Şimdi Ara

Play Store-Kimlik Bilgileri Çalınabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.Aslında uzun süredir dikkatimi çeken ama şimdi paylaşmak istediğim bir konu var.Türkiye’de akıllı telefon kavramı ikiye ayrılmış diyebiliriz İOS ve Android, biz TeknoPause ekibi olarak Android‘i tercih ediyoruz.Anlatmak istediğim konu ise Google’ın kendi dükkanı olan Play Store hakkında olacak.Aşağıda sizlere dikkat etmeniz gereken noktaları belirteceğim;

    Nedir bu belirtilmesi gereken konu? Cevabım şu olacak bir uygulama indirirken bizden istenen izinler.İsim vermeyeceğim ama Play Store‘da indirilenler listesinde,10 milyon gibi devasa bir indirme rakamına sahip olan bir fener uygulaması.Fener uygulamasının temel amacı flash ışığı ile birlikte bir ışık oluşturmaktır.Evet,evet sadece bu işe yaramakta.Gündelik hayatta ani bir elektirik kesintisinde yardımımıza koşacak olan uygulamadır.Harika öyle değil mi? cevabınız tahminen ” tabi ki harika!” olacaktır.Bu program ayda bir kere bir kaç saatlik elektirik kesintisi yaşayan geleli insanlar için üretilmiş! Gelelimm erişmek istediği bilgilere…. Kamera’ya erişmek ister ki bunu zaten yapmak zorunda ama bu flash programı neden benim Çağrı bilgilerim,kimlik bilgilerim,telefon bilgilerim,cihaz ve uygulama bilgerim bunların ötesinde neden benim Bluetooth bilgilerime erişmek ister? Sorarım sizlere neden ister? Burada kısa süreli bir şaşkınlık geçirdiğinizi düşünüyorum.Cevabım şu olacaktır bir flash programı Kamera bilgileri dışında hiç bir bilgiye erişmemeli! ”eeee erişse nolcak ki?” dediğinizi duyar gibi oldum.Canım benim orada,o istenilen bilgilerde belki de senin şahsi bilgilerin mevcut. Eminim ki devlet mesajlar üzerinden reklamları yasaklamasa şu an cep telefonlarımız günde onlarca spam mesaj alıyor olacaktı!

    Uzun lafın kısası o program sizlerin şahsi bilgilerine eriştikten sonra bir yerde depolanabilir! Belki şu an için önemsiz olduğunu düşünebilirsiniz ama ben benim bilgilerime benden başka kimsenin erişmesini istemem! Net yani abi istemem! Bu konuda bilgi sahibi olan bir çok insan var ama android store’dan uygulamayı özelliklerine bakmadan indiren sayısı’da çok çok fazla… Sizlere önerim şu olacaktır etrafınızdaki akıllı telefon kullanan bireylere mutlaka ama mutlaka bu durumdan bahsedin.Aksi takdirde rehberiniz ve şahsınıza özel tüm bilgiler kopyalanabilir.Her neyse bir yazımızın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız.Sizlere iyi geceler dilerim tabi okuduğunuzda saat kaçsa bilemicem :)

    Kaynak: Android







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.