinde içindeki civatalar takılmadan gönderilmiş. ve kendi yaptıkları eksik işin faturasını telefonumuzun hurdaya çıkması ile yine biz ödedik. O yüzden SONY EURASIA TELESERVICE garantili bir ürün almayın diyoruz önermiyoruz. Adamların yaptıkları işler çok kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 17 Ağustos 2015; 23:59:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Innovative

    Giriş fiyatı 1500 ün üstünde çıksa da bence m5 için oldukça makul. Tamam telefon orta segment adı altında çıkıyor ama Sony ayarında başka bir marka, özellikleri böyle olan bir telefon çıkarıp üst segmentte konumlandırıp 2000-2500 lira fiyat yapıştırsa kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum. Kanımca amiral gemisi bile olabilecek seviyede bir telefon.

    Orta segment telefon artık 900tl civarı telefonlardır.Kamera, cam materyal v.b. işcilik-malzeme kalitesi tamam da bu telefonun işlemcisi yeni redmi note 2 de var ve 125$(uluslararası 160$) şaşırmayın ne 1500tlsi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Innovative

    Giriş fiyatı 1500 ün üstünde çıksa da bence m5 için oldukça makul. Tamam telefon orta segment adı altında çıkıyor ama Sony ayarında başka bir marka, özellikleri böyle olan bir telefon çıkarıp üst segmentte konumlandırıp 2000-2500 lira fiyat yapıştırsa kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum. Kanımca amiral gemisi bile olabilecek seviyede bir telefon.


    M9 Plus'a bak bakalım ne durumda.

  • Xperia z3 compact aldım, ilk geldiği zamanlarda. 1 ay seve seve kullandım, durduk yere jak girişi bozuldu, bir türlü geçmedi. Garantiye verdim, 20 gün sonra aradılar anakart değişecek diye. Okulum yoğun olduğundan uğraşmak istemedim hakem heyeti ile falan. 15-20 gün sonra da aldım cihazı. Biraz kullandım, ekranda ölü pikseller oluştu. Cihazın durumunu anlatarak da sattım cihazı.

    Artık kolay kolay Sony alamam. Sürekli de amiral gemi çıkarıyorlarz amaçları ne anlamadım. İyice saçmaladılar bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bytradm

    net olarak şu konuda şu dendi diyebilecek varmı?anlayan varsa anlatsın.


    M5 ve C5in fiyatı 1500 civarı olacak. IFA'da Z5 tanıtılacak. Satışlardan memnunlar. 1000 lira altı yeni telefon yakın zamanda gelmeyecek.

  • Sayın sony temsilcisi size sorulanlara verdiğiniz cevaplar en fazla %70 eşleşiyor. Cevap vermek yerine çoğunlukla firmanızı övmeye çalışıyorsunuz. Ben sony yetkilisinin verdiği cevapların tatmin edici olmamasının sebebini kendisininde aslında ayrıntılı bilgiye sahip olmaması olarak görüyorum. Bir defa size sorulanlara verdiğiniz açık yürekli ve mantıklı cevaplar bi yerde potansiyel müşteriniz olan bizlere saygınızıda gösterir. Lafı ağzınızda gevelemenizde tam tersini gösterir tabiki. Ki ben bu eleştiriyi sony markasına ciddi sempati duyan biri olarak yazıyorum. Neymiş M4'ün 8 gb olması çok rahatsızlık yaratmamış. Bla bla bla...

  • sonynin duyurduğu ürünü 5 ay sonra getirmesine kılım, sen kendini o ürünü almaya hazırlıyorsun daha alamadan rakipleri yetişiyor + sony daha iyi bir model daha duyuruyor bence sony erken duyuru yapıp milleti kendine küfrettireceğine piyasaya girmeye yakın tanıtsa daha çok iş yapar. Z1 i Honami kod adıyla 6 ay bekledik telefon çıkmadan eskidi üzerine 4 k spekülasyonları, xenon flaş balonları yani tanıtım işini beceremiyorlar maalesef.

  • m5'i mi note la karsilastirmak pek mantikli degil ,aralarında ciddi bir malzeme kalitesi,kamera farki ,su gecirmzelik gibi farklar olacaktır.x10 mediatek'in ust seviye olarak cikarttigi ilk islemci ,mi note disinda bu fiyatalara satilan baska bir cihazda yok zaten.ise oyle gierseniz m9 plusta 1000 dolar aynı islemci var.mi note su anda tum f/p cihazlarını silmis durumda zaten.ancak kasa kalitesi,kamera vs yazılım isin icine girince kurtarabiliyor diger telefonlar.bu fiyata satilan mtk 6752li çinli telefon bile yoktu.
    m5'in fiyati az cok belli , iyi ihtimal 1399 kotu ihtimal 1599 olur , 3. secenekte 1499 tl ben bunun olasi goruyorum ordan burdan kupon indirim vs derken 1300-1400 liraya alinabilir olacaktir.pareleller 100-150 lira daha dusuk olur.

    bu arada sonynin kvk ilede anlasması iyi olmus iki adet z3 compact verdik,birinde yan kapakcıkta sorun vardı ,digerinin ise ekranında problem vardı ikisinide cok hızlı sekilde yapip teslim ettiler.teleservice'e isiniz dusmesin cat diye fatura ciakrtiyolar garantili urune.Tr'de servisler cok kotu o kada teknoloji sitesi var su servisleri bir inclesenize , hepsinin amaci kullanıcıyı koseye saıkıstırıp soymakmıs gibi davranıyorlar.saaatlerce telefon hakkında konusmaktansa servislerin durumunu , kullanıcıyı ne duruma dusurduklerini gosteren videolar yapin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 18 Ağustos 2015; 1:32:10 >




  • Güzel röportaj. Açıkçası benim için çerçeve önemli değil de SONY samsung ve lg ye kamera sattığı halde kamera ve fotoğraf açısından nasıl bu kadar geride kalıyor nasıl bu kadar dayak yiyor anlamış değilim. Z1 compact var elimde 20 mp kamerası var fotoğraf çekiyorsun millet demek ki her şey mp değilmiş diye sırıtıyor. Yeter artık şu sony alanlara kullananlara da bu kadar eziyet etmeyin ayıptır. Kamerada geridesin seste geridesin tasarım eh işte. Yazılım güncellemede iyisin ama bu kadar kalemde geride olup da 6 ayda bir telefon çıkarmayla olmaz bu iş umarız sayın sony yetkilisi okur buradaki yorumları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitran -- 18 Ağustos 2015; 1:55:13 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.