Şimdi Ara

Denon AVR-1610 surrond speaker ses problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Denon AVR-1610 aldı salondaki sistemde kullanmak için. HDMI üzerinden xbox One, PC, composit üzerinden Bluetooth adaptör bağlı duruyor. Xbox'ta sorun yok, oyunlar DTS sese sahip olduğundan 5.1 ses alıyorum. Radyo tuner'inden de 5CH Stereo ya da Matrix moduna aldığımda şarkıları 5.1 duyabiliyorum. Ama ne yaptıysam yaptım PC üzerinde AC3 ya da DTS (kısacası 5.1 sese sahip) videolar hariç hiçbirinde 5.1 ses alamıyorum. Ön kanallar çalışıyor (sağ, sol ve orta) ama arkalardan sadece hışır huşur ses geliyor. Amfi'nin üzerinden değiştirmediğim ses modu kalmadı ama ses alamıyorum. PC modunda ekranda Multi-in yazıyor, gelen ayarda PCM 3/2/1 yazıyor ama ne 2.0 videolarda ne de MP3'ler de arka hoparlörlerden ses alamıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?



  • Tam emin olmamakla birlikte, eğer bilgisayara spidf kablo ile bağlanıyorsanız DTS ile kodlanmamış sesleri 5+1 alabilmeniz için ses kartınızın dts live ya da dts connect desteklemesi gerek. En basit çözüm, analog(rca) kablolarla bağlanmak. Eğer on-board ses kartı kullanıyorsanızhttp://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/ buradaki yolu izleyerek resmi olmayan driverlarla sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz.




  • İlginiz için teşekkür ederim, mesajımda belirttiğim gibi HDMI üzerinden PC bağlı.
  • Problemimin çözümünü bilen birileri yok mu acaba?
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam pc de kullandığınız playerın ses ayarlarını kontrol edin ayrıca ekran kartınız hdmi üzerinden 5.1 aktarabiliyor mu buna bakın
  • DTS codec ile sıkıştırılmış filmlerde 5.1 ses alabiliyorum. Bugün amfi'yi biraz daha kurcaladım ve sanal surround ayarını aktif ettiğim de mono sesten bile 5.1 ses alabildim. Bunun için menü de ayar olması da garibime gitti. Kumanda dan matrix modunu seçince otomatik olarak aktif olması lazım bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.