Şimdi Ara

Analiz uzmanları : HTC'nin umudu Windows 10 mobil platformunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Analiz uzmanları : HTC'nin umudu Windows 10 mobil platformunda


     

    Geçen yıl ortalarında One M8 amiral gemi modeli ile birlikte iyi bir ivme yakalayan ve mali tablolarda artıya geçen HTC, bu yılın ortalarında kurtulduğunu zannettiği mali sıkıntılara yeniden girmeye başladı. Özellikle amiral gemi modelinin beklentilerin altında kalması bunda etkili olurken, önümüzdeki dönemde maalesef işten çıkarmalar ve model sayısında kesintiler başlayacak. 




    Analiz uzmanları da HTC'nin mali durumu konusunda çok da umutlu değil. Uzmanlar Android ekosisteminin farklılaşma konusunda çok zayıf kaldığını, bileşenlerin yaygın bir şekilde bulunabildiğini ve bir marka oluşturmak için büyük paralar gerekmediğini belirtiyor. Bu bakımdan HTC'nin elinde de ileri süreceği bir kozu kalmıyor. 




    Uzmanlar bununla birlikte HTC'nin herhangi bir hamle için Windows 10 mobil sürümünü beklemesi gerektiğini ifade ediyor. Özellikle Microsoft'un ekosistemdeki ağırlığını azaltacağı dedikodusuna vurgu yapan uzmanlar, HTC'nin Lumia telefonlarına veya diğer Windows akıllı telefonlara üst seviye bir alternatifle kendisine fırsat oluşturabileceği görüşünde. 




    Bu noktada Microsoft'un akıllı telefon pazarındaki ağırlığını azaltacağı dedikodusunun da ilk kez gündeme geldiğini belirtelim. Hali hazırda Windows Phone ekosisteminde kalabalık bir Lumia akıllı telefon ailesi mevcut ve diğer üreticilere bu anlamda pek yer kalmıyor. Microsoft, Windows 10 ile birlikte yılda 6 Lumia telefonu stratejisini belirlediğini duyurmuştu. Ancak anlaşılan üretici ortaklara daha fazla alan açmak adına bu sayıyı daha da azaltacak. 




    HTC akıllı telefon pazarında yüzde 1.2 paya sahip ve Microsoft'un sattığı Lumia telefon sayısı HTC'nin Android telefon sayısından iki kat fazla. Microsoft'un olası bir ağırlığını azaltma kararında HTC'nin eli de epey güçleniyor. 




    Elbette bunlar HTC iddialı bir veya birkaç telefonla Windows 10 ekosistemine katıldığı zaman geçerli olacak. Gelen bilgilere göre HTC ilk etapta ABD pazarını hedefleyen bir satış planı yapıyor ve yeni Windows 10 akıllı telefonu da One M9 amiral gemi modelini temel alacak. 




    Uzmanlar kısıtlı bir pazara hitap etmenin HTC açısından riskli olduğunu belirtirken, One M9 amiral gemi modelini temel almasını da çok doğru bir karar olarak görmüyor. Bu bakımdan HTC'nin tasarım konusuna ağırlık vermesini ve rekabetçi sonuçlar ortaya koymasını istiyor.  

     

     








