Şimdi Ara

Anakarttaki MPC Denen Yer Yanıyor, Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kasayı toplayalı fazla olmadı bazı parçalar hariç yeni sayılır. Anakarttaki MCP nin ısısı genelde çok yüksek oyunlarda dahada yükseliyor yarım saatlik CS GO sonunda baktım 88 derece idi.. Açtım kasayı elimi değemedim. İnternette baktım bazı sitelerde nvidia chipsetli anakartların kuzey güney köprüleri birlikte olurmuş fazla ısınırmış normalmiş ama bu kadarıda normalmi 90 derece oldu olacak el değmiyor.. Hiç reset felan olmadı normal çalışıyor bilgisayar ama bir şey olmasından korkuyorum.. Oyunda kasanın arkasındaki egsoz ve psu nun fanlarından aşırı sıcak hava geliyor.. Kasanın içi temiz tozlu felan da değil.. Aşağıya pcnin AIDA64 stress testi 7dk sonucundaki sıcaklıklarını ve kasa içi foto koydum bi bakarmısınız normalmi bu sıcaklıklar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevluthan38 -- 16 Ağustos 2015; 23:33:09 >

• MultiChip Package yani MCP birden fazla chipset olan bölüme verilen isim. Muhtemelen sizde ASRock yazan altınsı renkli metalin altındaki bölüm yani hocam. Herhangi bir Overclock varsa iptal edin. Overclock işlemleri Northbridge ve Southbridge yani kuzey ve güney köprüsünü zorlar. Bu zorlama sonucunda böyle ısınmalar meydana gelmektedir, overclock yoksa o alttaki metale hava vericek şekilde bir fan konumlandırabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sanerdk

MultiChip Package yani MCP birden fazla chipset olan bölüme verilen isim. Muhtemelen sizde ASRock yazan altınsı renkli metalin altındaki bölüm yani hocam. Herhangi bir Overclock varsa iptal edin. Overclock işlemleri Northbridge ve Southbridge yani kuzey ve güney köprüsünü zorlar. Bu zorlama sonucunda böyle ısınmalar meydana gelmektedir, overclock yoksa o alttaki metale hava vericek şekilde bir fan konumlandırabilirsiniz

Evet hocam altınsı renkli metalin ora elimi değemiyorum .. ben işlemciye veya ekran kartına oc yapmadım başka biyerde oc varmı bilmiyorum nerden bakabilirim hocam ? Kasanın önünde içeri hava veren bir fan var fakat ordan hava geldiğini pek sanmıyorum onu ordan çıkarıp o alttaki metale hava vermesi için nereye konumlandırabilirim ?

• İlk önce kasa içi kablo düzenleme yapmanı tavsiye ederim.

Sonra chipset driver,larını ve sonrada bios Update yaparsan iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılmaz hocamında dediği gibi, en güncel bios ve chipset driverlarını kur, belki birkaç derece rahatlatır. Kasanızın hava alma imkanı yokmuş gibi duruyor, 100-120 tl civarında güzel kasalar var deepcool tesseract vb. gibi, bütçeniz varsa havadar fanı bulunan kasalar tercih edebilirsiniz
  • Aynen hocam kasa kötü ama şimdilik bunla idare etcem.. Kablo düzenlemesini yapayım ve driver ve updatelerede bakayım.. Bide yan kapakta CM 12 cm fanı var, 12 voltta çalıştırdım baya hava üflüyor ama sesi rahatsız etti 5 volta çektim, sıfır ses ama az üflüyor, 12 ye mi yükseltsem napsam
  • Genelde yan kapaktaki fan hava akışını bozduğu için ses yaptırıyor kasa. Ben bu şekilde deneyimledim (tozu saymıyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kabloları düzenledim, kasa temizdi fakat yinede hava tuttum, format çektim ve güncel driverları kurdum bide CS GO yu yükledim. Açtım biraz oynadım sonra alta aldım baktım MCP ye 91 derece .. Malum yaz günü odam sıcak normal olarak o da var ama yanmasından korkuyorum 91 derece az değil yani.. Nette araştırdım ama pek anlamadım bulamadım bu köprülerin soğutucusu varmış fanlı olanları.. Bana uygun varsa alacağım anlayanlar bi bakabilirmi rica etsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevluthan38

Kabloları düzenledim, kasa temizdi fakat yinede hava tuttum, format çektim ve güncel driverları kurdum bide CS GO yu yükledim. Açtım biraz oynadım sonra alta aldım baktım MCP ye 91 derece .. Malum yaz günü odam sıcak normal olarak o da var ama yanmasından korkuyorum 91 derece az değil yani.. Nette araştırdım ama pek anlamadım bulamadım bu köprülerin soğutucusu varmış fanlı olanları.. Bana uygun varsa alacağım anlayanlar bi bakabilirmi rica etsem

Normal 8 cm lik fan tak üstüne doğru bağla kasanın içinde, yani havaya as ama o turuncu yere baksın öyle iş yapar baya :) Nasıl asacağım dersen ben kablo bağı ile astım fakat orta ince bir iple filanda yapılabilir basit bir şekilde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.