  • HTC kendisini Apple sandı, belirli bir alıcı kitlesi olduğuna güvenerek gelişmeyi bırakıp eski kafada gitti. Bu fiyat politikası ve yüzeysel bakışıyla devam ederse batması kaçınılmaz gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'un Google'ın Nexus serisinde yaptığı gibi senede bir tane cihaz çıkarması lazım ki millet HTC'yi alternatif olarak görebilsin. Microsoft varlığını azaltsa bile üst, orta ve alt segmentte birer tane cihaz çıkarmayacaktır. Ekosistemini yaymak için üç segmentte de en az iki üç cihaz çıkaracaktır. Adamlar üstelik Nexus'un aksine kameradan, dahili hafızadan falan da kısmıyorlar. Lumia serisi bir bakıma WP ekosisteminin Nexus serisi sayılır. Lumia serisi her segmentte birden fazla alternatif sunacağı ve Microsoft'un kendi cihazı olacağı için HTC'nin çok da fazla bir şansı yok. Şahsen ben WP cihaz alacak olsam tercihimi Lumia serisinden yana kullanırım. Üstelik WP ekosistemi farklılaşma adına daha kısıtlı bir yapıda. Android'de en azından farklı arayüz özelliği var. WP arayüze bile izin vermiyor. Şu anki haliyle farklılaşma adına yapabileceği tek şey kasanın rengini değiştirmek olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Umudunu windowsa bağlamışsa o iş sakat , nokia bile windows işletim sistemi yüzünden piyasada tutunamadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım kendi işletim sistemini çıkarmadan bu iş öyle kolay olmuyor. Android kullanan şirketler 2 sene kazansa 4 sene kaybediyor. Alternatif işletim sistemi de yok zaten. İlerleyen yıllarda ne olur düşünemiyorum bile. Meydan apple, google(nexus) ve microsoft'a kalırsa hiç şaşırmam.

  • apple dışındaki firmalar fiyata oynamalı. amiral gemileri iki yılda bir çıkmalı.
  • Denize dusen yilana sarilirmis :)

  • O çirkin kasanin içine ne koyarsa koysun ben begenmiyorum

  • Bence Google, Microsoft gibi her kesime hitap edecek düzeyde nexus modelleri çıkartmalı ve android'i sadece bu cihazlara özgü yapmalı.
    Bu durumda Diğer üreticiler wp'ye sarılsa bile Google, Android sayesinde mobilde 2.Apple olur çünkü Android kullananlar Android ile devam eder ve her bütçeye uygun nexus olursa Google donanım üzerinden ciddi paralar kazanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 16 Ağustos 2015; 20:11:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde m8 telefonlarımıza kernel vs yükleyerek windows 10 rom kurabilir miyiz acaba ?

  • Htc nin tamamen giyata oynamasi lazim. Çoğu kişi htc ye sempati duyar ancak almaz buda bi nevi reklamdan kaynaklaniyo.Reklam reklam reklam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir telefonu 2700-2800 civarı satarsan tabi çökersin

  • HTC çine hindistana ucuz telefon satsın bıraksın bu ayakları

  • Umudu buysa yazık olmuş
    onun yerine premium ama fiyatını yüksek tutmadilari telefonlar ile orta seviye f/p cihazları yapsalar daha iyi bu fiyatlarla zaten olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc yüksek fiyatlandırma yaptıkça kendini bitirecek

  • Biraz fiyatları azaltsa herşey rayına oturacak ama hala fiyatları görmezden geliyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprağı bol olsun.


    Analiz uzmanları : HTC'nin umudu Windows 10 mobil platformunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 16 Ağustos 2015; 21:59:56 >
  • Androidde ilk firma sensin hatta o dönemleri hatırlıyorum samsung çöp htc kalite diyorlardı.
    İphone a direk rakip olabilecek özelleştirmeleri yapamadı.
    Halbuki o konuma oturabilecek en rahat firma htc'ydi.
    Google ile özel çalışıp ilk güncelleştirmeleri alabilirdi.
    Kamera ve işlemci dahil birçok alanda ilkleri yaşatabilecek yapısı vardı.
    Ancak vizyon olmadığı için bir ara üretim bandında yer bile bulamadılar.
    Normalde samsung bile iphone için üretimi yönlendiriyor.
    One x ile beraber kendini yerle bir edip samsung'u bugünlere getirdi.
    One x le çuvalladın bari m7 ile kurtar derken onda da bir sürü problem çıktı.
    Sonra beats audio yu kaldırıp arkaya 5 mp kamera koydular. Yani deli cesareti dedikleri bu olsa gerek kendilerini batırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 16 Ağustos 2015; 22:38:10 >
  • o fiyatlara doğal olarak iphone tercih ediliyor illaki android olacaksa samsung daha fazlasını daha ucuza veriyor.htc nin umudu wp a bağlaması ironik olmuş.

  • Eşek şaşırınca kar yermiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.